Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от UBAH5 » 16 Май 2011, 10:48

Моята антена за GPS-а я залепих наобратно под въздухуводите - нямам никакъв проблем :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Май 2011, 10:55

Всичко това което казва lynx е вярно, но точно за тази навигация нещата стоят по следният начин:
антената ми е зад устройството някъде в таблото и ако колата е нощувала в гаража - след излизане ми трябват около 150-200м докато намери сателити, след това през деня сателитите са открити още преди да си потеглил и винаги са между 8-10, което е доста добро постижение и предполага голяма точност.

Иначе преди това съм ползвал 4,3 инчова китайска навигация, там нещата стават доста по бавно. Дори може да се наложи да изчакаш доста при облачно време. Телефона ми уж също бързо лови сателити, но отново не може и дума да става за сравнение с Dynavin

Като купих колата имаше монтирана навигация Alpine и антената я бяха сложили отзад под кората някъде между двете тонколони. И аз имах идея да я карам там, но реших да пробвам как ще се държи отпред и така си остана

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 17 Май 2011, 1:19

Колеги, някой мяркал ли е из нашите магазини такива удължители?
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Май 2011, 5:49

из нашите не съм виждал, има ги в ebay и то май само в САЩ
viewtopic.php?p=2544834#p2544834
Аз съм сложил обикновенни удължтили, но вчера единият спря да работи. Не съм много запознат с тези кабели, но тази топка в края му да не би да има някаква защита вътре?
Сега съм сложил съвсем обикновен удължител без нищо по него и се чудя дали да търся да сложа отново като стария?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 17 Май 2011, 8:41

© написа: Не съм много запознат с тези кабели, но тази топка в края му да не би да има някаква защита вътре?
Сега съм сложил съвсем обикновен удължител без нищо по него и се чудя дали да търся да сложа отново като стария?

:mhihi: Тази топка е изолация ферит, и предпазва от радио смущения. Почити всеки видео DVI i VGA кабел го има.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 17 Май 2011, 9:55

Да, ферита на някои кабели се разкопчава и кабела си работи по същия начин.
По принцип USB кабелите са доста прости, вътре са само 4 жички (2 са захранване и по другите 2 върви сигнала).
Нама какво да се развали, само е възможно някоя от пластинките да се сплеска и да не дава добър контакт, може да се повдигне внимателно с игла и ще проработи.
Този кабел който съм показал на снимката е на Алпин, открих че имат представителство в София, но предусещам че ако се обадя да питам ще ми отрежат главата с някоя солена цена. Иначе тия кабели ги има и в италянския и-бей но цената е 11 евро, а доставката е още 12.
На мен ми трябват 2 броя х 46 лева =92 лева :banghead:
:shock: :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Май 2011, 10:03

по едно време и аз ги разглеждах, ако разделим доставката може би ще стане по-евтина, но все пак не знам дали е добре да се реже и вижда юсб-то или просто да е скрито някъде из пепелника (който нямам)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 17 Май 2011, 10:24

Аз съм го замислил ако ще се вгражда да е на кората под жабката.
Там хем няма да се вижда а и е удобно да се свали детайла за да се продупчи и монтира.
Продължавам да търся нещо подходящо.
Има едни малки панелчета с по 2 женски USB входа, които ги слагат на фронт панела на компютрите, за да не се налага да лазиш зад компа да си включиш флашка или друго.
Ще огледам и при тях каква е работата.
Ако не намеря нищо подходящо, може да направим един групаж от Италия.

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Май 2011, 15:09

ок, пиши ако намериш нещо подходящо, а също и мястото за вграждане не ми стана много ясно, но ще огледам колата да видя къде е това място

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes c200 CDI

Мнение от swilen » 17 Май 2011, 22:24

lynx написа:Антената работи и под таблото ако я сложиш, но по-бавно намира сателитите.
GPS сигнала се влияе дори и ако си под дърво с много листа, няма нужда да е метална преградата за да пречи.
Също така , ако си обграден с високи сгради пак трудно си намира достатъчен брой спътници за да позиционира.
При облачно време също е проблем, понякога се налага доста да изчакаш за да е готова системата за навигация.
Ако си спрял на място, по-бързо ще намери сателитите, ако се движиш доста по-бавно позиционира.
Тази кутийка, за управлението от волана се свързва така:
Изображение
Снимката не е от уред като твоя, но принципа е същия.
Тоест, търси по кабелите буксата която се включва в кутийката.

Въпросната кутийка при мен явно се оказа проблемна-този жак който излиза от нея,къде се включва?
На CD-то което свалих освен антената имаше и още един кабел-накрайника му е аналогичен на накрайника на GPS антената която е в комплекта на Dynavin-а.
И сега този кабел няма къде да го включа.Някой има ли идея за какво е служил.На мястото където беше включен няма никакъв надпис указващ предназначението му???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 18 Май 2011, 9:26

На снопа с usb kaбелите има женско жакче.
Включи мъжкото в него.
Изображение

P.S. Току що ми пристигна тунера и е с 2 пасивни антени:
Изображение

Тия дни ще правя проби.
Последните дни в София сигнала не е много добър, но какво да се прави? :(
Дължината на кабелите на антените е 3 метра :banghead:
Май ще трябва да търся удължители някакви......

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Май 2011, 11:24

късметлия си, антените изглеждат достатъчно добре за да не се налага да търсиш други
това за късите кабели явно е масово при китайците
чакаме впечатления

ето една снимка за кутийката по напред в темата viewtopic.php?p=2751001#p2751001

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 18 Май 2011, 12:50

Сега огледах по обстойно тунера и се оказа че има отделен вход за захранване - 12 волта.
Ако се окаже, че и при мен прави номера с НЕзапомнянето на настройките ще му пусна от акумулатора директни 12 волта.
Но се надявам да не се стига до там, а и да не ми се случва това което четох за някои хора във форумите, а именно че заради разлики във версийте на фърмуера на тунера и основния уред, не намирало никакви канали като пуснеш на сканиране.
Друг човек пък мрънкаше, че с никакви автомобилни антени не му намирало каналите, само с някаква домашна активна антена проработило.
Дано да съм късметлия наистина. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes c200 CDI

Мнение от swilen » 18 Май 2011, 13:05

[quote="lynx"]На снопа с usb kaбелите има женско жакче.
Включи мъжкото в него.
[quote="lynx"]На снопа с usb kaбелите има женско жакче.
Включи мъжкото в него.
Аха,гледах го и аз това женското,ама си помислих,че там се включва допълнителният микрофон.
Нещо не ми тръгва управлението от волана,като го включа този жак дано да се оправи .
И още един въпрос имам.
Като пусна DVD филм,постоянно ми изкарва някакъв досаден надпис"Внимание,за за вашата безопасност...."независимо дали съм в движение или колата е спряла.
След като докосна екрана надписът изчезва,но след малко се появява отново.Как мога да се преборя с това?

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Май 2011, 13:24

от основните настройки махни отметката срещу Brake нещо си

lynx написа:Сега огледах по обстойно тунера и се оказа че има отделен вход за захранване - 12 волта.
Ако се окаже, че и при мен прави номера с НЕзапомнянето на настройките ще му пусна от акумулатора директни 12 волта.
Но се надявам да не се стига до там, а и да не ми се случва това което четох за някои хора във форумите, а именно че заради разлики във версийте на фърмуера на тунера и основния уред, не намирало никакви канали като пуснеш на сканиране.
Друг човек пък мрънкаше, че с никакви автомобилни антени не му намирало каналите, само с някаква домашна активна антена проработило.
Дано да съм късметлия наистина. :yes:

къде е това захранване, че не съм го видял? :shock:
колкото до различните версии firmware - има и стари и нови версии в интернет, така че ще го подкараш ако е проблем това. Аз четох, че ако софтуера на тунера е останал стария, а устройството е с новият от 20.10.11г. тогава е вероятно да не може да го управляваш чрез менюто. Варианта е да се сложи стар софт на устройството, след това като започнеш да го управляваш ъпдейтваш първо софт-а на тунера и после на устройството.

lynx написа:
misho1979 написа:колеги детето ми натисна нещо на дисплея както беше в режим радио и сега не може да се сменяват станците от дисплея иначе в другите менюта може ?

Влизаш в AUX , натискаш и държиш на дистанционното цифрата "9" и ще занулиш заводските настройки на основната конзола :angel:

след натискане на 9 излиза някакво меню, със стрелките се сменят разни настройки, но до най-долу до нулиране на настройките не се стига. Как нулираш настройките?

ПредишнаСледваща

Назад към E46