Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от lynx » 28 Апр 2011, 9:31

Имам въпрос към притежателите на Динавин, относно стартирането на GAPI:
Съгласно инструкцията на Слави, съм поставил двата файла в правилната директория.
При стартиране на GAPI програмата ми изписва, че "Dynavin BMW E46 800x480" не е подходящо за мен и трябва да избера от падащото меню "правилния модел".
Посочвам му "Dynavin Audi A3 800x480" и GAPI се стартира успешно, но това трябва да го правя всеки път и е досадно.
Някой знае ли как да му посоча веднъж завинаги да ползува настройката за "Dynavin Audi A3 800x480" и да се приключи тази сага?
:bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от misho1979 » 28 Апр 2011, 14:22

колеги детето ми натисна нещо на дисплея както беше в режим радио и сега не може да се сменяват станците от дисплея иначе в другите менюта може ?

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Апр 2011, 17:15

то и моите обяснения са едни хаотични ... но нямам време да пиша задълбочено за съжаление
Има два варианта, единият при мен не работи, но според други става:
1 вариант:
отиди в Program files/GAPI и там отвори ini файла
Редактирай го така, че вместо да пише устройство БМВ е46 ...
да е така:
Код: Избери целия код
PreferedDevice=974
DeviceName=Dynavin DVN-A3, CE 5.0, 800x480

2 вариант:
добавяш двата файла от архива в директорията на навигацията (напр. \IGO\ ) зарежда GAPI от тях (познавам го по различното лого) и мен специално не ме пита нищо повече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 28 Апр 2011, 19:55

В момента на СД картата имам само АйГоу 8,3,4
Не можах засега да се преборя с комбинирането с Примо, като имам повече време ще го мъча наново.
Слави, сложил съм двата файла и на двете места:
В руут директорията на СД картата /където е АйГоу/ , а също и в директорията на Гапи.
И на двете места съм преработил файла в който се указва че уреда е Ауди а3 и пак не иска да си го намери автоматично.
Изглежда аз съм кърък :lol:
Няма да се откажа лесно и ще го боря докато го направя, че е досадно.

Имам подозрение че това "PreferedDevice=974" указва кое да е устройството по дифолт-БМВ или Ауди.....
Ще пробвам дали при промяна на числото няма да ме насочи към друго устройство.
Ако не мога да го оправя сам , ще измъчвам Румънеца с неудобни въпроси :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от misho1979 » 28 Апр 2011, 19:59

:help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 28 Апр 2011, 20:13

Да дам малко инфо относно застраховката. Поради някаква хайка, фирмите бягат като опарени от БМВ. Булстат казаха, че изкуствено е завишен коефициента за оценяване и ще ми излезне много скъпо, ДЗИ ми казаха, че не застраховат допълнително такова уборудване, Дженерали...под 29 съм и е солено,армеец не можах да намеря, но казаха, че са стабилни, и така направих я към Български имоти. оцениха навигацията на 250 лв :( съжалявам ако правя някаква реклама, но реално не е, защото при 1000 и "кусур" лева само 250 е кофти :( дано да ви е полезна информацията.
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Апр 2011, 20:29

lynx написа:...

явно не сме се разбрали - сложи двата файла не в основната директория на картата, ами в директорията където е самата навигация т.е където е файла igo8.exe или там както е при теб, след това не би трябвало да имаш проблеми
т.е. поставяш файловете в директория/папка IGO. След като стартираш IGO.exe когато в същата директория има GAPI файлове те се зареждат - въпреки че и с него и без него, аз разлика не виждам :lol:

misho1979 почти съм сигурен, че не натискаш там където трябва станциите на екрана за да се сменят
все пак може да рестартираш напълно устройството или като го изключиш от захранващата букса отзад или като откачиш акумулатора за малко. Иначе помни разни неща, дори когато не си на контакт :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 28 Апр 2011, 21:15

misho1979 написа:колеги детето ми натисна нещо на дисплея както беше в режим радио и сега не може да се сменяват станците от дисплея иначе в другите менюта може ?

Влизаш в AUX , натискаш и държиш на дистанционното цифрата "9" и ще занулиш заводските настройки на основната конзола :angel:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 30 Апр 2011, 15:26

Днес ми се появи някакво странно виене от навигацията, предполагам че е някакъв вентилатор :banghead: (работи като радио около 40мин, и тогава ми направи впечатление) . Пипнах дисплея с ръка беше доста загрял. Някой има ли подобен проблем? Също пробвах блутут телефонията и открих бъг, изписва ми номера с 359 отпред и карето за номера не е достатъчно дълго и пренася последната цифра почти в средата на екрана, ествествено после не се изтрива от екрана до следващо изкл/вкл на блутут екрана. Тоест рефрешфа само карето горе за номера :mhihi: Някой с решение? Може ли да се направи така че кода 359 да не се изписва?
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Апр 2011, 16:07

при мен ги има същите проблеми, за сега не съм открил решение
вентилатора се включва след 2-3 часа каране на навигация, мисля че е необходим повече за WinCE - също като компютрите
ако някой е прочел нещо в чуждите форуми - да казва

ей сега видях, че се появил с андроид http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=839753
все пак за навигация едва ли е по-добро решение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 30 Апр 2011, 16:39

и при мен се включва вентилатора който се намира отзад. Ще видим как ще е през лятото :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 02 Май 2011, 9:56

© написа:при мен ги има същите проблеми, за сега не съм открил решение
вентилатора се включва след 2-3 часа каране на навигация, мисля че е необходим повече за WinCE - също като компютрите
ако някой е прочел нещо в чуждите форуми - да казва

Доколкото видях при монтажа на моя Дайнавин, този вентилатор охлажда крайните стъпала на вградения в Дайнавина усилвател. Обикновено при продължителна работа стъпалата напичат и се нуждаят от охлаждане, ако се разкачи вентилатора стъпалата ще заминат без охлаждането.
Спасението е само едно:
Уредите на Дайнавин имат изходи от предусилвателя, а също и от вградения усилвател /които ние използуваме/.
За да не се товари вградения усилвател, трябва да се монтира на колата външен усилвател /4 канален или 2 броя двуканални/, като се вземе сигнала от предусилвателя-чинчовите изходи.
По този начин вградения усилвател няма да загрява и няма да има шум от вентилатора.
Ако се монтира само едно 4 канално стъпало, губим възможноста да регулираме силата на звука-предни спрямо задни колони, ако се сложат 2 броя двуканални усилвателя, всичко ще е наред а и качеството на звука с външен усилвател винаги ще е по-добро.
На старо външните усилватели са с цени около 50-150 лева.
Аз ще изчакам лятото, да се види дали ще има проблеми с това виене на вентилатора.
Ето схемичка, за да стане ясно за какво говоря:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 02 Май 2011, 19:33

Друго да споделя със вас за едно мое впечатление. Когато дам на контакт без да паля се включва и започва да свири радиото примерно, след това като запаля и се чуе характерното "пукане" радиото спира да работи, докато не го маркирам от екрана отново и започва да свири, при вас така ли е ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от misho1979 » 02 Май 2011, 21:22

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 04 Май 2011, 18:03

Тия дни си поиграх, нагласих си десктопа на Уин-а по мой вкус.
Добавих си някои икони и замених други в пача на румънеца :D
Ето как изглежда сега: :yes:
Изображение

Изображение

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46