Проблем с м50б25 без ванос не пали !!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Проблем с м50б25 без ванос не пали !!

Мнение от angelBMW » 06 Май 2011, 22:38

Добър вечер на всички колеги,един приятел на име Георги :mhihi: му бе подарен м50б25 за празника :winky: та предстои му смяна на двигателя текущия мотор в коша е м42б18 до колкото видях буксата за компа бе същата като 25цата а и като цяло не би трябвало да има проблем с инсталацията нещо нали ?Ако има какво е то ??
Също така днес реших да боядисам рефлекторите на фаровете си бош с лупа таа рефлектора на лупата го направих черен но направих грешката и забравих от задната страна да покрия лупата и от мъглата на спрея се боядиса малко но го позачистих горе доло,а рефлектора на дългите го направих златисто като цяло се получи добре но късите ги няма никви с ксенон 6000к
Последна промяна angelBMW на 08 Май 2011, 22:56, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Plug and Play

Мнение от stony1 » 06 Май 2011, 23:01

Това за рефлектора на късите, да не е първоаприлска шега :shock: Ако наистина си го боядисал черен, сега е момента да пробваш с друг цвят. Основното свойство на черното е да поглъща светлината, а не да я отразява.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 07 Май 2011, 4:16

Ми да просто се канех отдавна да го направя :mhihi: Има начин да се направи като хората с спреи но вече им е късно съмнява ме като изтрия спрея ще падне лака и на рефлектора и няма да е като преди

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 07 Май 2011, 14:10

Ъп... :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 07 Май 2011, 20:28

Ти верно ли си боядисал рефлектора??? :shock: :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 08 Май 2011, 5:20

на какъв език да го кажа че имам 2 комплекта фарове и че колата не е еври-дейка ?

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 08 Май 2011, 10:50

както си боядисал рефлектора, така може и да го изхвърлиш вече, като искаш да затъмниш фара има тема където се слагат пластини, ама с боядисване на рефлектора не знам какво целиш-сигурно да нямаш фарове :yes: или каране само през деня, но пък ефекта може би е добър

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 08 Май 2011, 11:46

Споделете нещо за моторетката,че и мен ме вълнува същия б25 само,че на Компакт с м42..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 08 Май 2011, 22:47

baitun написа:както си боядисал рефлектора, така може и да го изхвърлиш вече, като искаш да затъмниш фара има тема където се слагат пластини, ама с боядисване на рефлектора не знам какво целиш-сигурно да нямаш фарове :yes: или каране само през деня, но пък ефекта може би е добър

Ами кара се и денем и нощем в градчето където съм в испания е осветено цялото и с фарове да се кара по зле :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с м50б25 без ванос

Мнение от angelBMW » 08 Май 2011, 22:56

Така имам следния проблем с мотора,преди 2-3 дена беше с м42б18 но вече е с м50б25 без ванос както се знае инсталацията на купето е 18скова гледах буксата на компютъра кабелите проверих всичко е наред но помпата не се чува да качва бензин дюзите са празни,също така при първи опит за палене на двигателя беше НЕуспешен бендикса на стартера не връща решихме че си е заминал и го сменихме с друг работещ сложихме го и пак същата работа след слагането на стартера превъртяхме мотора на ръка да проверим и вървеше добре,след опита за запалването бендикса пак не връщаше проверихме кабелите да не би да не са закачени неправилно но,всичко си е по реда,някакви идеи???
Казаха ми че не палил заради 18сковата инсталация но аз съм против,все пак тока е директен както на всички коли....и още нещо помпата щом не се чува значи има някаква разлика в инсталацията,някои би ли казал кои пин трябва да се промени ???
Интересното е че като се подаде на контакт стрелката на разходомера стига до средата и се връща ??? Нещо тоците не са в ред нов акомулатор сложихме масата на мотора е закачена немога да си го обесня просто..очаквам по вишите да помогнат... :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с м50б25 без ванос не пали !!

Мнение от angelBMW » 09 Май 2011, 6:16

Някои по въпросния проблем?? :conf:

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530i

Мнение от doc™ » 09 Май 2011, 12:23

Коя инсталация на мотора ползвахте,ако е от 18-ката - няма да стане.Другото което ви трябва е компа от 25-цата и ако е имала ЕВС също ще ви трябва,заедно с чипа от ключа за палене.Таблото също трябва да се смени,с такова от 6 цилиндрово.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 09 Май 2011, 18:40

Инсталацията на двигателя си е неговата(325-цовата инсталация) но ме вълнува инсталацията вътре в купето от която излиза под капака буксата има ли нещо общо трябва ли да се сменя разминаване нещо ще има ли...знам че се ползва 6 цилиндрово талбо и за инсталацията на мотора с евса...вълнува ме буксата която излиза от купето дали е задължителна смяната тя е свързана с цялата инсталация на купето...
Проблема с стартера е решен мотора е в коша след 1 час ще се възпламенява... :mhihi: единственото което ме притеснява че бенз.помпа не се чува при контакт пробвахме я работи перфектно не е запекла пуснахме и директно ток пуска но при контакт не пълни системата наи вероятно пиновете в буксата ще трябва да се сменят.

младши ентусиаст
Аватар

Ключ

Мнение от angelBMW » 10 Май 2011, 4:27

Проблема е решен,при сглобяване на мотора сме сложили по погрешка 18сковата :mhihi: и затова се получи проблема с стартера,сложихме 25-цовата и стартера проработи по реда си,и мотора запали без проблем мърка като коте :)
Благодаря на всички...темата е за ключ

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 13 Май 2011, 12:30

икам да те питам значи като махнеш старата инсталация слагаш новата а вътре по таблото сваляш ли нешто за преправане или смяна или само в коша се сменя

Следваща

Назад към E36