Проблем с м50б25 без ванос не пали !!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Проблем с м50б25 без ванос не пали !!
Добър вечер на всички колеги,един приятел на име Георги
му бе подарен м50б25 за празника
та предстои му смяна на двигателя текущия мотор в коша е м42б18 до колкото видях буксата за компа бе същата като 25цата а и като цяло не би трябвало да има проблем с инсталацията нещо нали ?Ако има какво е то ??
Също така днес реших да боядисам рефлекторите на фаровете си бош с лупа таа рефлектора на лупата го направих черен но направих грешката и забравих от задната страна да покрия лупата и от мъглата на спрея се боядиса малко но го позачистих горе доло,а рефлектора на дългите го направих златисто като цяло се получи добре но късите ги няма никви с ксенон 6000к

Също така днес реших да боядисам рефлекторите на фаровете си бош с лупа таа рефлектора на лупата го направих черен но направих грешката и забравих от задната страна да покрия лупата и от мъглата на спрея се боядиса малко но го позачистих горе доло,а рефлектора на дългите го направих златисто като цяло се получи добре но късите ги няма никви с ксенон 6000к
Последна промяна angelBMW на 08 Май 2011, 22:56, променена общо 2 пъти
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Plug and Play
Това за рефлектора на късите, да не е първоаприлска шега
Ако наистина си го боядисал черен, сега е момента да пробваш с друг цвят. Основното свойство на черното е да поглъща светлината, а не да я отразява.

Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Ми да просто се канех отдавна да го направя
Има начин да се направи като хората с спреи но вече им е късно съмнява ме като изтрия спрея ще падне лака и на рефлектора и няма да е като преди

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Ъп... 

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Ти верно ли си боядисал рефлектора???

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
на какъв език да го кажа че имам 2 комплекта фарове и че колата не е еври-дейка ?
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
както си боядисал рефлектора, така може и да го изхвърлиш вече, като искаш да затъмниш фара има тема където се слагат пластини, ама с боядисване на рефлектора не знам какво целиш-сигурно да нямаш фарове
или каране само през деня, но пък ефекта може би е добър

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Споделете нещо за моторетката,че и мен ме вълнува същия б25 само,че на Компакт с м42..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
baitun написа:както си боядисал рефлектора, така може и да го изхвърлиш вече, като искаш да затъмниш фара има тема където се слагат пластини, ама с боядисване на рефлектора не знам какво целиш-сигурно да нямаш фаровеили каране само през деня, но пък ефекта може би е добър
Ами кара се и денем и нощем в градчето където съм в испания е осветено цялото и с фарове да се кара по зле

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с м50б25 без ванос
Така имам следния проблем с мотора,преди 2-3 дена беше с м42б18 но вече е с м50б25 без ванос както се знае инсталацията на купето е 18скова гледах буксата на компютъра кабелите проверих всичко е наред но помпата не се чува да качва бензин дюзите са празни,също така при първи опит за палене на двигателя беше НЕуспешен бендикса на стартера не връща решихме че си е заминал и го сменихме с друг работещ сложихме го и пак същата работа след слагането на стартера превъртяхме мотора на ръка да проверим и вървеше добре,след опита за запалването бендикса пак не връщаше проверихме кабелите да не би да не са закачени неправилно но,всичко си е по реда,някакви идеи???
Казаха ми че не палил заради 18сковата инсталация но аз съм против,все пак тока е директен както на всички коли....и още нещо помпата щом не се чува значи има някаква разлика в инсталацията,някои би ли казал кои пин трябва да се промени ???
Интересното е че като се подаде на контакт стрелката на разходомера стига до средата и се връща ??? Нещо тоците не са в ред нов акомулатор сложихме масата на мотора е закачена немога да си го обесня просто..очаквам по вишите да помогнат...
Казаха ми че не палил заради 18сковата инсталация но аз съм против,все пак тока е директен както на всички коли....и още нещо помпата щом не се чува значи има някаква разлика в инсталацията,някои би ли казал кои пин трябва да се промени ???
Интересното е че като се подаде на контакт стрелката на разходомера стига до средата и се връща ??? Нещо тоците не са в ред нов акомулатор сложихме масата на мотора е закачена немога да си го обесня просто..очаквам по вишите да помогнат...

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с м50б25 без ванос не пали !!
Някои по въпросния проблем?? 

- doc™
- Потребител
-
- Кара: Е60 530i
Коя инсталация на мотора ползвахте,ако е от 18-ката - няма да стане.Другото което ви трябва е компа от 25-цата и ако е имала ЕВС също ще ви трябва,заедно с чипа от ключа за палене.Таблото също трябва да се смени,с такова от 6 цилиндрово.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Инсталацията на двигателя си е неговата(325-цовата инсталация) но ме вълнува инсталацията вътре в купето от която излиза под капака буксата има ли нещо общо трябва ли да се сменя разминаване нещо ще има ли...знам че се ползва 6 цилиндрово талбо и за инсталацията на мотора с евса...вълнува ме буксата която излиза от купето дали е задължителна смяната тя е свързана с цялата инсталация на купето...
Проблема с стартера е решен мотора е в коша след 1 час ще се възпламенява...
единственото което ме притеснява че бенз.помпа не се чува при контакт пробвахме я работи перфектно не е запекла пуснахме и директно ток пуска но при контакт не пълни системата наи вероятно пиновете в буксата ще трябва да се сменят.
Проблема с стартера е решен мотора е в коша след 1 час ще се възпламенява...

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Ключ
Проблема е решен,при сглобяване на мотора сме сложили по погрешка 18сковата
и затова се получи проблема с стартера,сложихме 25-цовата и стартера проработи по реда си,и мотора запали без проблем мърка като коте 
Благодаря на всички...темата е за ключ

Благодаря на всички...темата е за ключ
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
икам да те питам значи като махнеш старата инсталация слагаш новата а вътре по таблото сваляш ли нешто за преправане или смяна или само в коша се сменя
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2