Спирачни апарати

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Спирачни апарати

Мнение от Zlobil » 10 Май 2011, 13:39

Здравейте колеги...

Имам апарати от 318is за вентилиран диск, които съм почнал да ревизирам. Разглобено е всичко, но едното цилиндърче е леко износено, няма надрано или нещо подобно просто е износено леко.

Имам и апарати от 318i, които са за плътан диск, но са във доста добро състояние.

Ясно е че има разлика в апаратите, които за са за плътен и вентилиран диск, това няма да го обсъждаме.

Въпроса е еднакви ли са буталата и дали мога да взема от едните и да ги сложа на другите и дали е добре да се прави тази процедура?

Гледах в реалоем-а и всички ремонтни комплекти излизат със един и същи номер, което ще рече че няма разлика. Говорим за от 318 до 328. Обаче по магазините продължават да ми повтарят че има разлика и или не разбират нищо или и не знам.

Също така искам да помоля ако някой знае къде се продават качествени ремонтни комплекти да ми пише. Интересува ме какви точно части са включени и цена.

Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Re: Спирачни апарати

Мнение от Bimmer_E36 » 10 Май 2011, 21:08

Сравни ги и ще си покаже!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 10 Май 2011, 21:18

Bimmer_E36 написа:Сравни ги и ще си покаже!

Не мога, едните са ми на колата.
Иначе това е най-лесния вариант ама не ми се прави за да не стане изненада накрая.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Май 2011, 22:36

Не съм разглобвал и аз,но мисля,че разлика има в спирачния апарат заради диска и от там е по изнесен,но буталата освен мерене с шублер и дали отговарат вътре при слагане и заменяване трябва да провериш колега..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36

Мнение от j_enev » 11 Май 2011, 7:30

по принцип всички апарати са едни и същи ама само във захващането разлика имат в това че едните са по издължени за по дебелият диск ако ти е износено самото бутало има ремонтни комплекти който го включват а ако е самото цилиндърче няма как да го замениш от другия апарат защото е по тясно и няма да можеш да сложиш накладките

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 11 Май 2011, 10:02

колега, наскоро сменях апарати с дискове 286х12 с такива на 286х22, т.е. от плътни на вентилирани ... едното буталце на новите беше с язви и отделно скъсах единия маншон с отвертка докато го намествам и се наложи да отворя и старите апарати

та - абсолютно всичко в механизмите е еднакво и взаимозаменяемо: бутала, маншони, гумени уплътнения :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 11 Май 2011, 10:06

Благодаря колега, точно ето това ме интересуваше.

Назад към E36