Спирачни апарати
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Спирачни апарати
Здравейте колеги...
Имам апарати от 318is за вентилиран диск, които съм почнал да ревизирам. Разглобено е всичко, но едното цилиндърче е леко износено, няма надрано или нещо подобно просто е износено леко.
Имам и апарати от 318i, които са за плътан диск, но са във доста добро състояние.
Ясно е че има разлика в апаратите, които за са за плътен и вентилиран диск, това няма да го обсъждаме.
Въпроса е еднакви ли са буталата и дали мога да взема от едните и да ги сложа на другите и дали е добре да се прави тази процедура?
Гледах в реалоем-а и всички ремонтни комплекти излизат със един и същи номер, което ще рече че няма разлика. Говорим за от 318 до 328. Обаче по магазините продължават да ми повтарят че има разлика и или не разбират нищо или и не знам.
Също така искам да помоля ако някой знае къде се продават качествени ремонтни комплекти да ми пише. Интересува ме какви точно части са включени и цена.
Благодаря!
Имам апарати от 318is за вентилиран диск, които съм почнал да ревизирам. Разглобено е всичко, но едното цилиндърче е леко износено, няма надрано или нещо подобно просто е износено леко.
Имам и апарати от 318i, които са за плътан диск, но са във доста добро състояние.
Ясно е че има разлика в апаратите, които за са за плътен и вентилиран диск, това няма да го обсъждаме.
Въпроса е еднакви ли са буталата и дали мога да взема от едните и да ги сложа на другите и дали е добре да се прави тази процедура?
Гледах в реалоем-а и всички ремонтни комплекти излизат със един и същи номер, което ще рече че няма разлика. Говорим за от 318 до 328. Обаче по магазините продължават да ми повтарят че има разлика и или не разбират нищо или и не знам.
Също така искам да помоля ако някой знае къде се продават качествени ремонтни комплекти да ми пише. Интересува ме какви точно части са включени и цена.
Благодаря!
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Re: Спирачни апарати
Bimmer_E36 написа:Сравни ги и ще си покаже!
Не мога, едните са ми на колата.
Иначе това е най-лесния вариант ама не ми се прави за да не стане изненада накрая.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Не съм разглобвал и аз,но мисля,че разлика има в спирачния апарат заради диска и от там е по изнесен,но буталата освен мерене с шублер и дали отговарат вътре при слагане и заменяване трябва да провериш колега..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- j_enev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 36
по принцип всички апарати са едни и същи ама само във захващането разлика имат в това че едните са по издължени за по дебелият диск ако ти е износено самото бутало има ремонтни комплекти който го включват а ако е самото цилиндърче няма как да го замениш от другия апарат защото е по тясно и няма да можеш да сложиш накладките
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
колега, наскоро сменях апарати с дискове 286х12 с такива на 286х22, т.е. от плътни на вентилирани ... едното буталце на новите беше с язви и отделно скъсах единия маншон с отвертка докато го намествам и се наложи да отворя и старите апарати
та - абсолютно всичко в механизмите е еднакво и взаимозаменяемо: бутала, маншони, гумени уплътнения
та - абсолютно всичко в механизмите е еднакво и взаимозаменяемо: бутала, маншони, гумени уплътнения

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Zlobil
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега, точно ето това ме интересуваше.
7 мнения
• Страница 1 от 1