За въздуховодите...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

За въздуховодите...

Мнение от dinozab » 16 Фев 2006, 10:56

Значи съм с климатик този с трите кръгли врътки.Положението е следното от задните дюзи дежду седалките духа студено (само от тях).Може ли да направя нещо да духне оттам топло или от тях влиза само директен въздух отвън :?: Ако не може как мога да ги сваля и да ги оправя че дори и да са затворени пак духа студено т.е. не уплатняват добре и е доста неприятно :?: Полочава се че отпред е топло а отзад студено :( Даите акъл моля ви :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i, 750i

Мнение от NITRO DRIVER » 16 Фев 2006, 15:00

Не може да духа топло отзад.
Това е така, защото отзад е предвидено да се качват девойки с гореща кръв и трябва да има някакво охлаждане :uups:
Gasoline is for washing parts, alcohol is for drinking аnd nitro is for racing.

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 16 Фев 2006, 17:24

И аз мисля,че не може.Топло духа под седалките.Там е само за свеж въздух.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 16 Фев 2006, 17:47

Ако не се лъжа тези отвори отзад ги има само на колите с климатици/климатроници и от тях духа само студен въздух-топлият е под седалките както Жоро написа.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Аватар

Мнение от dinozab » 17 Фев 2006, 9:42

А как тогава мога да ги сваля и да ги оплатня че дори и да ги затворя пак пропускат студено и става много кофти в тва време :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 17 Фев 2006, 11:00

dinozab написа:А как тогава мога да ги сваля и да ги оплатня че дори и да ги затворя пак пропускат студено и става много кофти в тва време :?:

нее нужно духалкит епод седалките духат достатъ4но топло а свалането на тези които изкаш ти никак нее трудно но не и приятно а пропускат въздух защото самите те са облицовани с тънак слои донапрен които с времето сее прострил и затова така ,ако ги разглобиш копуваш си оплатнител за прозорци тънак и обвиваш само в на4алото там кадето контактува стръбата

ако тие студено все пак замилси се каде проблема аз в ммоита кола става лято вътре несе седи
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 17 Фев 2006, 15:31

В колата не е студено но е неприятно на тезо който седи отзад.Напрово прави течение :mhihi: иначе аз отпред умирам от жега.Как по-точно се свалят :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 18 Фев 2006, 9:20

dinozab написа:В колата не е студено но е неприятно на тезо който седи отзад.Напрово прави течение :mhihi: иначе аз отпред умирам от жега.Как по-точно се свалят :?:

ми затвори да не им духа те ще се птпопляват от духалките за краката от там сащо духа много топло

пс сега сме разглобили цялата кола и климатрониците и и аз изкам да знам дали може да духа топло от тях и сте ти кажа кво става
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 20 Фев 2006, 16:41

dizelboy написа:
dinozab написа:В колата не е студено но е неприятно на тезо който седи отзад.Напрово прави течение :mhihi: иначе аз отпред умирам от жега.Как по-точно се свалят :?:

ми затвори да не им духа те ще се птпопляват от духалките за краката от там сащо духа много топло

пс сега сме разглобили цялата кола и климатрониците и и аз изкам да знам дали може да духа топло от тях и сте ти кажа кво става

Аз ги затварям ама пак пропускат.Чакам да кажеш възможен ли е някакъв ъпгрейд :mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Фев 2006, 21:22

dinozab, работата е там,че клапите,които затварят притока на въздух са не с дунапрен по периферията а с тънък гумен слой :idea:
за справка - отвори си шофиорската врата и отвори клапичката за въздуха,която се намира във вратата и пипни с ръка клапата по периферията :idea:

Моя съвет е да търсиш втора ръка ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 20 Фев 2006, 23:39

Penchev написа:dinozab, работата е там,че клапите,които затварят притока на въздух са не с дунапрен по периферията а с тънък гумен слой :idea:
за справка - отвори си шофиорската врата и отвори клапичката за въздуха,която се намира във вратата и пипни с ръка клапата по периферията :idea:

Моя съвет е да търсиш втора ръка ...

Георги Пенчев

teзи на таблото са с дунапрен4е

апри динозаб наи вероятно не затваря хубаво клапата
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 21 Фев 2006, 8:16

Точно така не оплатнява хубаво и пропска студа самата клапа.Е сега като се позатопли е добре ама като гледах тази сутрин прогнозата в събота пак го дават сняг и ше дуйне пак студ от там :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 21 Фев 2006, 8:23

Само не разбрах как се свалят клапите.Е аз много лесно ше ги сваля ама сигурно с половината барче отзад :mhihi: :mhihi: :mhihi: Трябва да има някакъв пениз :roll:

Penchev ти беше писал че на предните дюзи тези в средата копчето което регулира топло и студено е светещо.Свети ли наистина щото моето не свети и ако можете да ми кажете как се свалят и предните дюзи да сменя крушчицата евентуално.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 21 Фев 2006, 13:06

dinozab написа:Само не разбрах как се свалят клапите.Е аз много лесно ше ги сваля ама сигурно с половината барче отзад :mhihi: :mhihi: :mhihi: Трябва да има някакъв пениз :roll:

Penchev ти беше писал че на предните дюзи тези в средата копчето което регулира топло и студено е светещо.Свети ли наистина щото моето не свети и ако можете да ми кажете как се свалят и предните дюзи да сменя крушчицата евентуално.

махаш касетофона си4ко и много внимателно провираш раце и има щипки ва дисе на една страна много внимаваи много са калпави щипките и е ужасно трудно
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 22 Фев 2006, 9:13

Мерси за помоща :yes: Напипах ги тия щипки :mhihi: и разбрах горе долу как става.Като ми остане време в събота - неделя ще ги ивадя дюзите и ще видя какво мога да направя и ще пиша за резултата.

Следваща

Назад към E34