Цветове при оригилните пружини за Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Цветове при оригилните пружини за Е36

Мнение от didore » 30 Апр 2011, 19:19

Здравейте,
Търсих инфо за цветовете при пружините вграждани в Е36. Става дума за цветове/твърдост/височина. Ако имате сайтове снимки да пускаме в тази тема :lol:

Започвам с моите.
При закупуването на моето купе цветовете бяха със синя точка отпред:
30042011457.jpg

С три червени отзад:
Resize of 18032011404.jpg

В момента съм с тези които са с три сини черти отзад.

Интересува ме дали има инфо комплект какви се вграждат примерно предни със синя точка задни с три червени.
Защото в момента всичко е на усет и хвърляне на боб :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна didore на 27 Май 2011, 17:54, променена общо 1 път
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Re: Цветове при оригилните пружини за Е36

Мнение от Игнатов » 30 Апр 2011, 21:56

докато не са те заключили още :mhihi: ... за е36 има над 50 вида пружини и тези маркировки обикновено могат да ти свършат работа само ако решиш да сменяш старите (ако се счупят) със същите пружини

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 30 Апр 2011, 23:12

темата е интересна но е пълна джунгла..
колега ти каза по горе как стоят нещата..
аз съм срещал какво ли не по тия пружини.. и не намирам никакв алогика и инфо...
поне зная 4е мога да ги деля така и да са еднакви поне две по две..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 01 Май 2011, 9:24

По принцип на най горната навивка всички пружини имат каталожен номер, но само толкова. По цветовата гама и аз не мога да ги разбера коя по-твърда, коя по-ниска и така :banghead:
Така ми набутаха едни "М-Техник" -пружини със зелени точки бяха, дето после като ги проверих по каталожен номер(след като се преебах да ги монтирам и нямаше разлика) се оказаха най-обикновенни пружини от М50Б25. Даже според каталозите не се делят на 4 и 6цил, моята се оказа, че по дефоулт е с такива, които се слагат и на 18ка, is и 20ка където се водят- комфорт :oops: .
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Мнение от didore » 01 Май 2011, 9:34

точно това ми е идеята, че се всеки втори комплект който се продава е Мтехник а аз никъде не намерих с какво оцветяване например са те. за каталожния номер не знаех и ще проверя на моите какво пише. в една тема намерих файл за Е46 където бяха дадени точно по модел/година/ предни/задни. но за Е36 не намерих :cry:
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 01 Май 2011, 11:43

Тая тема и на мен ми е на дневен ред между другото и ме интересува много сериозно как седят нещата с тия пружини. Онзи ден установих ,че имам счупена задна пружина и се налага да ги сменя. Заводско колата е с "M SPORT SUSPENSION" ,като сабилизиращите щанги предна и задна са съответно 26мм и 18мм, също и амортисьорите по партномер излизат да са от същия вид окачване ,което ме кара да си мисля,че никой не си е играл да сменя пружините ,та и те трябва да са оригиналните. Иглеждат по следния начин :arrow:

Изображение

И сега идва момента с въпроса ,може ли да се разчита на тия цветови маркери,че купувайки пружина със същите белези ,тя ще е идентична със всички останали пружини ,оцветени по тоя начин. Щото аз партномер на пружината по най-горната навивка,която се е счупила, не открих. Още повече,че в реалоем ,пружините нямат партномера и единственото инфо ,което е дадено за тях е "Изборът на подходящи пружини зависи от възможностите, инсталирани на вашия автомобил. Обърнете се към вашия местен дилър на BMW за повече информация " :banghead: :dunno:
И ся остава да търся пружини с три сини и една бяла резки ,надявайки се ,че ще са същите :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 01 Май 2011, 16:23

М-тех-а най добре се замества с 40/30 пружини (2см допълнително отпред и 1см - отзад), па ако има и четири нови амортисьора ... :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 01 Май 2011, 21:08

Ето отговор на въпросите ти.
http://danielkrueger.de/bmw/nachruestungen.htm

Ако и ти си скаран с немския като мен го мини през Гугъл транслейт :mhihi:

Ето и табличка с монтираните стабилизиращи щанги в е36.

http://img688.imageshack.us/i/swaye36.png
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 01 Май 2011, 22:53

Jang1r написа:Ето отговор на въпросите ти.
http://danielkrueger.de/bmw/nachruestungen.htm

Ако и ти си скаран с немския като мен го мини през Гугъл транслейт :mhihi:

Ето и табличка с монтираните стабилизиращи щанги в е36.

http://img688.imageshack.us/i/swaye36.png

Еми мерси .. Тоя линк с М окомплектовката го знаех,но докато не опре к*ра до г*за не го бях разглеждал подробно :banghead: :ok: И от дебилния превод на транслейта ,който гласи "Барел пролетта в стаята - 3 син цвят маркировка на 2 линии се превръща " :shock: си разпознавам мойте пружини :mhihi: Пускам в реалоем номера на пружината ( 33 53 9 059 280 ) и се оказва все пак ,че пружините си имат парт номера,но с въпросния номер не излизат като от моторспорт окачване :dunno: И вече тотално се увъртех :paranoid: :kuku:
В крайна сметка ще се пробват на каквито попадна разчитайки на честната дума на продавача ,че са м-тех и като не ми харесат ,едни афтърмаркет 40/30 както каза по-горе колегата и спи градо ... :angel:

п.п. Стабилизиращите щанги са ясни като бял ден,там няма недоразумения .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 02 Май 2011, 0:31

Затова аз си превеждам от Немски на Англииски! :D Просто няма грешки ;)

Ето направо линк.
http://translate.google.com/translate?j ... tungen.htm
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 02 Май 2011, 9:26

maxpower написа:По принцип на най горната навивка всички пружини имат каталожен номер, но само толкова.

Аз понеже в първия момент не видях каквото и да е по първата навивка се усъмних в мнението ти ,обаче всъщност се оказа напълно прав :yes: След усърдно търкане със шкурка ,наистина лъсна някакъв номер ,ама дали е каталожен един Господ знае,щото аз лично нищо не успях да намеря ,още повече,че е 7 цифрен (1138306),явно не търся в правилния каталог .Та пак до никъде ....

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 02 Май 2011, 9:56

Начи и аз много се дразня с тия неяснотии около пружините !!! Всеки път като се наложи да се бута нещо около пружина идва момента на съмнението , че изобщо пружините , които са нови , са всъщност тези , които трябва да са .... :banghead: И къв е тоя каталожен номер със седем цифри ?! Явно с тоя номер си гледат в некви техни си каталози , а пък масовия потребител да си "троши главата" с кво да сравни старата си пружина .... :OT:
Цветове ... , мацали там с баданарката кое как им дошло , па иди сравнявай цветен код .... :no:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 02 Май 2011, 15:23

metodi80 написа:Начи и аз много се дразня с тия неяснотии около пружините !!! Всеки път като се наложи да се бута нещо около пружина идва момента на съмнението , че изобщо пружините , които са нови , са всъщност тези , които трябва да са .... :banghead: И къв е тоя каталожен номер със седем цифри ?! Явно с тоя номер си гледат в некви техни си каталози , а пък масовия потребител да си "троши главата" с кво да сравни старата си пружина .... :OT:
Цветове ... , мацали там с баданарката кое как им дошло , па иди сравнявай цветен код .... :no:

:lol: Аз затова като строших едната задна , отидох в една морга и от една иска-купе си взех две с сини тройни точки и си успах купето!А преди това се въртех мотах и нищо не открих по въпроса! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 02 Май 2011, 21:16

И аз сега проверих, моите задни са 1138287 с една бяла и една синя точка, но по номера нищо не излиза, а предите съм ги проверявал и си излизат в realoem-а :roll: странна работа.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Игнатов » 03 Май 2011, 7:54

metodi80 написа:...И къв е тоя каталожен номер със седем цифри ?! Явно с тоя номер си гледат в некви техни си каталози , а пък масовия потребител да си "троши главата" с кво да сравни старата си пружина .... :OT:

по принцип, ако излезне някоя пружина по парт.№ в реалоем-а, най-вероятно е "изтървана" отнякъде. А каталозите наистина са само за "вътрешен" достъп и единствения начин да разбереш какви точно пружини ти трябват e като си купиш нови пружини :mhihi: ... продиктуваш си VIN-а по телефона и след справка, ти се обаждат... информация за парт.№ и цветна маркировка не се дава ... и те така!

Следваща

Назад към E36