Цветове при оригилните пружини за Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Цветове при оригилните пружини за Е36
Здравейте,
Търсих инфо за цветовете при пружините вграждани в Е36. Става дума за цветове/твърдост/височина. Ако имате сайтове снимки да пускаме в тази тема
Започвам с моите.
При закупуването на моето купе цветовете бяха със синя точка отпред:
С три червени отзад:
В момента съм с тези които са с три сини черти отзад.
Интересува ме дали има инфо комплект какви се вграждат примерно предни със синя точка задни с три червени.
Защото в момента всичко е на усет и хвърляне на боб
Търсих инфо за цветовете при пружините вграждани в Е36. Става дума за цветове/твърдост/височина. Ако имате сайтове снимки да пускаме в тази тема

Започвам с моите.
При закупуването на моето купе цветовете бяха със синя точка отпред:
С три червени отзад:
В момента съм с тези които са с три сини черти отзад.
Интересува ме дали има инфо комплект какви се вграждат примерно предни със синя точка задни с три червени.
Защото в момента всичко е на усет и хвърляне на боб

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна didore на 27 Май 2011, 17:54, променена общо 1 път
Ма много ме кефи тази кола!!!

Re: Цветове при оригилните пружини за Е36
докато не са те заключили още
... за е36 има над 50 вида пружини и тези маркировки обикновено могат да ти свършат работа само ако решиш да сменяш старите (ако се счупят) със същите пружини

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
темата е интересна но е пълна джунгла..
колега ти каза по горе как стоят нещата..
аз съм срещал какво ли не по тия пружини.. и не намирам никакв алогика и инфо...
поне зная 4е мога да ги деля така и да са еднакви поне две по две..
колега ти каза по горе как стоят нещата..
аз съм срещал какво ли не по тия пружини.. и не намирам никакв алогика и инфо...
поне зная 4е мога да ги деля така и да са еднакви поне две по две..
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
По принцип на най горната навивка всички пружини имат каталожен номер, но само толкова. По цветовата гама и аз не мога да ги разбера коя по-твърда, коя по-ниска и така 
Така ми набутаха едни "М-Техник" -пружини със зелени точки бяха, дето после като ги проверих по каталожен номер(след като се преебах да ги монтирам и нямаше разлика) се оказаха най-обикновенни пружини от М50Б25. Даже според каталозите не се делят на 4 и 6цил, моята се оказа, че по дефоулт е с такива, които се слагат и на 18ка, is и 20ка където се водят- комфорт
.

Така ми набутаха едни "М-Техник" -пружини със зелени точки бяха, дето после като ги проверих по каталожен номер(след като се преебах да ги монтирам и нямаше разлика) се оказаха най-обикновенни пружини от М50Б25. Даже според каталозите не се делят на 4 и 6цил, моята се оказа, че по дефоулт е с такива, които се слагат и на 18ка, is и 20ка където се водят- комфорт

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
точно това ми е идеята, че се всеки втори комплект който се продава е Мтехник а аз никъде не намерих с какво оцветяване например са те. за каталожния номер не знаех и ще проверя на моите какво пише. в една тема намерих файл за Е46 където бяха дадени точно по модел/година/ предни/задни. но за Е36 не намерих 

Ма много ме кефи тази кола!!!

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Тая тема и на мен ми е на дневен ред между другото и ме интересува много сериозно как седят нещата с тия пружини. Онзи ден установих ,че имам счупена задна пружина и се налага да ги сменя. Заводско колата е с "M SPORT SUSPENSION" ,като сабилизиращите щанги предна и задна са съответно 26мм и 18мм, също и амортисьорите по партномер излизат да са от същия вид окачване ,което ме кара да си мисля,че никой не си е играл да сменя пружините ,та и те трябва да са оригиналните. Иглеждат по следния начин

И сега идва момента с въпроса ,може ли да се разчита на тия цветови маркери,че купувайки пружина със същите белези ,тя ще е идентична със всички останали пружини ,оцветени по тоя начин. Щото аз партномер на пружината по най-горната навивка,която се е счупила, не открих. Още повече,че в реалоем ,пружините нямат партномера и единственото инфо ,което е дадено за тях е "Изборът на подходящи пружини зависи от възможностите, инсталирани на вашия автомобил. Обърнете се към вашия местен дилър на BMW за повече информация "
И ся остава да търся пружини с три сини и една бяла резки ,надявайки се ,че ще са същите

И сега идва момента с въпроса ,може ли да се разчита на тия цветови маркери,че купувайки пружина със същите белези ,тя ще е идентична със всички останали пружини ,оцветени по тоя начин. Щото аз партномер на пружината по най-горната навивка,която се е счупила, не открих. Още повече,че в реалоем ,пружините нямат партномера и единственото инфо ,което е дадено за тях е "Изборът на подходящи пружини зависи от възможностите, инсталирани на вашия автомобил. Обърнете се към вашия местен дилър на BMW за повече информация "

И ся остава да търся пружини с три сини и една бяла резки ,надявайки се ,че ще са същите

М-тех-а най добре се замества с 40/30 пружини (2см допълнително отпред и 1см - отзад), па ако има и четири нови амортисьора ... 

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Ето отговор на въпросите ти.
http://danielkrueger.de/bmw/nachruestungen.htm
Ако и ти си скаран с немския като мен го мини през Гугъл транслейт
Ето и табличка с монтираните стабилизиращи щанги в е36.
http://img688.imageshack.us/i/swaye36.png
Ако и ти си скаран с немския като мен го мини през Гугъл транслейт

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- plradev
- старши ентусиаст
-
Jang1r написа:Ето отговор на въпросите ти.
Ако и ти си скаран с немския като мен го мини през Гугъл транслейт![]()
Еми мерси .. Тоя линк с М окомплектовката го знаех,но докато не опре к*ра до г*за не го бях разглеждал подробно

В крайна сметка ще се пробват на каквито попадна разчитайки на честната дума на продавача ,че са м-тех и като не ми харесат ,едни афтърмаркет 40/30 както каза по-горе колегата и спи градо ...

п.п. Стабилизиращите щанги са ясни като бял ден,там няма недоразумения .

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Затова аз си превеждам от Немски на Англииски!
Просто няма грешки 
Ето направо линк.
http://translate.google.com/translate?j ... tungen.htm

Ето направо линк.
http://translate.google.com/translate?j ... tungen.htm
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- plradev
- старши ентусиаст
-
maxpower написа:По принцип на най горната навивка всички пружини имат каталожен номер, но само толкова.
Аз понеже в първия момент не видях каквото и да е по първата навивка се усъмних в мнението ти ,обаче всъщност се оказа напълно прав

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Начи и аз много се дразня с тия неяснотии около пружините !!! Всеки път като се наложи да се бута нещо около пружина идва момента на съмнението , че изобщо пружините , които са нови , са всъщност тези , които трябва да са ....
И къв е тоя каталожен номер със седем цифри ?! Явно с тоя номер си гледат в некви техни си каталози , а пък масовия потребител да си "троши главата" с кво да сравни старата си пружина ....
Цветове ... , мацали там с баданарката кое как им дошло , па иди сравнявай цветен код ....

Цветове ... , мацали там с баданарката кое как им дошло , па иди сравнявай цветен код ....

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
metodi80 написа:Начи и аз много се дразня с тия неяснотии около пружините !!! Всеки път като се наложи да се бута нещо около пружина идва момента на съмнението , че изобщо пружините , които са нови , са всъщност тези , които трябва да са ....И къв е тоя каталожен номер със седем цифри ?! Явно с тоя номер си гледат в некви техни си каталози , а пък масовия потребител да си "троши главата" с кво да сравни старата си пружина ....
![]()

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
И аз сега проверих, моите задни са 1138287 с една бяла и една синя точка, но по номера нищо не излиза, а предите съм ги проверявал и си излизат в realoem-а
странна работа.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
metodi80 написа:...И къв е тоя каталожен номер със седем цифри ?! Явно с тоя номер си гледат в некви техни си каталози , а пък масовия потребител да си "троши главата" с кво да сравни старата си пружина ....![]()
по принцип, ако излезне някоя пружина по парт.№ в реалоем-а, най-вероятно е "изтървана" отнякъде. А каталозите наистина са само за "вътрешен" достъп и единствения начин да разбереш какви точно пружини ти трябват e като си купиш нови пружини

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2