Обслужване на акомулатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Обслужване на акомулатор

Мнение от lopiko » 28 Апр 2011, 12:14

Имам акумулатор който е с киселина (не е сух) и като го заредя колата си пали няма проблем но не я ли карам 2,3 дни стартера не върти изобщо та мисълта ми е че акумулатора си е здрав според мен но му трябва някакво обслужване не знам дали трябва да долея дестилирана вода или е за нов електролит :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Обслужване на акомулатор

Мнение от ares2 » 28 Апр 2011, 12:23

отваря ли се?
много е вероятно да си е заминал
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lopiko » 28 Апр 2011, 12:27

Да отваря се и електролита е на макс даже акомулатора като го зареждам чак след 4-5часа почват да кипят клетките и всички почват горе долу еднакво а не само някои мисля че е здрав просто трябва да се обслужи :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 28 Апр 2011, 12:28

е трябва да се измери какво е състоянието на това вътре...
иди някъде където продават батерии за коли и помоли да ти го замерят..
имат с какво
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 28 Апр 2011, 12:28

lopiko написа:Да отваря се и електролита е на макс даже акомулатора като го зареждам чак след 4-5часа почват да кипят клетките и всички почват горе долу еднакво а не само някои мисля че е здрав просто трябва да се обслужи :dunno:

на колко време е Акумолатора - да нямаш някоя отечка? аз цяла зима се боря с една и така и не я намерих ....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lopiko » 28 Апр 2011, 12:33

Graphite написа:
lopiko написа:Да отваря се и електролита е на макс даже акомулатора като го зареждам чак след 4-5часа почват да кипят клетките и всички почват горе долу еднакво а не само някои мисля че е здрав просто трябва да се обслужи :dunno:

на колко време е Акумолатора - да нямаш някоя отечка? аз цяла зима се боря с една и така и не я намерих ....

Ми на не повече от 2 години е Български е Искра :bgflag:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 28 Апр 2011, 12:50

някоя от клетките е заминала
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Мнение от whisky_touch » 28 Апр 2011, 14:46

колега има два вариянта или имаш отечка някъде или някоя клетка си е заминала
при мен беше същата работа,оказа се че имам отечка от ЦД плеара,бяха го монтирали на постоянния плюс и като не е на контакт колата и пак имаше напрежение към него и си дърпаше бая въпреки че съм махнал панела и флашката и оправихме кабелите и сега нямам проблеми,отиди да ти проверят първо дали имаш отечка,а след това акомулатора да го замерят
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 28 Апр 2011, 18:35

Аз заради един български акумулатор проверих цялата електроника и ел инсталацията на колата. Накрая се оказа, че всички клетки без плюсовата при зареден акумулатор имат гъстота на електролита беше 1,28, а на плюсовата 1,20. Като го замериха във фирмата на товарна вилка ми казаха, че за тях едната клетка направо е умряла. Иначе и при мен беше същото положението както при теб. Най фрапиращо обаче беше когато една сутрин изобщо не завъртя стартера след като вечерта я бях карал и паркирах пред блока в 23:00.
Провери го с товарна вилка и не си купувай български акумулатор повече. След тази случка съм с Варта и нямам никакви ядове. Само да отбележа, че българския акумулатор направи проблем още на единадесетия месец от гаранциата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 28 Апр 2011, 18:39

Щом си има достатъчно течност е заминал, но то и да нямаше, като го ползваш с ниско ниво, пак заминава :mhihi: С две думи нов акумулатор, купи си Варта, Бош или Гигават(на бош е отново), но само от техни официални представители, най-добре от някой Бош сервиз, че тъкмо ще ти заверят веднага гаранцията и няма да се разкарваш другаде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 28 Апр 2011, 18:46

lopiko написа:Имам акумулатор който е с киселина (не е сух) и като го заредя колата си пали няма проблем но не я ли карам 2,3 дни стартера не върти изобщо та мисълта ми е че акумулатора си е здрав според мен но му трябва някакво обслужване не знам дали трябва да долея дестилирана вода или е за нов електролит :dunno:

Значи колега вариантите са няколко, както казаха и другите... може да имаш оттечка и да ти дърпа точеца някъде или да си е заминал акумулатора.
За да провериш дали дърпа ток, тоест дали има оттечка просто откачи клемите след каране и не пали колата 2-3 дни, ако запали когато сложиш клемите значи наистина си е читав акумулатора и трябва да търсиш къде е оттечката, защото и нов да купиш пак ще пада.
Другия вариант е да не става самия акумулатор, аз лично не съм чувал много хубави отзиви за ИСКРА. По принцип 2 год са нищо за един акумулатор, а колкото повече Ач толкова по-дълъг живот има той... когато се зарежда колкото по-бавно започне да кипи толкова по-добре, това означава, че и бавно ще отдава енергията, тоест ще държи повече дори и да не ти зарежда хубаво колата. А като казах зарежда, измери с мултицета колко ти зарежда колицата.
Също така занеси акумулатора да го замерят в какво състояние е електролита му.
Мисля, че това са вариантите.
Иначе ако е хубав акумулатора може да кара много... когато купих колата преди близо 5 год беше с акумулатор Бергер, някакъв немски, тогава беше на 4 год (имаше си стикер с датата на него)...
Ето, че чак тази година смених акумулатора, тоест почти 9 год... колкото и невероятно да звучи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 28 Апр 2011, 19:31

stony1 написа:...Провери го с товарна вилка и не си купувай български акумулатор повече. След тази случка съм с Варта и нямам никакви ядове. Само да отбележа, че българския акумулатор направи проблем още на единадесетия месец от гаранциата.

Не знам колко Български акумулатора си имал,но аз карам само с такива и не мога да споделя твоето мнение. В момента съм с МонБат (5 година вече),и имам наблюдение върху два Искра,единият от които се експлоатира на двигател от мотокар... :conf: Винаги има и елемент на късмет в тая работа,обаче липсата на поддръжка и неизправности по ел. инсталацията са главните виновници за преждевременната смърт на акумулатора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 28 Апр 2011, 20:08

~Мишо~ написа:
stony1 написа:...Провери го с товарна вилка и не си купувай български акумулатор повече. След тази случка съм с Варта и нямам никакви ядове. Само да отбележа, че българския акумулатор направи проблем още на единадесетия месец от гаранциата.

Не знам колко Български акумулатора си имал,но аз карам само с такива и не мога да споделя твоето мнение. В момента съм с МонБат (5 година вече),и имам наблюдение върху два Искра,единият от които се експлоатира на двигател от мотокар... :conf: Винаги има и елемент на късмет в тая работа,обаче липсата на поддръжка и неизправности по ел. инсталацията са главните виновници за преждевременната смърт на акумулатора.

Ти си уцелил най-добрата серия на МонБат. Не се шегувам, това го казва официалния представител на фирмата. Новата им серия обаче не е сполучлива и имат много рекламации.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Апр 2011, 21:34

stony1 написа:
Ти си уцелил най-добрата серия на МонБат. Не се шегувам, това го казва официалния представител на фирмата. Новата им серия обаче не е сполучлива и имат много рекламации.

Да и аз така чух , че новото производство било много калпаво (в сравнение с продуктите им от преди 2 години примерно ...)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
Мечтае да кара: F10

Мнение от balcanbas » 30 Апр 2011, 0:17

:OT: МОНБАТ са много добра българска марка и както повечето продукти на пазара си има + и -, лично аз съм много доволен, макар че на жена ми на БМВ-то е от 2 год на монбат и даде фира през зимата.

Сега по темата, колега съветвам да те замериш с мултицед на клемите, на акумулатора ...
Първо пробвай когато колата работи, после я загаси и провай отново, това е основното и започни отттам, ако всичко изглежда привидно наред те съветвам да замениш твоя акумулатор с друг, защото проблема може да не е в акумулатора, макар че както го обясняваш предполагам, че е точно в него.
Някой колега сподели мнение, че колкото по-голям aH е акумулатора, толкова му е по-дълъг живота, това не е баш така, защото, ако колата се кара предимно на къси разстояние, то този акумулатор ще замине по-бързо и от някакъв друг, който е доста по-малък, тъй като алтернатора няма да може да го зареди както трябва... също така един незначителен на пръв погледно, но всъщност е важен фактор, гледайте си клемите !!! Ако са ръждясали или окисляват, там се губи около половин волт !!!
Изображение

Следваща

Назад към E36