Обслужване на акомулатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
Обслужване на акомулатор
Имам акумулатор който е с киселина (не е сух) и като го заредя колата си пали няма проблем но не я ли карам 2,3 дни стартера не върти изобщо та мисълта ми е че акумулатора си е здрав според мен но му трябва някакво обслужване не знам дали трябва да долея дестилирана вода или е за нов електролит 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
Re: Обслужване на акомулатор
Да отваря се и електролита е на макс даже акомулатора като го зареждам чак след 4-5часа почват да кипят клетките и всички почват горе долу еднакво а не само някои мисля че е здрав просто трябва да се обслужи 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
е трябва да се измери какво е състоянието на това вътре...
иди някъде където продават батерии за коли и помоли да ти го замерят..
имат с какво
иди някъде където продават батерии за коли и помоли да ти го замерят..
имат с какво
- Graphite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Compact E36 Individual
lopiko написа:Да отваря се и електролита е на макс даже акомулатора като го зареждам чак след 4-5часа почват да кипят клетките и всички почват горе долу еднакво а не само някои мисля че е здрав просто трябва да се обслужи
на колко време е Акумолатора - да нямаш някоя отечка? аз цяла зима се боря с една и така и не я намерих ....

- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
Graphite написа:lopiko написа:Да отваря се и електролита е на макс даже акомулатора като го зареждам чак след 4-5часа почват да кипят клетките и всички почват горе долу еднакво а не само някои мисля че е здрав просто трябва да се обслужи
на колко време е Акумолатора - да нямаш някоя отечка? аз цяла зима се боря с една и така и не я намерих ....
Ми на не повече от 2 години е Български е Искра

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
колега има два вариянта или имаш отечка някъде или някоя клетка си е заминала
при мен беше същата работа,оказа се че имам отечка от ЦД плеара,бяха го монтирали на постоянния плюс и като не е на контакт колата и пак имаше напрежение към него и си дърпаше бая въпреки че съм махнал панела и флашката и оправихме кабелите и сега нямам проблеми,отиди да ти проверят първо дали имаш отечка,а след това акомулатора да го замерят
при мен беше същата работа,оказа се че имам отечка от ЦД плеара,бяха го монтирали на постоянния плюс и като не е на контакт колата и пак имаше напрежение към него и си дърпаше бая въпреки че съм махнал панела и флашката и оправихме кабелите и сега нямам проблеми,отиди да ти проверят първо дали имаш отечка,а след това акомулатора да го замерят
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Аз заради един български акумулатор проверих цялата електроника и ел инсталацията на колата. Накрая се оказа, че всички клетки без плюсовата при зареден акумулатор имат гъстота на електролита беше 1,28, а на плюсовата 1,20. Като го замериха във фирмата на товарна вилка ми казаха, че за тях едната клетка направо е умряла. Иначе и при мен беше същото положението както при теб. Най фрапиращо обаче беше когато една сутрин изобщо не завъртя стартера след като вечерта я бях карал и паркирах пред блока в 23:00.
Провери го с товарна вилка и не си купувай български акумулатор повече. След тази случка съм с Варта и нямам никакви ядове. Само да отбележа, че българския акумулатор направи проблем още на единадесетия месец от гаранциата.
Провери го с товарна вилка и не си купувай български акумулатор повече. След тази случка съм с Варта и нямам никакви ядове. Само да отбележа, че българския акумулатор направи проблем още на единадесетия месец от гаранциата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
Щом си има достатъчно течност е заминал, но то и да нямаше, като го ползваш с ниско ниво, пак заминава
С две думи нов акумулатор, купи си Варта, Бош или Гигават(на бош е отново), но само от техни официални представители, най-добре от някой Бош сервиз, че тъкмо ще ти заверят веднага гаранцията и няма да се разкарваш другаде.

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
lopiko написа:Имам акумулатор който е с киселина (не е сух) и като го заредя колата си пали няма проблем но не я ли карам 2,3 дни стартера не върти изобщо та мисълта ми е че акумулатора си е здрав според мен но му трябва някакво обслужване не знам дали трябва да долея дестилирана вода или е за нов електролит
Значи колега вариантите са няколко, както казаха и другите... може да имаш оттечка и да ти дърпа точеца някъде или да си е заминал акумулатора.
За да провериш дали дърпа ток, тоест дали има оттечка просто откачи клемите след каране и не пали колата 2-3 дни, ако запали когато сложиш клемите значи наистина си е читав акумулатора и трябва да търсиш къде е оттечката, защото и нов да купиш пак ще пада.
Другия вариант е да не става самия акумулатор, аз лично не съм чувал много хубави отзиви за ИСКРА. По принцип 2 год са нищо за един акумулатор, а колкото повече Ач толкова по-дълъг живот има той... когато се зарежда колкото по-бавно започне да кипи толкова по-добре, това означава, че и бавно ще отдава енергията, тоест ще държи повече дори и да не ти зарежда хубаво колата. А като казах зарежда, измери с мултицета колко ти зарежда колицата.
Също така занеси акумулатора да го замерят в какво състояние е електролита му.
Мисля, че това са вариантите.
Иначе ако е хубав акумулатора може да кара много... когато купих колата преди близо 5 год беше с акумулатор Бергер, някакъв немски, тогава беше на 4 год (имаше си стикер с датата на него)...
Ето, че чак тази година смених акумулатора, тоест почти 9 год... колкото и невероятно да звучи.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
stony1 написа:...Провери го с товарна вилка и не си купувай български акумулатор повече. След тази случка съм с Варта и нямам никакви ядове. Само да отбележа, че българския акумулатор направи проблем още на единадесетия месец от гаранциата.
Не знам колко Български акумулатора си имал,но аз карам само с такива и не мога да споделя твоето мнение. В момента съм с МонБат (5 година вече),и имам наблюдение върху два Искра,единият от които се експлоатира на двигател от мотокар...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
~Мишо~ написа:stony1 написа:...Провери го с товарна вилка и не си купувай български акумулатор повече. След тази случка съм с Варта и нямам никакви ядове. Само да отбележа, че българския акумулатор направи проблем още на единадесетия месец от гаранциата.
Не знам колко Български акумулатора си имал,но аз карам само с такива и не мога да споделя твоето мнение. В момента съм с МонБат (5 година вече),и имам наблюдение върху два Искра,единият от които се експлоатира на двигател от мотокар...Винаги има и елемент на късмет в тая работа,обаче липсата на поддръжка и неизправности по ел. инсталацията са главните виновници за преждевременната смърт на акумулатора.
Ти си уцелил най-добрата серия на МонБат. Не се шегувам, това го казва официалния представител на фирмата. Новата им серия обаче не е сполучлива и имат много рекламации.
Българския вариант:
- metodi80
- старши ентусиаст
-
stony1 написа:
Ти си уцелил най-добрата серия на МонБат. Не се шегувам, това го казва официалния представител на фирмата. Новата им серия обаче не е сполучлива и имат много рекламации.
Да и аз така чух , че новото производство било много калпаво (в сравнение с продуктите им от преди 2 години примерно ...)
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10

Сега по темата, колега съветвам да те замериш с мултицед на клемите, на акумулатора ...
Първо пробвай когато колата работи, после я загаси и провай отново, това е основното и започни отттам, ако всичко изглежда привидно наред те съветвам да замениш твоя акумулатор с друг, защото проблема може да не е в акумулатора, макар че както го обясняваш предполагам, че е точно в него.
Някой колега сподели мнение, че колкото по-голям aH е акумулатора, толкова му е по-дълъг живота, това не е баш така, защото, ако колата се кара предимно на къси разстояние, то този акумулатор ще замине по-бързо и от някакъв друг, който е доста по-малък, тъй като алтернатора няма да може да го зареди както трябва... също така един незначителен на пръв погледно, но всъщност е важен фактор, гледайте си клемите !!! Ако са ръждясали или окисляват, там се губи около половин волт !!!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2