M40B18 150km/h max

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: M40B18 150km/h max

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Апр 2011, 21:04

Don_Mandragon написа:Надявам се до няколко седмици като сменям ремък и ролки да намеря денометричен ключ и да сваля вала и снимам всичко. Ще накисна и почистя повдигачите. Надявам се след това да има няква разлика щом смятате по дифоут, че е от това. Компресия не знам дали има смисъл да меря.

Мен ако питаш намери някой познат, дето е навътре в нещата, да я покара колата и да каже как е. Щом си решил, че компресия няма смисъл да мериш - така да е. Все пак тя е едно от нещата, което определя мощностните характеристики на двигателя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 23 Апр 2011, 21:22

Dirty M5 driveR написа:
Don_Mandragon написа:Надявам се до няколко седмици като сменям ремък и ролки да намеря денометричен ключ и да сваля вала и снимам всичко. Ще накисна и почистя повдигачите. Надявам се след това да има няква разлика щом смятате по дифоут, че е от това. Компресия не знам дали има смисъл да меря.

Мен ако питаш намери някой познат, дето е навътре в нещата, да я покара колата и да каже как е. Щом си решил, че компресия няма смисъл да мериш - така да е. Все пак тя е едно от нещата, което определя мощностните характеристики на двигателя.

Не, то не пречи да я измеря. Просто нямам с какво. Нямам и познат с манометър :kuku: Колата преди я карах аз, сега баща ми, но я покарвам от време на време и лично мен ме подразня. Той естествено не усеща, че има проблем :mhihi: Днес пак я покарах из СтЗ. Доволно 1(40),2(80),3(120) регулатора в движение удря на 6200-6250. Бях сложил и тела на волана на клип, ама стана много тъмен и не се виждаше много. Нямах поле за повече изява :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 23 Апр 2011, 21:38

Dirty M5 driveR написа:

Сладур ти колко М40-ски си отварял и си им оправял подобни проблеми?
Защо пишеш за неща от които и грам понятие си нямаш?
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Апр 2011, 21:52

mladfen написа:
Dirty M5 driveR написа:

Сладур ти колко М40-ски си отварял и си им оправял подобни проблеми?
Защо пишеш за неща от които и грам понятие си нямаш?

Ко рече? ;) Ти защо реши, че форума е за да оправяме проблемните автомобили :?: И как прецени, че понятие си нямам от това, за което съм писал :?: Колегата иска мнението ни, и евентуално съвет как да процедира по-нататък. Нещо грешно ли видя в моя пост? Ако е така - кажи, за да се поправя навреме. Като си се засилил да решаваш проблема, ходи му оправи колата, вместо да пишеш тук. Зачитай другите, щото не знам дали ще ти е приятно като ти се наложи да питаш нещо, да гледаш такива постове в темата си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 23 Апр 2011, 22:05

пичага стегни се ........ попитахте ти колко М40 си оправил???
Проблема при него е един единствен, без компресии, без филтри, без квито и да е други магии.
Но ти като имаш по голям опит и доста ги разбираш, ОК.
Последна промяна mladfen на 23 Апр 2011, 22:20, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Апр 2011, 22:15

mladfen написа:пичага стегни се ........ попитахте ти колко М40 си оправил???
Проблема при него е един единствен, без компресии, без филтри, без квито и да е други магии.
Но ти като имаш по голям опит и доста ги разбираш, ОК.

Няма какво да се стягам. Стегни се ти, за да не разваляме темата на колегата. Сигурно и колегата дето спомена за филтри, и той трябва да се стегне... Не казвам, че предположението ти не е правилно, ама да го приемеш за единствена възможна причина, ей така без нито да си видял, чул, и покарал колата не че е несериозно, но твърде самонадеяно. Мисля на всички ни е ясно детската болест на М40, ама това не значи, че нищо друго не може да е проблемно. При всеки един мотор е така. Нека изчакаме колегата да си реши проблема, и ще видим какво е излязло.

И не знам за какъв опит ми говориш. Опит в даването на съвети ли? Доктора може ли да каже какво му е на болния, без да го прегледа? :mhihi: Тука са само предположения, къде по-вероятни, къде не толкова вероятни, но понякога оказващи се верни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 23 Апр 2011, 22:42

Явно поостарях за подобни клавиатурни спорове..........!
Доктора може ли да каже какво му е на болния, без да го прегледа?

Един достатъчно често сблъсквал се с М40 човек може доста точно да посочи диагнозата - това е опита!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Апр 2011, 22:53

Ок, спирам дотук. Нямам намерение да споря за глупости. Мисълта ми беше съвсем друга, но както и да е. На колегата пожелавам скорошно разрешаване на проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 24 Апр 2011, 8:57

Don_Mandragon написа:Вала е перфектен без надирания и ръбове, свалих и 4 кобилици. Те също нямат ръб и надирания

Don_Mandragon написа:повдигачи или вал и кобилици дето на око и с пипане не се хващат, но чак пък толкова, че с нокът да не го усетя тоя 0,1мм допуск.

mladfen написа:Проблема при него е един единствен, без компресии, без филтри, без квито и да е други магии.
Един достатъчно често сблъсквал се с М40 човек може доста точно да посочи диагнозата - това е опита!

Параноя?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Предишна

Назад към E36