Скърцащи накладки ....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Re: Скърцащи накладки ....

Мнение от baitun » 17 Апр 2011, 16:52

С тези теми ме вкарвате в приключение, тези дни трябва да сменям предни дискове, накладки, маркучи, течност и спирачни апарати/мисля да преминавам от плътни към вентилирани дискове/. Чудя се от къде да взема накладките и дисковете/за марките съм се ориентирал-ате или текстар/, но проблема е от къде да съм сигурен в качеството-мисля да взема от колегата лавиатан, пък каквото сабя покаже, някой ако е вземал от него да сподели впечатления /марки и състояние след пробег поне 4-5 к километра/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 17 Апр 2011, 19:47

Направих тази тема не да ви плаша , а се учудих че заложих на маркови накладки и не ми харесва как скърцат, но пък от друга страна ми харесва как спира колата с тях.... и все пак - Некст тайм .... Феродо (забележете името) THERMOQUIET :mhihi:
http://www.fmecat.eu/selProd2.asp?make= ... &engseal=0
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 17 Апр 2011, 20:00

Щом спират ,карай докато свършат!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Апр 2011, 21:35

baitun написа:С тези теми ме вкарвате в приключение, тези дни трябва да сменям предни дискове, накладки, маркучи, течност и спирачни апарати/мисля да преминавам от плътни към вентилирани дискове/. Чудя се от къде да взема накладките и дисковете/за марките съм се ориентирал-ате или текстар/, но проблема е от къде да съм сигурен в качеството-мисля да взема от колегата лавиатан, пък каквото сабя покаже, някой ако е вземал от него да сподели впечатления /марки и състояние след пробег поне 4-5 к километра/

Аз скоро купих от колегата laviatan маркучи мейле , комплекти за рециклиране на апаратите и накладки АТЕ (имаше и Текстар на същите пари като ате-то ,въпреки че доколкото разбрах бях уцелил промоция и за това ате бяха на цена като текстар , иначе ате били по -скъпи ...). Много съм доволен от всичко което взех , маркучите са супер , комплектите за рециклиране паснаха перфектно , а накладките си ги бях изкарал от кутията и си ги зяпах е така за кеф :mhihi: , ето и малко снимки :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 17 Апр 2011, 22:11

metodi80 написа:
baitun написа:С тези теми ме вкарвате в приключение, тези дни трябва да сменям предни дискове, накладки, маркучи, течност и спирачни апарати/мисля да преминавам от плътни към вентилирани дискове/. Чудя се от къде да взема накладките и дисковете/за марките съм се ориентирал-ате или текстар/, но проблема е от къде да съм сигурен в качеството-мисля да взема от колегата лавиатан, пък каквото сабя покаже, някой ако е вземал от него да сподели впечатления /марки и състояние след пробег поне 4-5 к километра/

Аз скоро купих от колегата laviatan маркучи мейле , комплекти за рециклиране на апаратите и накладки АТЕ (имаше и Текстар на същите пари като ате-то ,въпреки че доколкото разбрах бях уцелил промоция и за това ате бяха на цена като текстар , иначе ате били по -скъпи ...). Много съм доволен от всичко което взех , маркучите са супер , комплектите за рециклиране паснаха перфектно , а накладките си ги бях изкарал от кутията и си ги зяпах е така за кеф :mhihi: , ето и малко снимки :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И аз мисля да взимам от него накладки и дискове АТЕ /само се чудя къде ли са произведени/, а маркучите и ремонтния комплект какви пари са

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 17 Апр 2011, 22:49

И аз съм с такива мъркучлета новички и нова спирачна течност , и гумените уплътнения пак таквиз същите ама от Пл. си ги взех и работата е много добре такава профилактика. Само имало няква смазка или грес за спир. апарати и не знам оттде и как се вика та си турнах квато имах иначе за Феродо и аз да кажа на Е34-та кат сложих новия диск и взе да скърца след време та не знам от накладки ли ( че друга марка ) или от дискове се получават тия неприятни шумове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Апр 2011, 22:55

baitun написа:[И аз мисля да взимам от него накладки и дискове АТЕ /само се чудя къде ли са произведени/, а маркучите и ремонтния комплект какви пари са

На кутията на накладките пише , че са Немски ....
Цената , която платих аз за един брой маркуч е 15лв , а цената на ремонтен комплект за един апарат -17 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 18 Апр 2011, 20:55

колега караи спокойно мойте от както съм ги сменил са като калотки на влак така свириат мойе да има повече примес на бронз за това :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Апр 2011, 21:35

И при мен скърца задна дясна. Скърцаше преди да ги сменя и си мислех, че търка вече желязо в желязо, но след като ги смених скърцането продължи. Моите са Феродо, купени от Евро 07 за 60 кинта, но в сервиза където ми ги смениха казаха, че са фалшиви :paranoid:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 18 Апр 2011, 22:12

drago_pavlov написа:И при мен скърца задна дясна. Скърцаше преди да ги сменя и си мислех, че търка вече желязо в желязо, но след като ги смених скърцането продължи. Моите са Феродо, купени от Евро 07 за 60 кинта, но в сервиза където ми ги смениха казаха, че са фалшиви :paranoid:

И мойте са от Евро 07,повече от тях не.Бахти и ментаците.Квото и да си купиш е жив ташак,по-добре си хвърли парите на боклука.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 18 Апр 2011, 22:15

Nitrowalk написа: от няколко седмици постоянно скърцат като загреят малко повече

Намажи ги с грес и ще спрат да скърцат :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Апр 2011, 22:29

Nasko_325TD написа:
drago_pavlov написа:И при мен скърца задна дясна. Скърцаше преди да ги сменя и си мислех, че търка вече желязо в желязо, но след като ги смених скърцането продължи. Моите са Феродо, купени от Евро 07 за 60 кинта, но в сервиза където ми ги смениха казаха, че са фалшиви :paranoid:

И мойте са от Евро 07,повече от тях не.Бахти и ментаците.Квото и да си купиш е жив ташак,по-добре си хвърли парите на боклука.

Кофтито е че вече 4-5 дни съм с тях, а по джантите няма и следа от черен прах... и сега се чудя дали да си купя нови, или да чакам да се изтъркат дисковете и да сменям после тях :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 18 Апр 2011, 22:59

ogata написа:
Nitrowalk написа: от няколко седмици постоянно скърцат като загреят малко повече

Намажи ги с грес и ще спрат да скърцат :mhihi: :mhihi:

:kuku: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 18 Апр 2011, 23:11

Несте ли го разбрали че в евро07 всичко е с произход турция .. :mhihi: :mhihi:
а 60 лв за ментаци си е живо дране на кожи ..
по спомени преди 2 год като сменях мойте взех JURID , с които оригинално си излизат колите ни за 70 лв...

П.С. всичко по магазините ни тука с марка феродо е жив ментак за жалост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 19 Апр 2011, 10:24

С Евро 07 отдавна не експериментирам :mhihi: Всички знаем ,че евтиното излиза скъпо
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36