Въпрос за салон от англичанка-за катинар

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual

Re: Въпрос за салон от англичанка

Мнение от savo_ » 16 Апр 2011, 17:33

I.V.G. написа:
savo_ написа:
I.V.G. написа:Използва твоята основа на седалката с копчетата и присади само тапицираните седалки?Кажи малко повече ,че моята се е садрала и мисля да правя тази интервенция,дали ще стане пасажерската седалка от английска мома да я монтирам на моята шоф.седалка защото пасажерските не са толкова смачкани колкото шофьорските :dunno:

Никакви присадки-махнах старите седалки и монтирах английските отпред и отзад.Не знам, но мисля, че ще имаш проблем с датчиците за бега.Нека знаещите кажат :yes:
Шофьорската нали се накланя назад ,а пасажерската го няма,ти си сложил пасажерската от англииската на мястото на шофьорската ли ,че не мога да си го обясна.Моят датчик за пасажерската е изолиран и сега че ми светеше постоянно,така че не ме претиснява толкова.Дай някакви снимки ако имаш

Кое точно не се накланя на пасажерската седалка.Точно така сложил съм пасажерската от английската на мястото на шофьорската в моята и шофьорската на английската на мястото на моята пасажерска.Снимки ще гледам да направя утре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Апр 2011, 17:58

Седалката за шофъора има 4 позиции за регулиране а пасажерската 3, може би това иска да каже колегата. Шофьорската може да се накланя напред и назад като цяла т.е. седалката и облегалката се накланят заедно. Това пасажерската го няма.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 16 Апр 2011, 20:06

Не всички, на някой салони и двете седалки имат регулиращ се наклон, дори и не електрически.
Колкото до корите, освен да ти боядисат дръжките или да си намериш кори със сиви дръжки от ляв волан , другите опций отиват на циганийка.
На корите сe тапицира частта под дръжките, тук проблема е трудно намираемата сива кожа. Ако не намериш на свободна продажба, може да ползваш частта, която скрива дупката за ски багажника за едната кора, за другата ще трябва да прежалиш задния подлакътник.На него можеш да сложиш и малко по различна кожа, няма да бие толкова на очи.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 17 Апр 2011, 9:33

Ivo_Borisov написа:Седалката за шофъора има 4 позиции за регулиране а пасажерската 3, може би това иска да каже колегата. Шофьорската може да се накланя напред и назад като цяла т.е. седалката и облегалката се накланят заедно. Това пасажерската го няма.

Точно за това става въпрос,на шоф.седалка отпред вляво има една ръчка където ти вирва краката на горе :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 17 Апр 2011, 12:01

На шофиорската има една малка ръчка отдолу под левия ти крак, а на пасажерската го няма това :)
Закарай я на тапицер, за да не си личи преправянето :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual

Мнение от savo_ » 17 Апр 2011, 14:18

Тая ръчка да ти е проблема ;) , с нея и без нея седалката си е наред.Проблем са предните кори с дръжките, там е голямата заигравка :!:.Утре ще видим какво ще каже тапицера :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Re: Въпрос за салон от англичанка-за катинар

Мнение от vanioboy » 29 Сеп 2011, 22:27

Понеже така и така не е заключена темата а на мен ми предстои същата интервенция,доволен ли си от тапицера и ориентировъчно колко ти струваше,също така нова кожа ли използва или просто запуши някъкси дупките?
п.п. при мен цвета е малко по особен иначе корите целички да бях сменил
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Предишна

Назад към E39