Колата ми е ламя помощ !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колата ми е ламя помощ !!!

Мнение от BayHoy » 13 Фев 2006, 22:51

Знам че по тази тема е писано много из форума ама не намерих отговор, карам компакт 316i 94 година и според мен маи че доста ми гори кам 12 градско като го карам нормално, когато го настъпвам повече.Преди имаше развален термостат и си мислех че като го сменя ще се оправи самоче нямаше резултат онзи ден го закарах на елкон в BOSCH и ми казаха че всичко му е наред провериха ламбда сондата инжекциона и другите му там работи и казаха че е ок ако някой зане от как во може да е да помага ще му бъда много благодарен,бая парички ще ми спести :mhihi: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36
Мечтае да кара: BMW E65
Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com

Мнение от Kaloyan78 » 13 Фев 2006, 23:02

От книжката дректно:

Разход на гориво

Градско: 10.2

за 316i катализатор. А без катализатор - 10.6

:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BayHoy » 13 Фев 2006, 23:11

тва и аз го знам ама на практика е малко по различно мисля че има някав проблем ама незнам каде е

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 13 Фев 2006, 23:21

BayHoy написа:тва и аз го знам ама на практика е малко по различно мисля че има някав проблем ама незнам каде е

А ти в тоя студ колко искаш да ти гори- 10/100 ли???? А и зависи колко км. минаваш като запалиш.... и къде ти е градското- София или Добрич :confused:
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BayHoy » 13 Фев 2006, 23:32

GS_VARNA написа:
BayHoy написа:тва и аз го знам ама на практика е малко по различно мисля че има някав проблем ама незнам каде е

А ти в тоя студ колко искаш да ти гори- 10/100 ли???? А и зависи колко км. минаваш като запалиш.... и къде ти е градското- София или Добрич :confused:

знам знам то си е малко относително ама един познат с неговата 318is казва 4е му гори 10/100 а пък аз с моя мижав двигател 12/100
минимум,къв студ тука е голема жега :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 13 Фев 2006, 23:35

Малко те послъгва за 10-те л. ;) Моята по книжка гори 12,9 ,но последния
месец карам на 15 л. разход.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 13 Фев 2006, 23:42

Приятел, не се шашкай. Това е един съвсем нормален разход за зимата при градски условия. Предполагам че въртиш предимно градско. Ако си мислиш, че един "Пасат" например, гори по-малко в тоя студ, жестоко се лъжеш. То затова всички моноинжекции минаха на газ. ;) Щом си проверил ламбдата, значи всичко е наред. Друг е въпроса, ако преди да вземеш колата са те надъхали, че "компакта" харчи по-малко от четиривратките. Отскоро ли караш колата? Ако я сравняваш с колите които си имал преди / по разход на гориво/, трудно ще я заобичаш. :lol:
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 13 Фев 2006, 23:42

BayHoy написа:
..един познат с неговата 318is казва 4е му гори 10/100 а пък аз с моя мижав двигател 12/100

Що се вързвате на такива вицове изобщо... 10/100 градско е пълен абсурд да види, освен ако не слезе да бута колата отзад. Щом диагностиката не ти открива проблем имаш един избор само :arrow: да сипваш бензин...
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 13 Фев 2006, 23:47

GS_VARNA написа:
BayHoy написа:
..един познат с неговата 318is казва 4е му гори 10/100 а пък аз с моя мижав двигател 12/100

Що се вързвате на такива вицове изобщо... 10/100 градско е пълен абсурд да види, освен ако не слезе да бута колата отзад. Щом диагностиката не ти открива проблем имаш един избор само :arrow: да сипваш бензин...

На това му викам точна женска приказка! :winky:
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BayHoy » 13 Фев 2006, 23:48

о ми аз го знам тоя проблем като отидеш на безиностанцията и се оправя :D :mhihi: :lol: я някой които кара компакта да каже нещо по темата да сверим часовниците :confused: :confused: :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 13 Фев 2006, 23:56

всичко ти е нормално моята гори 13-13.5
ина мен ми казаха в сервиза всичко е ОК. ламбдата работила като нова но може заради скоростите да ми е по голям расхода :dunno: :dunno:
а можи и от десния ми крак да е????? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BayHoy » 14 Фев 2006, 0:00

Значи сигурно и при мен проблема е в десния крак ама кво да направя като се ме ядосват некви коли4ки по сфетофарите,ина4е автоматика гори малко повече в книжката разликата е 1,4 литра на градско

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 14 Фев 2006, 0:01

BayHoy написа:о ми аз го знам тоя проблем като отидеш на безиностанцията и се оправя :D :mhihi: :lol: я някой които кара компакта да каже нещо по темата да сверим часовниците :confused: :confused: :confused:

Почни да се притесняваш когато при пенсионерско каране почне да ти дава 15/100 посред лято, не че зимата гълтала 12... Повтарям- ако колата е наред- сипваш и караш. Просто конете искат да ядат повечко в студа. А клима имаш ли? Ако да- и тя смуче малко...
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BayHoy » 14 Фев 2006, 0:06

GS_VARNA написа:
BayHoy написа:о ми аз го знам тоя проблем като отидеш на безиностанцията и се оправя :D :mhihi: :lol: я някой които кара компакта да каже нещо по темата да сверим часовниците :confused: :confused: :confused:

Почни да се притесняваш когато при пенсионерско каране почне да ти дава 15/100 посред лято, не че зимата гълтала 12... Повтарям- ако колата е наред- сипваш и караш. Просто конете искат да ядат повечко в студа. А клима имаш ли? Ако да- и тя смуче малко...

Пич какъв климатик те гони зимата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 14 Фев 2006, 0:08

GS_VARNA написа:

ково ти смучи пък климата през зимата ненам я ме светни малко??? :mhihi: :mhihi:
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E36