Колата ми е ламя помощ !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Колата ми е ламя помощ !!!
Знам че по тази тема е писано много из форума ама не намерих отговор, карам компакт 316i 94 година и според мен маи че доста ми гори кам 12 градско като го карам нормално, когато го настъпвам повече.Преди имаше развален термостат и си мислех че като го сменя ще се оправи самоче нямаше резултат онзи ден го закарах на елкон в BOSCH и ми казаха че всичко му е наред провериха ламбда сондата инжекциона и другите му там работи и казаха че е ок ако някой зане от как во може да е да помага ще му бъда много благодарен,бая парички ще ми спести

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: BMW E65
- Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
GS_VARNA написа:BayHoy написа:тва и аз го знам ама на практика е малко по различно мисля че има някав проблем ама незнам каде е
А ти в тоя студ колко искаш да ти гори- 10/100 ли???? А и зависи колко км. минаваш като запалиш.... и къде ти е градското- София или Добрич
знам знам то си е малко относително ама един познат с неговата 318is казва 4е му гори 10/100 а пък аз с моя мижав двигател 12/100
минимум,къв студ тука е голема жега

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Приятел, не се шашкай. Това е един съвсем нормален разход за зимата при градски условия. Предполагам че въртиш предимно градско. Ако си мислиш, че един "Пасат" например, гори по-малко в тоя студ, жестоко се лъжеш. То затова всички моноинжекции минаха на газ.
Щом си проверил ламбдата, значи всичко е наред. Друг е въпроса, ако преди да вземеш колата са те надъхали, че "компакта" харчи по-малко от четиривратките. Отскоро ли караш колата? Ако я сравняваш с колите които си имал преди / по разход на гориво/, трудно ще я заобичаш. 

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
BayHoy написа:
..един познат с неговата 318is казва 4е му гори 10/100 а пък аз с моя мижав двигател 12/100
минимум,къв студ тука е голема жега![]()
![]()
Що се вързвате на такива вицове изобщо... 10/100 градско е пълен абсурд да види, освен ако не слезе да бута колата отзад. Щом диагностиката не ти открива проблем имаш един избор само

BMW & RAMMSTEIN RULES

- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
GS_VARNA написа:BayHoy написа:
..един познат с неговата 318is казва 4е му гори 10/100 а пък аз с моя мижав двигател 12/100
минимум,къв студ тука е голема жега![]()
![]()
Що се вързвате на такива вицове изобщо... 10/100 градско е пълен абсурд да види, освен ако не слезе да бута колата отзад. Щом диагностиката не ти открива проблем имаш един избор самода сипваш бензин...
На това му викам точна женска приказка!

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
всичко ти е нормално моята гори 13-13.5
ина мен ми казаха в сервиза всичко е ОК. ламбдата работила като нова но може заради скоростите да ми е по голям расхода
а можи и от десния ми крак да е?????

ина мен ми казаха в сервиза всичко е ОК. ламбдата работила като нова но може заради скоростите да ми е по голям расхода

а можи и от десния ми крак да е?????

BayHoy написа:о ми аз го знам тоя проблем като отидеш на безиностанцията и се оправя![]()
![]()
я някой които кара компакта да каже нещо по темата да сверим часовниците
![]()
![]()
Почни да се притесняваш когато при пенсионерско каране почне да ти дава 15/100 посред лято, не че зимата гълтала 12... Повтарям- ако колата е наред- сипваш и караш. Просто конете искат да ядат повечко в студа. А клима имаш ли? Ако да- и тя смуче малко...
BMW & RAMMSTEIN RULES

GS_VARNA написа:BayHoy написа:о ми аз го знам тоя проблем като отидеш на безиностанцията и се оправя![]()
![]()
![]()
![]()
Почни да се притесняваш когато при пенсионерско каране почне да ти дава 15/100 посред лято, не че зимата гълтала 12... Повтарям- ако колата е наред- сипваш и караш. Просто конете искат да ядат повечко в студа. А клима имаш ли? Ако да- и тя смуче малко...
Пич какъв климатик те гони зимата
- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
ково ти смучи пък климата през зимата ненам я ме светни малко???GS_VARNA написа:BayHoy написа:о ми аз го знам тоя проблем като отидеш на безиностанцията и се оправя![]()
![]()
![]()
![]()

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3