Питане свързано с вдигане на температура...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
Re: Питане свързано с вдигане на температура...
Ами някои така правят...
sry no pisha ot tel slojih i difuzera dnes i v zadrustvaniata pak vdiga temp kazvaite novo visko li da vzimam kakvo da prava. otkacham veche
Колега първо си писал че си проверявал виското на 90градуса и рзботело ама как ги измери тия гредуси ако не е тайна щот ако гледаш стрелката на таблото кат се изправи си много далече от тея градуси. Второ си писал че ново оригинално виско си сложил , добре ама кат загрява така колата чуваш ли го ( не пишеш за това ) щото ако не го чуваш значи не е зацепило добре и тая стрелка те заблуждава ( не дава верни данни , проблем в датчика за отчитане на темп. или проблем в таблото , на мен така ми забиваше в червеното ама хич даже не беше така прегряла ).Обърни внимание имаш ли фактическо загряване щот иначе ъова ново виско трябва да се чува в съседния град
особено представяш ли си на бензинката при около 5000об. на зацепено виско кво прави перката ( ами акъла и се взима ) и няма как да не фучи като обезумяла. Ако нямаш такива звуци или виското е бошлаф ( ама нали ново оригинал демек отпада като вариант ) или радиатора ти се ебава ( запушен частично ) и това трудно ще го разбереш, пък и помпата макар и нова може да си куца по рождение ама не пишеш за нея има ли дебит ( кат отвориш капачката на рзширителния съд фърка ли вода или се чуди ). Иначе така като го описваш всичко работи идеално ама загрява и ние в шах , затова пиши проверил ли си компонентите на охл. система така както са те посъветвали колегите или така си мислиш и търсиш бързо решение.

такова свистене не чувам и съм опитвал и след, като е минало средата преди да достигне следващата черта да спра виското, сега се връщам от калояново и ме посъветваха да си сменя термостат с такъв от тдс отварял на 82-3, а не на 88 както са нашите и като радиатора е равномерно топъл как да разбера дали е запушен? Иначе сега ще проверя дали блика вода от капачката за вода/антифриз - трябва колата да е достигнала оптимална темп или след като запаля и при студен двигател, макар, че тогава май не трябва да е високо налягането? иначе виското някой, ако може да ми каже как да го тествам? сега ще видя помпата дали има дебит и ще напиша...
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
За виското мен лично ме съветваха при работещ мотор да пробвам да го спра с вестник/парцал, ако спира, значи е фитка, ако не спира, значи е ок. И аз се съмнявам в моето, но според тази процедура излезе здраво,... Не знам...
С тея процедури си помагате много да преебете виското ( мое мнение ). Работещо виско трябва да зацепва прката когато се повиши температурата в радиатора и го духне въздух отвън за да нагрее силикона и да повиши вискозитета си следствие на което перката се завърта доста бързичко което неминуемо води до появата на този специфичен звук ( свистене, виене ) който не може да объркате. Та ако искаш колега да пробваш виското това трябва да е на много хубаво загрят мотор ( не студен или стрелката да се е изправила ) и околната температура да е все пак достатъчно висока за да може да се получи по-бавно охлаждане и повишение на темп. на антифриза преминаващ през радиатора ( демек задължително условие отворен термостат ) и да включи виското. Както става ясно ако няма термостата не е добре и не отваря навреме ,както е и на по-високи градуси , няма да има поток на гореща течност през радиатора ( същото се отнася и за недобре работеща водна помпа , запушен радиатор или обща недобра циркулация ) и няма да зацепи виското макар може би то да е добро ( читаво, ок. , работещо и т.н. ) . Та първо вжно действие пък и не е чак толкоз скъпо ( даже е най-евтино от всички процедури ) е смяна на термостата с такъв нов по възможност оригинален хубав. Термостата на големия ТДС е на 80градуса по Целзий , а на малкия на 88гр. какти и на някои бензинови мотори които имат термостати и на 92гр. Аз препоръчвам да си слагате от термостати ( ако имате два варианта за вашия двигател ) с по-ниска темп. на отваряне предвид нашия отиващ вече ( с течение на годините ) от умерен към субтропичен климат с идеята да си имате по-малко проблеми лятото пък и имайки предвид годинките на колите ни пък и кой преди това с кво го е карал божа работа ама ако видите вътре ква е ръжда мъка е . Та аз лично минах на по-ниския темп. терностата и сега колата се държи доста добре имайки предвид че правих два пъти за три седмици пълна профилактика , нов термостат , нова водна помпа и нов радиатор ( спука се стария ) , но да се има предвид и че зимата може да се очаква по-бавно згряване на двигателя и оттам повишен раздход макар че при мен има обратен ефект явно самата профилактика ( почистване , вънка-вътре , продухване и т.н. ) изигра много важна роля и сега при 8гр. външна темп. сутрин мотора загрява почти с 30-на проента по-бързо и започва да духа топло от парното малко след като излезе от синьото демек 3минути след запалване да отбележа зимата такова поведение беше немислимо и нямаше парно дълго след като е изправила стрелката . Та в тоя ред на мисли правете си профилактиките щото преди вас явно ( в повечето случаи ) никой не се е и сещал за такава процедура и мотора ще ви се отблагодари. Успех.
Някой може ли да ми каже лесно ли се сменя термостата, защото утре мисля сам да го сменя, маркучите трябва някак си да ги държа да не изтича течност или ? После отново ли обезвъздушаване ли следва? На студен двигател сипвам до, като излезе от малкият отвор течност? И какъв ми препоръчвате термостат, като нов марка или оригинален? Искам да е на по ниска темп. (да отваря) за да видя, дали ще греее отново, а колкото до колегата който е опитвал да спре виското си ме интересува при какви условия си опитал добре загрял мотор и не е спряло или защото значи, че ако това е така то и моето и това на колегата с 328 е тръгнало виското, защото нашите при стрелката на средата и още 5мин работа на място със списани спира след като го мушнеш за 3сек.
Лесно се сменя. За по-малко загуба на антифриз не отвивай капачката на разширителния съд и стисни с нещо ( аз имам стяги и с тях ) мъркучите преди и след радиатора и тогава сменяй ама пак ще загубиш до два литра теност та си приготви все пак. А за пробата няма как да ти зацепи виското първо при тези температури и кат ти е вдигнала стрелката си далеч от работен режим на двигателя еле са минали и 5 минути след това , с тоя термостат на твпйта поне на 88градуса гаранция няма и да е отворил пък камо ли да включи виското , бая ръчка трябва да и дадеш за да зацепи , ако е читаво.Успех но смяташ ли да жалиш антифриза много няма да направиш щот профилактика се не прави със стара охладителна течност и между другото ня колко градуса ти е гъстотата , че има значение.
Не ми е проблем антифриза, ще си взема, ако трябва и 5л само да спре да греее...
иначе лятото знам, че не е чак от такова значение, защото зимата е да не замръзне и спука. Чакам конкретен отговор за термостата марка и модел точен, за да не свалям този и да ходя до магазин и някой магазин в центъра за части или на Симеон ще намеря всичко 
А какъв е този датчик за температурата и къде се намира за който спомена по-горе колега, ако той е повреден? Защото ще тествам след, като взема нов термостат старият, че съм почти сигурен, че е окей

А какъв е този датчик за температурата и къде се намира за който спомена по-горе колега, ако той е повреден? Защото ще тествам след, като взема нов термостат старият, че съм почти сигурен, че е окей

b2d написа:А какъв е този датчик за температурата и къде се намира за който спомена по-горе колега, ако той е повреден? Защото ще тествам след, като взема нов термостат старият, че съм почти сигурен, че е окей
Трябва да е този номер 14 http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ead_vanos/ двоен е , единия дава инфо на компа за темп. на охл. течност , а другия на таблото за стрелката . Малко е кофти ,че е двоен че май ще е цифра .
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2