С какво ни пръскат от небето?
Модератор: Общи модератори
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Re: С какво ни пръскат от небето?
steeN написа:естественотрябва да има далавера нещо...
иначе сериозно... бях, чел една книга. на чалдини (cialdini), психология на убеждението. книгата е уникална междо другото.
и там точно даваше пример как някакъв маниак си прави секта и убеждава някаква малка група, че края на света ще
дойде на определена дата, събира ги хората у тях... те чакат, чакат с недоверие естествено и накрая като не идва...
обявява, че бог (или там каквато и да е сила) е видял, че те не заслужават и за това ги е пощадил и за това нищо не се случва.
парадокса е, че след това тия хора започват да вярват още повече и да зарибяват още и още хора.
просто тема за размисъл... щото точно това според мен ще стане след 2012. ще се говори как "онзи", "онези" видяли, че хората са
се разкаяли и за това са отменили прочистването. НО страхувайте се вие и си плащайте карбоновите кредити(примерно) за да не си промени мнението.
Лично ще ти напиша сертификат на УЪРД

Това което го пишеш за сектите е вярно - има много случай още в 18-ти и 19-ти век в които някви хора събират последователи които им прехвърлят всичките си ценности и чакат заедно света да свърши. Хубаво де ама не свършва. После се насрочва друга дата и пак се чака. Няма лошо.
- Larbi
- Потребител
-
flame написа:Zoltan!!![]()
Култов момент от филма с култови реплики!!
http://www.youtube.com/watch?v=_Kl5RRW42Jg
![]()
![]()
![]()
![]()
престани да спамиш по темите е на всички им писна от теб
- Larbi
- Потребител
-
Feanor написа:Аз пък предполагам, че са с цел да изкарат едни пари...![]()
Има и такива , но лично от мен нито стотинка не са изкарали!

- Larbi
- Потребител
-
ms написа:zazomazo написа:ms написа:...
я да видим обаче ако утре хората се върнем на нивото на животните- БЕЗ копия, капани и т.н.... измираме за нула време... само ние имаме разум, може би защото сме били физически най-непригодният вид за живеене на тая планета и варианта е бил или еволюция с развитие на мозъка и появата на няк'ви мисли в него или измиране на вида... е, късметлии сме и сега сме доминиращ вид...
ей тва в червеното мене лично ме кара да се замисля ...
как пък така се получи, че от всички биологични видове единствено ние сме непригодени към средата в която живеем?
дори и в днешно време.....и ни се налага да променяме средата за да я пригодим към себе си?
защо ние от всички видове имаме такава кожа, която не е пригодена нито за жега, нито за студ?
как така еволюцията се е погрижила всяка твар да може да оцелява в ареала си в климатичните условия към момента, а за нас същата тая еволюция не е направила нищо по въпроса?
е много просто се е получило- просто еволюцията ни като вид е била освен в посока на простота физическа промяна и в насока развитие на голям мозък и разум...
да, не издържаме на студ като бяла мечка, но пък сме се научили да убиваме мечки и да си правим дрехи от кожите им които да ни топлят- нямаме нужда да развиваме дълга козина и подкожни мазнини...
всяко животно оцелява в климата в който живее- що реши, че при нас не е така и еволюцията ни е пропусналаедни имат дебела козина, други дишат през кожата- всеки се е приспособил някак, ние също... само дето не сме развили специфични физически данни, просто сме се развили в интелектуално отношение и сме намерили начин да извличаме ресурсите които ни трябват за да живеем добре във всички райони на тая планета- хора има буквално навсякъде, а примерно жирафи има само на определени места... ние можем да живеем навсякъде точно заради разума и точно защото пригаждаме средата към нашият начин на живот, а не защото като вид (чисто физически погледнато) сме няк'ви уникални и можем да се нагодим на всяк'ви условия на живот...
реално погледнато всяко едно животно е в пъти по-добре развито за живота който води и ареала който обитава... но в същото време ако един важен елемент от околната среда на животното бързо изчезне (примерно при бялата мечка изчезнат тюлените) шанса да оживее тоя вид е минимален... докато ние може да не сме пригодени да живеем на минус 40 градуса, но сме намерили начин да го постигнем- просто наличието на разум ни е направило силно адаптивни към средата на живот, но с цената на промяната на същата тази среда на живот към нашите нужди...
Каква еволюция е колега какви 5 лева. Ние сме единствения вид които прохожда на 2-3 годишна възраст и до тогава само се насираме и ревем!
Само ние сме си махнали козината защо ? тя ни пази когато е студено! но не ние си я сваляме! как ? Всички други животни няколко минути след като са родени вече прохождат и намират сами боцките на майка си или там както се хранят. БЕБЕТО НАМИРА ЛИ ?
ай стига простотии че сами не виждате колко глупави отговори давате.
larbi написа:Каква еволюция е колега какви 5 лева. Ние сме единствения вид които прохожда на 2-3 годишна възраст и до тогава само се насираме и ревем!
Само ние сме си махнали козината защо ? тя ни пази когато е студено! но не ние си я сваляме! как ? Всички други животни няколко минути след като са родени вече прохождат и намират сами боцките на майка си или там както се хранят. БЕБЕТО НАМИРА ЛИ ?
Вземи малко да се замислиш, защо всичко това е така.

Даже ще ти подскажа малко - размер на човешкия мозък и на детеродните канали.

- Larbi
- Потребител
-
Точно въпросите защо оставаме без защита като козина и кое кара мозъчната кутия да расте са въпросите на които отговаряте с небивалици. Сякаш е много естествено да си хвърлиш кожуха и да търсиш нещо друго с което да се завиеш.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
larbi написа:Feanor написа:Аз пък предполагам, че са с цел да изкарат едни пари...![]()
Мда, ама ти не си показател. Я им погледни приходите. Хората в Холивуд като цяло са много добри в това да направят един продукт, който да се продаде добре. Това им е работата и това са направили с тези филми. Точно както аз например съм работил върху проект, който разказва за една конспирация, в която има намесени тамплиери, инквизиция и Светия Граал. Не защото подготвяме света за откриването на Граала, а за да задоволим нуждите на конкретна аудитория.

П.П. Естествено, че е много естествено. Обикновена оптимизация. Като ставаш по-ефективен си вдигаш шансовете за оцеляване. Кое не разбираш?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Larbi
- Потребител
-
Fear написа:larbi написа:Каква еволюция е колега какви 5 лева. Ние сме единствения вид които прохожда на 2-3 годишна възраст и до тогава само се насираме и ревем!
Вземи малко да се замислиш, защо всичко това е така.
Даже ще ти подскажа малко - размер на човешкия мозък и на детеродните канали.
Имено този размер се увеличава при всеки следващ вид!Как така ?
С Гено инженерство защо не ? Дай ми пример за някое животно което му се е увеличило количестовто мозук и е почнало да живее РАЗУМНО
Съвет: Не отговаряите щот сме били много умни и сме решили ние самите да се развиваме щото е тъпо толкова тъпо че чак не можете да го осъзнаете

- Larbi
- Потребител
-
Feanor написа:larbi написа:Feanor написа:Аз пък предполагам, че са с цел да изкарат едни пари...![]()
Мда, ама ти не си показател. Я им погледни приходите. Хората в Холивуд като цяло са много добри в това да направят един продукт, който да се продаде добре. Това им е работата и това са направили с тези филми. Точно както аз например съм работил върху проект, който разказва за една конспирация, в която има намесени тамплиери, инквизиция и Светия Граал. Не защото подготвяме света за откриването на Граала, а за да задоволим нуждите на конкретна аудитория.
П.П. Естествено, че е много естествено. Обикновена оптимизация. Като ставаш по-ефективен си вдигаш шансовете за оцеляване. Кое не разбираш?
А е приятелю, не отричам че издават книги и правят милиони ама изместваш темата!
Темата е искрата която тласка един вид маймуна към прогрес, а 192 вида останали да си стоят на същото ниво и до днес!!!!!!!!!!!!!!
Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?
larbi написа:Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?
Цел ден висех у зоопарка - ни една маймуна не станА човек.

- Larbi
- Потребител
-
Fear написа:larbi написа:Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?Цел ден висех у зоопарка - ни една маймуна не станА човек.

Не можете да дадете отговор на този въпрос ама какво да ви прави човек
larbi написа:Не можете да дадете отговор на този въпрос ама какво да ви прави човек
Отговор ти беше даден, ама няма кой да чете.

Това ниши, хабитати, условия...
- Feanor
- ентусиаст
-
larbi написа:А е приятелю, не отричам че издават книги и правят милиони ама изместваш темата!
Темата е искрата която тласка един вид маймуна към прогрес, а 192 вида останали да си стоят на същото ниво и до днес!!!!!!!!!!!!!!
Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?
Защото:
а) Еволюцията отнема страшно много време.
б) Биха ни конкурирали, което би довело до ранното им отстраняване. Между другото, това е хипотеза за изчезването на Homo Neanderthalensis.
На тези въпроси ти отговорихме вече. Това, че не приемаш отговорите им си е твой проблем.

Сега нека ти задам и аз един:
Ако разумът ни е продукт на друг разум (извънземен), какъв е неговият произход? Той еволюирал ли е, с божествен произход ли е, или е продукт на трети, извън-извънземен разум? В последният случай - а неговият произход? Вариантите са същите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Fear написа:larbi написа:Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?Цел ден висех у зоопарка - ни една маймуна не станА човек.

И аз мисля, че по тая "високотехнологична" метода са доказани и обосновани повечето илюминатски открития

- Feanor
- ентусиаст
-
flame написа:Fear написа:larbi написа:Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?Цел ден висех у зоопарка - ни една маймуна не станА човек.
![]()
![]()
![]()
И аз мисля, че по тая "високотехнологична" метода са доказани и обосновани повечето илюминатски открития
Повечето? Бих предположил, че са всичките...