С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 12:54

steeN написа:естествено ;) трябва да има далавера нещо...

иначе сериозно... бях, чел една книга. на чалдини (cialdini), психология на убеждението. книгата е уникална междо другото.
и там точно даваше пример как някакъв маниак си прави секта и убеждава някаква малка група, че края на света ще
дойде на определена дата, събира ги хората у тях... те чакат, чакат с недоверие естествено и накрая като не идва...
обявява, че бог (или там каквато и да е сила) е видял, че те не заслужават и за това ги е пощадил и за това нищо не се случва.
парадокса е, че след това тия хора започват да вярват още повече и да зарибяват още и още хора.

просто тема за размисъл... щото точно това според мен ще стане след 2012. ще се говори как "онзи", "онези" видяли, че хората са
се разкаяли и за това са отменили прочистването. НО страхувайте се вие и си плащайте карбоновите кредити(примерно) за да не си промени мнението.

Лично ще ти напиша сертификат на УЪРД :winky:
Това което го пишеш за сектите е вярно - има много случай още в 18-ти и 19-ти век в които някви хора събират последователи които им прехвърлят всичките си ценности и чакат заедно света да свърши. Хубаво де ама не свършва. После се насрочва друга дата и пак се чака. Няма лошо.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 12:57

flame написа:Zoltan!! :bowdown:
Култов момент от филма с култови реплики!!
http://www.youtube.com/watch?v=_Kl5RRW42Jg
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

престани да спамиш по темите е на всички им писна от теб
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 12:59

Feanor написа:Аз пък предполагам, че са с цел да изкарат едни пари... :mhihi:

Има и такива , но лично от мен нито стотинка не са изкарали! :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 13:03

ms написа:
zazomazo написа:
ms написа:...
я да видим обаче ако утре хората се върнем на нивото на животните- БЕЗ копия, капани и т.н.... измираме за нула време... само ние имаме разум, може би защото сме били физически най-непригодният вид за живеене на тая планета и варианта е бил или еволюция с развитие на мозъка и появата на няк'ви мисли в него или измиране на вида... е, късметлии сме и сега сме доминиращ вид...

ей тва в червеното мене лично ме кара да се замисля ...
как пък така се получи, че от всички биологични видове единствено ние сме непригодени към средата в която живеем?
дори и в днешно време.....и ни се налага да променяме средата за да я пригодим към себе си?
защо ние от всички видове имаме такава кожа, която не е пригодена нито за жега, нито за студ?
как така еволюцията се е погрижила всяка твар да може да оцелява в ареала си в климатичните условия към момента, а за нас същата тая еволюция не е направила нищо по въпроса?

е много просто се е получило- просто еволюцията ни като вид е била освен в посока на простота физическа промяна и в насока развитие на голям мозък и разум...
да, не издържаме на студ като бяла мечка, но пък сме се научили да убиваме мечки и да си правим дрехи от кожите им които да ни топлят- нямаме нужда да развиваме дълга козина и подкожни мазнини...
всяко животно оцелява в климата в който живее- що реши, че при нас не е така и еволюцията ни е пропуснала :?: едни имат дебела козина, други дишат през кожата- всеки се е приспособил някак, ние също... само дето не сме развили специфични физически данни, просто сме се развили в интелектуално отношение и сме намерили начин да извличаме ресурсите които ни трябват за да живеем добре във всички райони на тая планета- хора има буквално навсякъде, а примерно жирафи има само на определени места... ние можем да живеем навсякъде точно заради разума и точно защото пригаждаме средата към нашият начин на живот, а не защото като вид (чисто физически погледнато) сме няк'ви уникални и можем да се нагодим на всяк'ви условия на живот...
реално погледнато всяко едно животно е в пъти по-добре развито за живота който води и ареала който обитава... но в същото време ако един важен елемент от околната среда на животното бързо изчезне (примерно при бялата мечка изчезнат тюлените) шанса да оживее тоя вид е минимален... докато ние може да не сме пригодени да живеем на минус 40 градуса, но сме намерили начин да го постигнем- просто наличието на разум ни е направило силно адаптивни към средата на живот, но с цената на промяната на същата тази среда на живот към нашите нужди...

Каква еволюция е колега какви 5 лева. Ние сме единствения вид които прохожда на 2-3 годишна възраст и до тогава само се насираме и ревем!
Само ние сме си махнали козината защо ? тя ни пази когато е студено! но не ние си я сваляме! как ? Всички други животни няколко минути след като са родени вече прохождат и намират сами боцките на майка си или там както се хранят. БЕБЕТО НАМИРА ЛИ ?
ай стига простотии че сами не виждате колко глупави отговори давате.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 30 Мар 2011, 13:05

larbi написа:Каква еволюция е колега какви 5 лева. Ние сме единствения вид които прохожда на 2-3 годишна възраст и до тогава само се насираме и ревем!
Само ние сме си махнали козината защо ? тя ни пази когато е студено! но не ние си я сваляме! как ? Всички други животни няколко минути след като са родени вече прохождат и намират сами боцките на майка си или там както се хранят. БЕБЕТО НАМИРА ЛИ ?

Вземи малко да се замислиш, защо всичко това е така. ;)
Даже ще ти подскажа малко - размер на човешкия мозък и на детеродните канали. :)

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 13:05

Точно въпросите защо оставаме без защита като козина и кое кара мозъчната кутия да расте са въпросите на които отговаряте с небивалици. Сякаш е много естествено да си хвърлиш кожуха и да търсиш нещо друго с което да се завиеш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 30 Мар 2011, 13:08

larbi написа:

Мда, ама ти не си показател. Я им погледни приходите. Хората в Холивуд като цяло са много добри в това да направят един продукт, който да се продаде добре. Това им е работата и това са направили с тези филми. Точно както аз например съм работил върху проект, който разказва за една конспирация, в която има намесени тамплиери, инквизиция и Светия Граал. Не защото подготвяме света за откриването на Граала, а за да задоволим нуждите на конкретна аудитория. :mhihi:

П.П. Естествено, че е много естествено. Обикновена оптимизация. Като ставаш по-ефективен си вдигаш шансовете за оцеляване. Кое не разбираш?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 13:08

Fear написа:
larbi написа:Каква еволюция е колега какви 5 лева. Ние сме единствения вид които прохожда на 2-3 годишна възраст и до тогава само се насираме и ревем!

Вземи малко да се замислиш, защо всичко това е така. ;)
Даже ще ти подскажа малко - размер на човешкия мозък и на детеродните канали. :)

Имено този размер се увеличава при всеки следващ вид!Как така ?
С Гено инженерство защо не ? Дай ми пример за някое животно което му се е увеличило количестовто мозук и е почнало да живее РАЗУМНО

Съвет: Не отговаряите щот сме били много умни и сме решили ние самите да се развиваме щото е тъпо толкова тъпо че чак не можете да го осъзнаете :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 13:10

Feanor написа:
larbi написа:

Мда, ама ти не си показател. Я им погледни приходите. Хората в Холивуд като цяло са много добри в това да направят един продукт, който да се продаде добре. Това им е работата и това са направили с тези филми. Точно както аз например съм работил върху проект, който разказва за една конспирация, в която има намесени тамплиери, инквизиция и Светия Граал. Не защото подготвяме света за откриването на Граала, а за да задоволим нуждите на конкретна аудитория. :mhihi:

П.П. Естествено, че е много естествено. Обикновена оптимизация. Като ставаш по-ефективен си вдигаш шансовете за оцеляване. Кое не разбираш?

А е приятелю, не отричам че издават книги и правят милиони ама изместваш темата!
Темата е искрата която тласка един вид маймуна към прогрес, а 192 вида останали да си стоят на същото ниво и до днес!!!!!!!!!!!!!!

Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 30 Мар 2011, 13:15

larbi написа:Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?

Цел ден висех у зоопарка - ни една маймуна не станА човек.

:mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 30 Мар 2011, 13:18

Fear написа:
larbi написа:Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?

:yes: и 100 милиона години да чакаш никои от останалите 192 вида няма да стане човек ако ще и козината да им махнем :mhihi:

Не можете да дадете отговор на този въпрос ама какво да ви прави човек
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 30 Мар 2011, 13:18

larbi написа:Не можете да дадете отговор на този въпрос ама какво да ви прави човек

Отговор ти беше даден, ама няма кой да чете. :roll:
Това ниши, хабитати, условия...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 30 Мар 2011, 13:19

larbi написа:А е приятелю, не отричам че издават книги и правят милиони ама изместваш темата!
Темата е искрата която тласка един вид маймуна към прогрес, а 192 вида останали да си стоят на същото ниво и до днес!!!!!!!!!!!!!!

Вие си знаете едно и също и то е че сме чудо на природата, е да ама естествено що не се развиха и други видове маймуни и всякви ами само ние?

Защото:
а) Еволюцията отнема страшно много време.
б) Биха ни конкурирали, което би довело до ранното им отстраняване. Между другото, това е хипотеза за изчезването на Homo Neanderthalensis.
На тези въпроси ти отговорихме вече. Това, че не приемаш отговорите им си е твой проблем. :)

Сега нека ти задам и аз един:
Ако разумът ни е продукт на друг разум (извънземен), какъв е неговият произход? Той еволюирал ли е, с божествен произход ли е, или е продукт на трети, извън-извънземен разум? В последният случай - а неговият произход? Вариантите са същите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 30 Мар 2011, 13:43

Fear написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
И аз мисля, че по тая "високотехнологична" метода са доказани и обосновани повечето илюминатски открития :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 30 Мар 2011, 13:45

flame написа:
Fear написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
И аз мисля, че по тая "високотехнологична" метода са доказани и обосновани повечето илюминатски открития :lol:

Повечето? Бих предположил, че са всичките... :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата