320D Проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: 320D Проблем
bojky написа:Сега видях и 3тото клипче...точно това правеше моята като се запали....все едно се дави и угасва сама с адското играене на мотора на ляво на дясноТози е разглобил половиния мотор, а то май дебитомер е работата
+1

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
bojky написа:Колега един път се прибирах от Варна към Бургас и нямаше никакви проблеми вървеше си колата...дебитомера ми беше на заминаване аз си знаех...и когато спрях пред нас и загасих- всичко Ок...Трябваше да я мръдна след минута,две и когато запалих започна точно така да прави...само че моите обороти не съм сигурен,че правеха така а май трудно ги държеше и пак така правеше мотора,отзад пушеше супер много бялооо...и ако не подаваш гасне след 20-30 секунди...мотора направо играеше в кошаДръпнах буксата на дебитомера и се оправи зарадботи в авариен режим, но нормално и си вървеше нормално...На другия ден го смених и от тогяава не ми го е правила
Колега много благодаря за отговора ще го имам в предвит утре като а закарам в BMW Paris Service Express те ще разберат какво й има ама дано да е дибитомер и ще 4ерпа като си дойда

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не да те плаша, но аз за първи път чувам дебитомер ЧАК такъв проблем да създаде...
Да не върви както трябва - да.
Да гори повече - да.
Да пуши повече - да.
Ама да не може да вдигне повече от 2000 оборота и да гасне колата...съмнява ме!
По-вероятно някой датчик нещо да се е прецакал, отколкото дебитомера...но знае ли се.
Избрал си правилния път - една диагностика в оторизиран сервиз и ще си много наясно с проблема и начина за решаването му!
Успех и дано не ти струва една торба пари, че в чужбина да правиш ремонт...не си е работа
Да не върви както трябва - да.
Да гори повече - да.
Да пуши повече - да.
Ама да не може да вдигне повече от 2000 оборота и да гасне колата...съмнява ме!
По-вероятно някой датчик нещо да се е прецакал, отколкото дебитомера...но знае ли се.
Избрал си правилния път - една диагностика в оторизиран сервиз и ще си много наясно с проблема и начина за решаването му!
Успех и дано не ти струва една торба пари, че в чужбина да правиш ремонт...не си е работа

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Айде че те чакам за кафе с новата 3-ка
- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
Незнам аз си мисля 4е не дибитомера но ще разбера
Ок няма проблеми за кафето една бутилка вино не ти ли се пие
я да те питам имаш ли 4ип за 136 коня

- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Аз ви казвам мотора ми се държеше по същия начин и гаснеше...откачам дебитомера и се оправя....сменям го с друг...от тогава(вече 6ти месец) съм нямал такъв проблем
Но най-странното е,че като сложиихме моя дебитомер на друга кола не се държеше така 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
milennyc написа:Айде че те чакам за кафе с новата 3-ка

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Dimitroff написа:milennyc написа:Айде че те чакам за кафе с новата 3-ка
Това за мен ли беше?
Гузен не гонен бяга...

здраеите аз имам са6тия проблем от доста жреме же4е и незнам от какжо мойе да е е же4е ми писна когато паля сутрин само и като е студена колата ми мени така оборотите и трасе целия джигател дайе и ходих и на диагностика и какжо ми не пражий и не се опражя пак и диагностиката немойе да засе4е ни6то някои ако мойе да помогне 6те сам му много благодарен
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
qwan написа:здраеите аз имам са6тия проблем от доста жреме же4е и незнам от какжо мойе да е е же4е ми писна когато паля сутрин само и като е студена колата ми мени така оборотите и трасе целия джигател дайе и ходих и на диагностика и какжо ми не пражий и не се опражя пак и диагностиката немойе да засе4е ни6то някои ако мойе да помогне 6те сам му много благодарен
Колега,предлагам първо си смени диагностика,и след това - намери си нормален кирилизатор или намери верните бутони на кирилицата,че това си е мъчение

Мени оборотите постоянно и само след като запалиш и след това нормализира?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sasho_80
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 03 TOURING
nedkoo написа:Незнам аз си мисля 4е не дибитомера но ще разбераОк няма проблеми за кафето една бутилка вино не ти ли се пие
я да те питам имаш ли 4ип за 136 коня
колега какъв беше проблема

еми не ги мени постояно колега само сутрин като запаля за 30 секунди и след тва ги нормализира или пак като не я паля цял ден смисал като е студена,малко като загрее и не го прави пак относно диагностиката правих на доста места и ни6то няма
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
qwan написа:еми не ги мени постояно колега само сутрин като запаля за 30 секунди и след тва ги нормализира или пак като не я паля цял ден смисал като е студена,малко като загрее и не го прави пак относно диагностиката правих на доста места и ни6то няма
Свещи ?

Както ти казах,смени си диагностика или отиди при някой,койте ще ти каже какъв е проблема.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
колега проблема не е в све6тите смених ги и пак прави са6тото пак и живеа в испания и не е студено един маистор тука балгарин ми казва 4е може да е от някав повдига4 на клапаните но 4есно да ти кажа не ми се вяржа 6тото си варви супер и като загрее малко не го прави
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
bojky написа:Сега видях и 3тото клипче...точно това правеше моята като се запали....все едно се дави и угасва сама с адското играене на мотора на ляво на дясноТози е разглобил половиния мотор, а то май дебитомер е работата
Това с дебитомера е лесна работа, дърпаш буксата и ако е от него ще спре да го прави. Но има вариант да е клапан. Така, ако мотора чука, като на метал в горната част, не ще да се изфорсира и от зад пуши бяло "не изгорели газове" и играе в коша, принципно е симптом за сцепен клапан, но до колкото знам нашите дизели трудно цепят клапани, освен ако не е хвръкнала някоя вихрова клапа. Ако е от дюза също ще чука яко като на метал, освен че се и тресе, което е нормално защото мотора не работи като хората. Така че има вариант и от ГНП да е старите фейсове лесно ги прецакват, хей сега изядох боя

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2