320D Проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F10

Re: 320D Проблем

Мнение от bmwman » 01 Мар 2010, 22:35

bojky написа:Сега видях и 3тото клипче...точно това правеше моята като се запали....все едно се дави и угасва сама с адското играене на мотора на ляво на дясно :) Този е разглобил половиния мотор, а то май дебитомер е работата :)

+1 :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 02 Мар 2010, 11:08

bojky написа:Колега един път се прибирах от Варна към Бургас и нямаше никакви проблеми вървеше си колата...дебитомера ми беше на заминаване аз си знаех...и когато спрях пред нас и загасих- всичко Ок...Трябваше да я мръдна след минута,две и когато запалих започна точно така да прави...само че моите обороти не съм сигурен,че правеха така а май трудно ги държеше и пак така правеше мотора,отзад пушеше супер много бялооо...и ако не подаваш гасне след 20-30 секунди...мотора направо играеше в коша :) Дръпнах буксата на дебитомера и се оправи зарадботи в авариен режим, но нормално и си вървеше нормално...На другия ден го смених и от тогяава не ми го е правила :)

Колега много благодаря за отговора ще го имам в предвит утре като а закарам в BMW Paris Service Express те ще разберат какво й има ама дано да е дибитомер и ще 4ерпа като си дойда :bchug:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 02 Мар 2010, 11:12

Не да те плаша, но аз за първи път чувам дебитомер ЧАК такъв проблем да създаде...
Да не върви както трябва - да.
Да гори повече - да.
Да пуши повече - да.
Ама да не може да вдигне повече от 2000 оборота и да гасне колата...съмнява ме!
По-вероятно някой датчик нещо да се е прецакал, отколкото дебитомера...но знае ли се.

Избрал си правилния път - една диагностика в оторизиран сервиз и ще си много наясно с проблема и начина за решаването му!

Успех и дано не ти струва една торба пари, че в чужбина да правиш ремонт...не си е работа :confused:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 02 Мар 2010, 11:15

Айде че те чакам за кафе с новата 3-ка

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 02 Мар 2010, 11:19

Незнам аз си мисля 4е не дибитомера но ще разбера :yes: Ок няма проблеми за кафето една бутилка вино не ти ли се пие :mhihi: я да те питам имаш ли 4ип за 136 коня

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 02 Мар 2010, 12:47

Аз ви казвам мотора ми се държеше по същия начин и гаснеше...откачам дебитомера и се оправя....сменям го с друг...от тогава(вече 6ти месец) съм нямал такъв проблем ;) Но най-странното е,че като сложиихме моя дебитомер на друга кола не се държеше така :shock:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 02 Мар 2010, 14:06

milennyc написа:Айде че те чакам за кафе с новата 3-ка

:OT: Това за мен ли беше? :mhihi:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 02 Мар 2010, 16:16

Dimitroff написа:
milennyc написа:Айде че те чакам за кафе с новата 3-ка

:OT: Това за мен ли беше? :mhihi:

Гузен не гонен бяга... :) да виждаш някой друг с нова 3-ка :lalala: :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от qwan » 18 Мар 2011, 9:38

здраеите аз имам са6тия проблем от доста жреме же4е и незнам от какжо мойе да е е же4е ми писна когато паля сутрин само и като е студена колата ми мени така оборотите и трасе целия джигател дайе и ходих и на диагностика и какжо ми не пражий и не се опражя пак и диагностиката немойе да засе4е ни6то някои ако мойе да помогне 6те сам му много благодарен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Мар 2011, 20:20

qwan написа:здраеите аз имам са6тия проблем от доста жреме же4е и незнам от какжо мойе да е е же4е ми писна когато паля сутрин само и като е студена колата ми мени така оборотите и трасе целия джигател дайе и ходих и на диагностика и какжо ми не пражий и не се опражя пак и диагностиката немойе да засе4е ни6то някои ако мойе да помогне 6те сам му много благодарен

Колега,предлагам първо си смени диагностика,и след това - намери си нормален кирилизатор или намери верните бутони на кирилицата,че това си е мъчение :mhihi: :yes:
Мени оборотите постоянно и само след като запалиш и след това нормализира?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 03 TOURING

Мнение от sasho_80 » 19 Мар 2011, 20:30

nedkoo написа:Незнам аз си мисля 4е не дибитомера но ще разбера :yes: Ок няма проблеми за кафето една бутилка вино не ти ли се пие :mhihi: я да те питам имаш ли 4ип за 136 коня

колега какъв беше проблема :paranoid: , как го разреши?
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от qwan » 19 Мар 2011, 21:49

еми не ги мени постояно колега само сутрин като запаля за 30 секунди и след тва ги нормализира или пак като не я паля цял ден смисал като е студена,малко като загрее и не го прави пак относно диагностиката правих на доста места и ни6то няма

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Мар 2011, 22:29

qwan написа:еми не ги мени постояно колега само сутрин като запаля за 30 секунди и след тва ги нормализира или пак като не я паля цял ден смисал като е студена,малко като загрее и не го прави пак относно диагностиката правих на доста места и ни6то няма

Свещи ? :dunno: .Аз искарах зимата сигурно заради акумулатора,колата работеше на 2 свещи.Накрая е останала с 1 работеща (сега).И при последното студено време около 0 -> -4 сутринта при паленето се разтриса и играеха оборотите,но за много кратко време,НО не вярвам на диагностика да не излезе :yes: .
Както ти казах,смени си диагностика или отиди при някой,койте ще ти каже какъв е проблема.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от qwan » 19 Мар 2011, 23:37

колега проблема не е в све6тите смених ги и пак прави са6тото пак и живеа в испания и не е студено един маистор тука балгарин ми казва 4е може да е от някав повдига4 на клапаните но 4есно да ти кажа не ми се вяржа 6тото си варви супер и като загрее малко не го прави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 20 Мар 2011, 0:07

bojky написа:Сега видях и 3тото клипче...точно това правеше моята като се запали....все едно се дави и угасва сама с адското играене на мотора на ляво на дясно :) Този е разглобил половиния мотор, а то май дебитомер е работата :)

Това с дебитомера е лесна работа, дърпаш буксата и ако е от него ще спре да го прави. Но има вариант да е клапан. Така, ако мотора чука, като на метал в горната част, не ще да се изфорсира и от зад пуши бяло "не изгорели газове" и играе в коша, принципно е симптом за сцепен клапан, но до колкото знам нашите дизели трудно цепят клапани, освен ако не е хвръкнала някоя вихрова клапа. Ако е от дюза също ще чука яко като на метал, освен че се и тресе, което е нормално защото мотора не работи като хората. Така че има вариант и от ГНП да е старите фейсове лесно ги прецакват, хей сега изядох боя :dummy: . Та с две думи може да е от много неща и така от разстояние няма как да се научква. :banghead:

Предишна

Назад към E46