Как се прави злугалка на сондите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i Е46 2000

Как се прави злугалка на сондите

Мнение от babbilqn » 17 Мар 2011, 21:57

как се прави залъгалката на сонда
да слойа първо на задната или направо на двете
/// BMW е КоЛаТа БлОнДиНкА е ЖеНаТа ///

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Как се прави злугалка на сондите

Мнение от oci » 17 Мар 2011, 22:37

babbilqn написа:как се прави залъгалката на сонда
да слойа първо на задната или направо на двете

Ще ти е доста трудно и не на последно място за какво ти е тази "злъгалка" дори и да си махнал катализатора не е нужна интеревенция по сондите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i Е46 2000

Мнение от babbilqn » 17 Мар 2011, 23:11

нямам катализатор и нямам и последно гърне демек от тия спортните дет немат ни6то вътре само труба с дупки
от там идва проблема
/// BMW е КоЛаТа БлОнДиНкА е ЖеНаТа ///

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 17 Мар 2011, 23:15

Аз слагах на задната сонда голяма гайка и извънградско като я напъна и святка.
Явно гайката не помага.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 17 Мар 2011, 23:27

До колкото знам газ-аджийте знаят някви хави за това... иди и питай някой газаджия :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 17 Мар 2011, 23:47

Next написа:Аз слагах на задната сонда голяма гайка и извънградско като я напъна и святка.
Явно гайката не помага.

И аз сложих гайка и аз като изляза извън града се святка тая лампа! А иначе в М комплект продават керамична втулка, която се надява на задната сонда и я лъже, че има кат! Ама 80-90 лв. беше!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 17 Мар 2011, 23:58

slitter написа:
Next написа:Аз слагах на задната сонда голяма гайка и извънградско като я напъна и святка.
Явно гайката не помага.

И аз сложих гайка и аз като изляза извън града се святка тая лампа! А иначе в М комплект продават керамична втулка, която се надява на задната сонда и я лъже, че има кат! Ама 80-90 лв. беше!

Много е скъпа..
Аз чух, че имало катаризаторно гърне специално за нашите БМВ-та не било като катализатора за да лъже сондата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 18 Мар 2011, 1:49

Странно аз също махнах катализатора и ми сложиха резонаторно гърне, но нямам проблеми за сега даже при диагностика не показва проблеми :lalala:
Чудя се дали ако си ъпдейтна софт-а ще изкочи нещо мисля че не би трябвало...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 18 Мар 2011, 2:00

kaspar_ivo написа:Странно аз също махнах катализатора и ми сложиха резонаторно гърне, но нямам проблеми за сега даже при диагностика не показва проблеми :lalala:

с кой двигател и коя година си?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 18 Мар 2011, 2:16

slitter написа:
kaspar_ivo написа:Странно аз също махнах катализатора и ми сложиха резонаторно гърне, но нямам проблеми за сега даже при диагностика не показва проблеми :lalala:

М43 318i вчера видях че изписва 11.'98-ма

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 18 Мар 2011, 2:38

kaspar_ivo написа:
slitter написа:

М43 318i вчера видях че изписва 11.'98-ма

Значи или си сложил резонатор, който много добре работи и успява да слъже сондата или стария софт е с по-стар евро стандарт. И аз не знам какво е и все още се чуда. При мен се получи реално при смяната на софта, май минах в по-горен стандарт, не съм сигурен, щото тогава трих некви работи и не знам какво беше. А колкото до лампата чек енджин, то тя при теб е некативна и няма да светне, дори и да отчете по-голям изпускателен дебит на вредни емисии!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 18 Мар 2011, 2:42

Така е но мисля че трябва да записва грешки в сондите и при диагностика да се види а грешки няма! :)
Аз затова се чудя дали изобщо да ъпдейтвам софт-а.. само грижи на главата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 18 Мар 2011, 2:49

kaspar_ivo написа:Така е но мисля че трябва да записва грешки в сондите и при диагностика да се види а грешки няма! :)
Аз затова се чудя дали изобщо да ъпдейтвам софт-а.. само грижи на главата :mhihi:

Да бе, по-интересното е, че и при мен първоначално нямаше, даже дълги години нямаше. Аз катализатора го махнах веднага като купих колата. И грешки за сонди не ми е записвала. Ама като смених софта имаше преди смяната някви грешки, дет вече не мога да се сета кви беха, присъстваше ли грашка в сондата или не, не знам, но после почна да записва грешка, че имам повече вредни емисиии, което се отмерва от задната сонда. Дали ми е поизгорал резонатора вече или новия софт има по-големи изисквания не знам... това се опитвам да си онясня. Чудил съм се дали да си сменя резонатора или да се ориентирам към залъгалка, щото като излизам извънградско и светва!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 18 Мар 2011, 3:04

slitter написа:
kaspar_ivo написа:Така е но мисля че трябва да записва грешки в сондите и при диагностика да се види а грешки няма! :)

Да бе, по-интересното е, че и при мен първоначално нямаше, даже дълги години нямаше. Аз катализатора го махнах веднага като купих колата. И грешки за сонди не ми е записвала. Ама като смених софта имаше преди смяната някви грешки, дет вече не мога да се сета кви беха, присъстваше ли грашка в сондата или не, не знам, но после почна да записва грешка, че имам повече вредни емисиии, което се отмерва от задната сонда. Дали ми е поизгорал резонатора вече или новия софт има по-големи изисквания не знам... това се опитвам да си онясня. Чудил съм се дали да си сменя резонатора или да се ориентирам към залъгалка, щото като излизам извънградско и светва!

Еми ти си се занимавал повече с програмиране и така като те слушам май за сега никакъв ъпдейт :mhihi:
А и днес сложих Газ та... хептен не ми трябва май беля на главата :mhihi: макарче ми обясниха че за нашите модели се слага ОБД електроника допълнителна точно за тези грешки а и да работи по добре колата... и аз незнам вече :confused:

и за да не става наистина офф - както казах може да се пита в някой Газ- сервиз чувал съм че там лъжат сондите и май точно с тази ОБД електроника :dunno: Мисля утре да ида до сервиза и да ги питам ако ви интересува ще пиша тук после...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 18 Мар 2011, 10:16

slitter, ти нали дърпа 2-та сонда назад? Защо пак ти набива грешка?

Следваща

Назад към E46