Как се прави злугалка на сондите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- babbilqn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i Е46 2000
Как се прави злугалка на сондите
как се прави залъгалката на сонда
да слойа първо на задната или направо на двете
/// BMW е КоЛаТа БлОнДиНкА е ЖеНаТа ///
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Как се прави злугалка на сондите
babbilqn написа:как се прави залъгалката на сонда
Ще ти е доста трудно и не на последно място за какво ти е тази "злъгалка" дори и да си махнал катализатора не е нужна интеревенция по сондите.
- babbilqn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i Е46 2000
нямам катализатор и нямам и последно гърне демек от тия спортните дет немат ни6то вътре само труба с дупки
от там идва проблема
от там идва проблема
/// BMW е КоЛаТа БлОнДиНкА е ЖеНаТа ///
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Аз слагах на задната сонда голяма гайка и извънградско като я напъна и святка.
Явно гайката не помага.
Явно гайката не помага.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
До колкото знам газ-аджийте знаят някви хави за това... иди и питай някой газаджия 

Next написа:Аз слагах на задната сонда голяма гайка и извънградско като я напъна и святка.
Явно гайката не помага.
И аз сложих гайка и аз като изляза извън града се святка тая лампа! А иначе в М комплект продават керамична втулка, която се надява на задната сонда и я лъже, че има кат! Ама 80-90 лв. беше!
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
slitter написа:Next написа:Аз слагах на задната сонда голяма гайка и извънградско като я напъна и святка.
Явно гайката не помага.
И аз сложих гайка и аз като изляза извън града се святка тая лампа! А иначе в М комплект продават керамична втулка, която се надява на задната сонда и я лъже, че има кат! Ама 80-90 лв. беше!
Много е скъпа..
Аз чух, че имало катаризаторно гърне специално за нашите БМВ-та не било като катализатора за да лъже сондата.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
Странно аз също махнах катализатора и ми сложиха резонаторно гърне, но нямам проблеми за сега даже при диагностика не показва проблеми
Чудя се дали ако си ъпдейтна софт-а ще изкочи нещо мисля че не би трябвало...

kaspar_ivo написа:Странно аз също махнах катализатора и ми сложиха резонаторно гърне, но нямам проблеми за сега даже при диагностика не показва проблеми![]()
с кой двигател и коя година си?
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
slitter написа:kaspar_ivo написа:Странно аз също махнах катализатора и ми сложиха резонаторно гърне, но нямам проблеми за сега даже при диагностика не показва проблеми![]()
М43 318i вчера видях че изписва 11.'98-ма
kaspar_ivo написа:slitter написа:kaspar_ivo написа:Странно аз също махнах катализатора и ми сложиха резонаторно гърне, но нямам проблеми за сега даже при диагностика не показва проблеми![]()
М43 318i вчера видях че изписва 11.'98-ма
Значи или си сложил резонатор, който много добре работи и успява да слъже сондата или стария софт е с по-стар евро стандарт. И аз не знам какво е и все още се чуда. При мен се получи реално при смяната на софта, май минах в по-горен стандарт, не съм сигурен, щото тогава трих некви работи и не знам какво беше. А колкото до лампата чек енджин, то тя при теб е некативна и няма да светне, дори и да отчете по-голям изпускателен дебит на вредни емисии!
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
Така е но мисля че трябва да записва грешки в сондите и при диагностика да се види а грешки няма! 
Аз затова се чудя дали изобщо да ъпдейтвам софт-а.. само грижи на главата

kaspar_ivo написа:Така е но мисля че трябва да записва грешки в сондите и при диагностика да се види а грешки няма!
Да бе, по-интересното е, че и при мен първоначално нямаше, даже дълги години нямаше. Аз катализатора го махнах веднага като купих колата. И грешки за сонди не ми е записвала. Ама като смених софта имаше преди смяната някви грешки, дет вече не мога да се сета кви беха, присъстваше ли грашка в сондата или не, не знам, но после почна да записва грешка, че имам повече вредни емисиии, което се отмерва от задната сонда. Дали ми е поизгорал резонатора вече или новия софт има по-големи изисквания не знам... това се опитвам да си онясня. Чудил съм се дали да си сменя резонатора или да се ориентирам към залъгалка, щото като излизам извънградско и светва!
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
slitter написа:kaspar_ivo написа:Така е но мисля че трябва да записва грешки в сондите и при диагностика да се види а грешки няма!
Да бе, по-интересното е, че и при мен първоначално нямаше, даже дълги години нямаше. Аз катализатора го махнах веднага като купих колата. И грешки за сонди не ми е записвала. Ама като смених софта имаше преди смяната някви грешки, дет вече не мога да се сета кви беха, присъстваше ли грашка в сондата или не, не знам, но после почна да записва грешка, че имам повече вредни емисиии, което се отмерва от задната сонда. Дали ми е поизгорал резонатора вече или новия софт има по-големи изисквания не знам... това се опитвам да си онясня. Чудил съм се дали да си сменя резонатора или да се ориентирам към залъгалка, щото като излизам извънградско и светва!
Еми ти си се занимавал повече с програмиране и така като те слушам май за сега никакъв ъпдейт

А и днес сложих Газ та... хептен не ми трябва май беля на главата

и за да не става наистина офф - както казах може да се пита в някой Газ- сервиз чувал съм че там лъжат сондите и май точно с тази ОБД електроника

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
slitter, ти нали дърпа 2-та сонда назад? Защо пак ти набива грешка?
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3