ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
makalalli написа:...
Според мен майсторът не ти е обезвъздушил хубаво системата и в последствие след като си покарал малко се е случила тая работа. Долей си колкото трябва (на студен мотор отвори радиатора и налей до разграфеното Max) и след 2-3 дни каране отново на студен мотор отвори да видиш каква е ситуацията.

Мерси колеги, ще следя и дано да не е нещо сериозно (:
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
няма как да е сериозно , освен ако отзад не чади
и не гори антифриза тогава отиваш на гарнитура .. аз също много се бях спекъл закарах я и се оказаха два маркуча смехниха наляха хубав антифриз синтетика и сложиха обезвъздушиха и от 4 месеца си карам без проблеми.То е нормално да се изгаря някакъв антифриз да доливаш по 100 200 грама понякога 

player123 написа:....То е нормално да се изгаря някакъв антифриз да доливаш по 100 200 грама понякога
колега, ще ме извиняваш ама не е нормално....ако ИЗГАРЯ антифриз означава, че отиваш на продухана гарнитура, спукана глава или блок

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
zazomazo написа:player123 написа:....То е нормално да се изгаря някакъв антифриз да доливаш по 100 200 грама понякога
колега, ще ме извиняваш ама не е нормално....ако ИЗГАРЯ антифриз означава, че отиваш на продухана гарнитура, спукана глава или блок
еми не .. аз нямам спукан блок глава и т.н. и на 4 5 месеца доливам по 100 200 грама

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Да пускам ли тема или тук ще си получа отговорите?
Къде зареждате газ (за тези с газифицирани баварци) ?
Аз зареждах на OMV в началото (преди 2 седмици), но последните няколко зареждания реших да зареждам на Petrol, заради Blue Force Gas-та... Карах малко из София от понеделник до днес (четвъртък) = 43,9км - кажи-речи 44км. Имаше малко задръствания а-у и викам сега като допълня бутилката от последното зареждане ще трябва да заредя максимум 7,5 - 8л газ... Е да, ама не 9,5л газ с нормално каране
Колко горят тези 20ски колеги? Аз знам, че ресто няма да ми върне, но я карам до 3 000 оборота и се опитва да ми прави 20се градско
Говорих със бившия й собственик, той каза, да сменя газстанцията, че не е нормално да ми гори 9,5л за по-малко от 50км пробег. Аз се чудя дали да я водя на газаджия или просто толкова си горят 20ските с обикновена газова уредба
Баси когато зареждах на OMV преди 2-3 седмици с ръчки я засякох за 93км 15,5л. Тогава температурата на въздуха беше в порядъка на -2 до + 3 градуса. Сега е от 10 градуса на горе и вместо разхода да ми падне - скача

Къде зареждате газ (за тези с газифицирани баварци) ?
Аз зареждах на OMV в началото (преди 2 седмици), но последните няколко зареждания реших да зареждам на Petrol, заради Blue Force Gas-та... Карах малко из София от понеделник до днес (четвъртък) = 43,9км - кажи-речи 44км. Имаше малко задръствания а-у и викам сега като допълня бутилката от последното зареждане ще трябва да заредя максимум 7,5 - 8л газ... Е да, ама не 9,5л газ с нормално каране

Баси когато зареждах на OMV преди 2-3 седмици с ръчки я засякох за 93км 15,5л. Тогава температурата на въздуха беше в порядъка на -2 до + 3 градуса. Сега е от 10 градуса на горе и вместо разхода да ми падне - скача

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Аз пък щи кажа да си сложиш газов инжекцион, щото предполагам че не си и проблема ще ти изчезне 
За справка m42 IS на приятел в Пловдив с обикновенна АГУ - 14.5 градско (в рамките на до 70 км в час с много малко ръчка)
m43b18 - моя милост с ГИ - 11 градско с ръчка , 8.5-9 без ръчка

За справка m42 IS на приятел в Пловдив с обикновенна АГУ - 14.5 градско (в рамките на до 70 км в час с много малко ръчка)

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
ogata написа:Аз пък щи кажа да си сложиш газов инжекцион, щото предполагам че не си и проблема ще ти изчезне
Ога аз съм си написал, че съм с обикновена газ, какво предполагаш

Иначе сега се сетих, че сложих нов спортен филтър, който е с по-малка площ и да не би да не й стига въздуха...
- ogata
- старши ентусиаст
-
u`F`o написа:....
На бързо го прочетох, пропуснал съм, но все пак се оказах прав

Едва ли е от филтъра според мен, а относно газовата инжекция поне 2-3 пъти съм виждал във "продава" обяви. Пък и на лизинг го дават вече някой.

ПП. До колкото знам спортният филтър прави компромис с "пречистването" на въздуха, за сметка на дебита, така че не вярвам той да е причината . Не съм сигурен, щото никога не съм ползвал и ако греша някой да ме поправи.

Най-евтиното в комплекта е бутилката
Имай предвид също, че само монтажа на газов инж. е от 300лв. нагоре.
Пробвай да я засечеш на бензин как е разхода, за да знаеш със сигурност дали проблема е в газовата уредба(изпарител, настройка...) или в нещо друго по колата(ламда, дебитомер и т.н.)
Би трябвало при карането, както го обясняваш да ти дава около 14-15 градско на газ.

Пробвай да я засечеш на бензин как е разхода, за да знаеш със сигурност дали проблема е в газовата уредба(изпарител, настройка...) или в нещо друго по колата(ламда, дебитомер и т.н.)
Би трябвало при карането, както го обясняваш да ти дава около 14-15 градско на газ.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Въпросче:
Отчита ми грешка в моторната:
217 CAN Bus kein kontakt zur EGS
за по разбираемо:
217 CAN BUS error: EGS 1 signal timed out
за по лесно компа иска връзка с автоматичнта си скоростна кутия
,а според шасито което е написано на кутията на компа колата е била с ръчна скоростна кутия
та ми е любопитно това нещо въобще бърка ли ме?
Тази връзка по скоро май трябва на ск кутия отколкото на самия двигател и защо въобще го търси като е от кола с ръчна скоростна кутия или някой хакер му е баел на тоя комп
не мога да разбера
Отчита ми грешка в моторната:
217 CAN Bus kein kontakt zur EGS
за по разбираемо:
217 CAN BUS error: EGS 1 signal timed out
за по лесно компа иска връзка с автоматичнта си скоростна кутия

Тази връзка по скоро май трябва на ск кутия отколкото на самия двигател и защо въобще го търси като е от кола с ръчна скоростна кутия или някой хакер му е баел на тоя комп

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
Извинете за тъпия въпрос ама може ли някои да ми обясни каква е разликата м/ду бмв 325и и 328и като само знам че са по 193кс??? 

- ogata
- старши ентусиаст
-
нютон метрите 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
ogata написа:нютон метрите
И работният диапазон на мотора, при който се развива максималният въртящ момент (Нютон метрите).