ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от err0r » 17 Мар 2011, 19:32

makalalli написа:...

Според мен майсторът не ти е обезвъздушил хубаво системата и в последствие след като си покарал малко се е случила тая работа. Долей си колкото трябва (на студен мотор отвори радиатора и налей до разграфеното Max) и след 2-3 дни каране отново на студен мотор отвори да видиш каква е ситуацията.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от makalalli » 17 Мар 2011, 19:53

Мерси колеги, ще следя и дано да не е нещо сериозно (:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 17 Мар 2011, 20:11

няма как да е сериозно , освен ако отзад не чади :nono: и не гори антифриза тогава отиваш на гарнитура .. аз също много се бях спекъл закарах я и се оказаха два маркуча смехниха наляха хубав антифриз синтетика и сложиха обезвъздушиха и от 4 месеца си карам без проблеми.То е нормално да се изгаря някакъв антифриз да доливаш по 100 200 грама понякога :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Мар 2011, 20:29

player123 написа:....То е нормално да се изгаря някакъв антифриз да доливаш по 100 200 грама понякога :)

колега, ще ме извиняваш ама не е нормално....ако ИЗГАРЯ антифриз означава, че отиваш на продухана гарнитура, спукана глава или блок :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 17 Мар 2011, 20:39

zazomazo написа:
player123 написа:....То е нормално да се изгаря някакъв антифриз да доливаш по 100 200 грама понякога :)

колега, ще ме извиняваш ама не е нормално....ако ИЗГАРЯ антифриз означава, че отиваш на продухана гарнитура, спукана глава или блок :winky:

еми не .. аз нямам спукан блок глава и т.н. и на 4 5 месеца доливам по 100 200 грама :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Мар 2011, 21:17

и ти реши, че го изгаря ли? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 17 Мар 2011, 21:38

Да пускам ли тема или тук ще си получа отговорите? ;)
Къде зареждате газ (за тези с газифицирани баварци) ?
Аз зареждах на OMV в началото (преди 2 седмици), но последните няколко зареждания реших да зареждам на Petrol, заради Blue Force Gas-та... Карах малко из София от понеделник до днес (четвъртък) = 43,9км - кажи-речи 44км. Имаше малко задръствания а-у и викам сега като допълня бутилката от последното зареждане ще трябва да заредя максимум 7,5 - 8л газ... Е да, ама не 9,5л газ с нормално каране :shock: :shock: :shock: :wtf: Колко горят тези 20ски колеги? Аз знам, че ресто няма да ми върне, но я карам до 3 000 оборота и се опитва да ми прави 20се градско :shock: Говорих със бившия й собственик, той каза, да сменя газстанцията, че не е нормално да ми гори 9,5л за по-малко от 50км пробег. Аз се чудя дали да я водя на газаджия или просто толкова си горят 20ските с обикновена газова уредба :dunno:
Баси когато зареждах на OMV преди 2-3 седмици с ръчки я засякох за 93км 15,5л. Тогава температурата на въздуха беше в порядъка на -2 до + 3 градуса. Сега е от 10 градуса на горе и вместо разхода да ми падне - скача :wtf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 17 Мар 2011, 21:58

Аз пък щи кажа да си сложиш газов инжекцион, щото предполагам че не си и проблема ще ти изчезне :yes:

За справка m42 IS на приятел в Пловдив с обикновенна АГУ - 14.5 градско (в рамките на до 70 км в час с много малко ръчка)
m43b18 - моя милост с ГИ - 11 градско с ръчка , 8.5-9 без ръчка ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 17 Мар 2011, 22:12

ogata написа:Аз пък щи кажа да си сложиш газов инжекцион, щото предполагам че не си и проблема ще ти изчезне :yes:

За справка m42 IS на приятел в Пловдив с обикновенна АГУ - 14.5 градско (в рамките на до 70 км в час с много малко ръчка)
m43b18 - моя милост с ГИ - 11 градско с ръчка , 8.5-9 без ръчка ;)

Ога аз съм си написал, че съм с обикновена газ, какво предполагаш :mhihi: За ГИ и аз мисля, ама е 1600лв ГИ-то..., е то сега като имам бутилка, ще ми трябват 6 инжектора, компютър и монтаж, но пак не вярвам да падна под 1 000лв.

Иначе сега се сетих, че сложих нов спортен филтър, който е с по-малка площ и да не би да не й стига въздуха...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 17 Мар 2011, 22:20

u`F`o написа:....

На бързо го прочетох, пропуснал съм, но все пак се оказах прав :mhihi:

Едва ли е от филтъра според мен, а относно газовата инжекция поне 2-3 пъти съм виждал във "продава" обяви. Пък и на лизинг го дават вече някой. :yes:

ПП. До колкото знам спортният филтър прави компромис с "пречистването" на въздуха, за сметка на дебита, така че не вярвам той да е причината . Не съм сигурен, щото никога не съм ползвал и ако греша някой да ме поправи.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Мар 2011, 23:00

Най-евтиното в комплекта е бутилката ;) Имай предвид също, че само монтажа на газов инж. е от 300лв. нагоре.
Пробвай да я засечеш на бензин как е разхода, за да знаеш със сигурност дали проблема е в газовата уредба(изпарител, настройка...) или в нещо друго по колата(ламда, дебитомер и т.н.)
Би трябвало при карането, както го обясняваш да ти дава около 14-15 градско на газ.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 17 Мар 2011, 23:14

Въпросче:
Отчита ми грешка в моторната:
217 CAN Bus kein kontakt zur EGS
за по разбираемо:
217 CAN BUS error: EGS 1 signal timed out
за по лесно компа иска връзка с автоматичнта си скоростна кутия :kuku: ,а според шасито което е написано на кутията на компа колата е била с ръчна скоростна кутия :roll: та ми е любопитно това нещо въобще бърка ли ме?
Тази връзка по скоро май трябва на ск кутия отколкото на самия двигател и защо въобще го търси като е от кола с ръчна скоростна кутия или някой хакер му е баел на тоя комп :mhihi: не мога да разбера
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 17 Мар 2011, 23:42

Извинете за тъпия въпрос ама може ли някои да ми обясни каква е разликата м/ду бмв 325и и 328и като само знам че са по 193кс??? :dummy:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 17 Мар 2011, 23:45

нютон метрите :wave:
ИзображениеИзображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 18 Мар 2011, 1:21

ogata написа:нютон метрите :wave:

И работният диапазон на мотора, при който се развива максималният въртящ момент (Нютон метрите).
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36