датчик на вратата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

датчик на вратата

Мнение от Mileitiii » 10 Мар 2011, 23:27

Имам проблем с централното и изчетох много, не разбрах дали има датчик за заклиучване и иткл в "бравата" или само в машинката. Колата е купе по вин мисля 93

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Re: датчик на вратата

Мнение от 00700 » 10 Мар 2011, 23:32

Какъв ти е точно проблема, разясни по-точно казуса? Ето ти линк по казуса, дано да ти помогне: viewtopic.php?t=67724

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 11 Мар 2011, 0:11

Мерси колега, това вече го направих също купих и друга машинка. Проблема е от лятото и вече не си ипомням какво точно правеше, но беше нещо от сорта, като отключа след няколко секунди се заключваха вратите сами. Сега съм махнал машинката на проблемната врата (пасажерската). Като откл. се отключва всичко но при заключване се отключват сами и после пак трябва да заключа за да е заключена :mhihi: , абе малумна работа. Доста е дразнещо. Ако има някъв друк датчик (освен двете ключета в машинката) ще пробвам да видя дали не е от него проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 11 Мар 2011, 0:41

Колега на колонката на вратата,в щипката която се заключва вратата има едно малко ключенце,което се изхабява и неможе да попаде сигнал че вратата е затворена.Това с отключването веднага показва че имаш отворена врата.Виж си това ключе,изяло се е от горната врата,мисля че може да се размени цялата планка с тази от другата страна и ще се оправи :yes:
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 11 Мар 2011, 0:47

Колега, за ключето което контролира прозореца ли говориш? или има и друго?
Мерси

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 11 Мар 2011, 9:18

за него ти говори, но едва ли е в това проблема
ако е от това ключе ще ти светват и плафоните и ще ти пада надолу стъклото :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 92,318 sedan

Мнение от BorisMW » 11 Мар 2011, 19:40

Каза,че си чел много,но не каза какво си пробвал досега да направиш.
И преди да решшиш да разменяш ключалките на вратите/лява-дясна/,както те посъветва един колега по-горе,вземи още някой с теб,отвори вратите,натиснете тия пъпки,които са за заключване,за да симулираш това и пробвай пак с алармата.Ако се получава същото,не е там проблема.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 11 Мар 2011, 21:17

Няма проблем с датчика за отварено и затворено, вди га си джама и т.н. проблема със заключването. До сега съм пробвал с друга машинка и с ремонтирана но не се оправи. Мисля си, че ако има някъв датчик за заключване проблем би бил в него.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 36
Мечтае да кара: su47 berkut
Детайли за колата: akulata

Мнение от berkut » 11 Мар 2011, 22:25

и на мен ми правеше същото миналата година кат стане голям студ, заключиш с дистанционото то заключи и веднага отключи или пак наобратно страна работа на топло обаче без проблем ама тия дни пак почна така с багажника хем отключи натиснеш багажника заключи.... май с годинките става капризна...... :mhihi: мина си от само себе си....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 12 Мар 2011, 13:02

berkut написа:и на мен ми правеше същото миналата година кат стане голям студ, заключиш с дистанционото то заключи и веднага отключи или пак наобратно страна работа на топло обаче без проблем ама тия дни пак почна така с багажника хем отключи натиснеш багажника заключи.... май с годинките става капризна...... :mhihi: мина си от само себе си....

При мен не ще да минава от самосеба си :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 14 Мар 2011, 17:38

Никой ли не знае дали има такъв датчик?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisMW » 14 Мар 2011, 21:04

Mileitiii написа:Никой ли не знае дали има такъв датчик?

Кабелите в багажника рязал ли си ги да видиш как са?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 14 Мар 2011, 23:42

BorisMW написа:
Mileitiii написа:Никой ли не знае дали има такъв датчик?

Кабелите в багажника рязал ли си ги да видиш как са?

Не съм ги рязал, какво имаш напредвид? Отзад всичко е ок със заключването.
Днес хванах да го правя. Като сложа машинка просто моторчето не се върти, пробвах с две машинки, едната съм я ремонтирал. Иначе като я цъкам си управлява другите. Доиде ми на ум да взема за управение на моторчето сигнал от др врата. Но за да го направя трябва да разбера кои жици да хвана от модула, идей?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BorisMW » 15 Мар 2011, 9:44

Mileitiii написа: като отключа след няколко секунди се заключваха вратите сами. Сега съм махнал машинката на проблемната врата (пасажерската). Като откл. се отключва всичко но при заключване се отключват сами и после пак трябва да заключа за да е заключена :mhih

Казваш-заключва се,отключват се сами и после пак трябва повторно,за да заключиш.Как разбра,че проблемът ти е в машинката на пасажерската врата??
А за кабелите в багажника-прекъсват се и започва да прави тези номера със заключването.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 15 Мар 2011, 19:43

BorisMW написа:
Mileitiii написа: като отключа след няколко секунди се заключваха вратите сами. Сега съм махнал машинката на проблемната врата (пасажерската). Като откл. се отключва всичко но при заключване се отключват сами и после пак трябва да заключа за да е заключена :mhih

Казваш-заключва се,отключват се сами и после пак трябва повторно,за да заключиш.Как разбра,че проблемът ти е в машинката на пасажерската врата??
А за кабелите в багажника-прекъсват се и започва да прави тези номера със заключването.

Пропуснал съм да кажа, че се закл и откл без пасайерската врата. Тя може да контролира но моторчето не движи.

Следваща

Назад към E36