от салт лейк сити до бостън
Модератор: Общи модератори
Re: от салт лейк сити до бостън
nikoror написа:типично One Lap of America упражнение![]()
моя опит от няколко 10-12к км за 8 дни пътувания с по 1600км+ на вечер 7-8 пъти
- най-важното е съня; предните дни сряда и четвъртък се наспи хубаво и няма да има проблем
- сменяйте се по-често от колкото мислиш - в началото ще ти се струва че можеш да караш по 6-7 часа без проблем без да се сменята, но след първите 24 часа без сън става ужас - сменяйте се на всяко зареждане независимо, че не си изморен. разликата дали караш или се возиш е огромна дори и да си буден през цялото време
- ако спиш в колата е супер бонус, но ако седиш буден правиш компания на който кара и това доста помага
- valentine one помага за 5 мили по-висок moving average (правили сме 65 мили moving average на 1200 мили пътуване - който е карал на дълги разстояния знае какво значи това), обикновено при около 80-85 разхода на бензин е не по-лош
- 5 hour energy е по-добро от ред бул и по-малко спирания за кенеф
-направи си сметка да не минеш през Чикаго в натоварена част от деня (по-добре спри и спи) - абсолютен ужас, също така ако можеш си купи техния Toll Road таг, защото там са на всеки 30 минути и бавят страшно много
-GPS с трафик в реално време помага много, Trapster App-a също, но в случая не е толкова нужно
-през Небраска газ до ламарината на I80 поне за малко![]()
по принцип най-голямата помощ е CB radio, но в случая не се гонят рекорди
карал съм от Road America до Miller Motorsport Park, което е около 1/2 от това пътуването и беше дъждовна буря по I80 толкова силен дъжд, че тировете бяха наспирали на аварийни, така че провери времето и ако вали много гледай да караш основно през деня
за карането с жената - на One Lap от време на време идват двойки и обикновено на третия ден се мразят, на последния ден са отново влюбени
p.s. а за всички любители на дългите пътувания препоръчвам на Алекс Рой книгата - The Driver. Дори едно е39 М5 е в главната роля
мда... сходни мисли имаме...
цб радио имам. но по принцип камионджиите са примитивна досадна паплач от която можеш да научиш къде има полицаи но като цяло ефирното им съдържание е ... жена ми го издържа точно 5 минути

валентайн 1 имам разбира се. сериен номер- #743 (743-тия произведен). ъпдейтван е два пъти.
таг имам за нова англия + ню йорк. не вярвам да работи обаче толкова далече. ще се запася с банкноти така или иначе.
гпс за трафик имам в нав-а ми. меро има нав но няма трафик.
за небраска- хубаво е да се знае че карат бързо. ще ги гледам местните и .. като тях... ма с такива коли в тия реднек щати ми е излизал късмета преди...
алекс рой ми е приятел. спал е у нас няколко вечери и сме му ровили по полицейското е39. имам му книгата с автограф. ако не сте я чели- наистина е супер. любимата ми част е "битката за рим".
лап пъпи ще стана като се пенсионирам. така съм решил. до тогава... ще карам както мога и когато мога.
за почивка- няма почивка. колата ще ме чака на летището. направо се мятаме и тръгваме.
от вчера спя по 10 часа... надявам се да ми стигнат.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Имай в предвид, че по-малко каране от твоя страна, с прилични почивки ще ти позволи да караш доста... примерно на всеки 4-5 часа, по 1 час почивка.. щото на 10 часа каране, и 2ч почивка няма да те ободрят толкова..
Освен това, можеш да се подсигуриш с някакъв "eye openner", като например тия амонячните (или кви там бяха) разтвори, дето им дават на щангистите да дишат преди вдигане... аз съм вдишвал нещо такова и направо се разсънвах не, ами...
Иначе съм минавал почти 2к километра за около 20 часа (западен Уелс - Виена), само на три големи редбул-а... и много външен свеж въздух, с 3 спирания за зареждане.. хич не е приятно...
Освен това, можеш да се подсигуриш с някакъв "eye openner", като например тия амонячните (или кви там бяха) разтвори, дето им дават на щангистите да дишат преди вдигане... аз съм вдишвал нещо такова и направо се разсънвах не, ами...
Иначе съм минавал почти 2к километра за около 20 часа (западен Уелс - Виена), само на три големи редбул-а... и много външен свеж въздух, с 3 спирания за зареждане.. хич не е приятно...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Eлементарен съвет, който научих от техните тираджии точно - Семки, устните ти стават като на Анджелина Джоли, но пък сън не те лови
И даже съм го пробвал, и действа

_65536_kb_sec_ написа:Eлементарен съвет, който научих от техните тираджии точно - Семки, устните ти стават като на Анджелина Джоли, но пък сън не те лови![]()
И къде ще плюеш люспите и къде ще ги сложиш, за да не те разконцентрират ?

Идейно е, но след адекватни отговори на по-горните въпроси

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
uCnaHeTcA написа:_65536_kb_sec_ написа:Eлементарен съвет, който научих от техните тираджии точно - Семки, устните ти стават като на Анджелина Джоли, но пък сън не те лови![]()
И къде ще плюеш люспите и къде ще ги сложиш, за да не те разконцентрират ?![]()
Идейно е, но след адекватни отговори на по-горните въпроси
що ве аз съм катерил с транзит шипка и съм я пускал с 2 пакета солей след дву дневно каране... накрая наистина само семките ми помагаха...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

Като гледам с каква кола ще си, ти гарантирам, че ще стигнеш навреме! Карал съм такъв в америка /рент а кар/ и направо не можах да му се наситя, да не говорим ако караш вечер през пустинята там ограниченията много рядко важат 

- nikoror
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:...
не мисля, че трябва да ти дава акъл някой значи

В на Алекс Рой книгата един от героите беше с прякора The Bulgarian някъде по пътя трябваше да помага за рекорда. Стана ми интересно като каза, че го познаваш

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Аз съм карал 2200км на веднъж чисто сам и само с радио в колата, даже нямах и цд или мп3 нещо. Тръгнах малко спешно от Пловдив за Хамбург с Е46 320i Touring. Искам да кажа, че адски много зависи колата колко ти е удобна. Значи с Е46цата 1600км от пътуването изобщо не ги усетих, а съм го карал разстоянието и с Е36 и няма нищо общо от към комфорт за дълго пътуване между 2те коли. Та аз не знам с СЛ-а колко ще е комфортно, но мисля, че ще си доволен 
Разстоянието го взех за 23часа (2200км), като единствено съм спирал само да зареждам и за нищо друго, заредих се с храна и напитки от Пловдив още. Карал съм по магистралите със 130 винаги точно на ограничението, само като видях табелата германия и знака за край на ограниченията ударих 220км/ч малко за събуждане и после си поддържах по аутобаните 150-170км/ч. Значи не е добре да се прекалява с енергийните напитки, защото в един момент ставт неефективни и по-скоро имат негативен ефект. Повече помага да се спира през 200-300км за по 5-10мин ей така разходка малко, може и 2-3 подскока, за да я зациркулираш малко тая кръв и веднага си свежарка
Особено ако е студено примерно, ефекта е още по-осезателен.
А вие щом сте 2ма тогава е доста по-добре като цяло, защото когато не караш дори и да не спиш, пак си почиваш

Разстоянието го взех за 23часа (2200км), като единствено съм спирал само да зареждам и за нищо друго, заредих се с храна и напитки от Пловдив още. Карал съм по магистралите със 130 винаги точно на ограничението, само като видях табелата германия и знака за край на ограниченията ударих 220км/ч малко за събуждане и после си поддържах по аутобаните 150-170км/ч. Значи не е добре да се прекалява с енергийните напитки, защото в един момент ставт неефективни и по-скоро имат негативен ефект. Повече помага да се спира през 200-300км за по 5-10мин ей така разходка малко, може и 2-3 подскока, за да я зациркулираш малко тая кръв и веднага си свежарка

А вие щом сте 2ма тогава е доста по-добре като цяло, защото когато не караш дори и да не спиш, пак си почиваш

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Невидях никъде да е споменато, та да кажа на мен какво ми помага, въпреки, че повече от 2500км. на един дъх не съм минавал
Зареждам се с приятна музика, (която никога не ми стига) като задължително един или два диска с мп3 с много бесна чалга, е това е нещо на което немога да заспя.Стане ли тъмно минавам на нея и няма проблем
Най-убийствено е да пътуваш сам, има ли компания е много по приятно и времето и километрите не се усещат просто се унасяте в приказки...
Успех, това е бая дълга дестинация и това че ще е по магистрали е още по зле там най много се унася човек.

Зареждам се с приятна музика, (която никога не ми стига) като задължително един или два диска с мп3 с много бесна чалга, е това е нещо на което немога да заспя.Стане ли тъмно минавам на нея и няма проблем

Най-убийствено е да пътуваш сам, има ли компания е много по приятно и времето и километрите не се усещат просто се унасяте в приказки...
Успех, това е бая дълга дестинация и това че ще е по магистрали е още по зле там най много се унася човек.

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
vld написа:......мп3 с много бесна чалга, е това е нещо на което немога да заспя.Стане ли тъмно минавам на нея и няма проблем![]()
е тва действително е много ефективно средство против заспиване

Мдаа. Карам си в събота в небраска и по едно време ... "abc inoperable" и колата почва да вози като лодка... Хидравликата на окачването изключи. Викам си... Продължавам ... Ще карам така. След 2 минути ми вика "battery not charging"... Викам си... Мога да изкарам до следващия изход на магистралата.... После виждам че температурата на водата започва да се вдига и разбирам че трябва да спра... Спирам, ровя под капака и изваждам ремъка- цял. Гледам ролките и установявам че единия обтегач е стопил лагера и ролката изобщо я няма... Обаждам се на пътна помощ, идват взимат ме и ме оставят мене и колата в някакъв хотел в най- близкото село. На другия ден сутринта звъня на мерцедес и искам да ми транспортират колата до най близкия дилър ( безплатно е)... Мадамата вика няма проблем и праща паяк. Паяка ме закарва мене и колата на 400км и фърля колата при дълъра а мене в близкия хотел. Днеска сутринта дилъра ми звъни- нямат тази ролка на склад, утре ще я имат и ще мога да тръна към обяд.
Демек, всичко пропадна.аз трябваше да съм на авто шоуто днеска а аз съм... На 2000 км от бостън.
Поне ще се наспя сега като пич...
Демек, всичко пропадна.аз трябваше да съм на авто шоуто днеска а аз съм... На 2000 км от бостън.
Поне ще се наспя сега като пич...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- lowrider
- ентусиаст