от салт лейк сити до бостън

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: от салт лейк сити до бостън

Мнение от alx » 10 Мар 2011, 16:37

nikoror написа:типично One Lap of America упражнение :lol:
моя опит от няколко 10-12к км за 8 дни пътувания с по 1600км+ на вечер 7-8 пъти
- най-важното е съня; предните дни сряда и четвъртък се наспи хубаво и няма да има проблем
- сменяйте се по-често от колкото мислиш - в началото ще ти се струва че можеш да караш по 6-7 часа без проблем без да се сменята, но след първите 24 часа без сън става ужас - сменяйте се на всяко зареждане независимо, че не си изморен. разликата дали караш или се возиш е огромна дори и да си буден през цялото време
- ако спиш в колата е супер бонус, но ако седиш буден правиш компания на който кара и това доста помага
- valentine one помага за 5 мили по-висок moving average (правили сме 65 мили moving average на 1200 мили пътуване - който е карал на дълги разстояния знае какво значи това), обикновено при около 80-85 разхода на бензин е не по-лош
- 5 hour energy е по-добро от ред бул и по-малко спирания за кенеф
-направи си сметка да не минеш през Чикаго в натоварена част от деня (по-добре спри и спи) - абсолютен ужас, също така ако можеш си купи техния Toll Road таг, защото там са на всеки 30 минути и бавят страшно много
-GPS с трафик в реално време помага много, Trapster App-a също, но в случая не е толкова нужно
-през Небраска газ до ламарината на I80 поне за малко :twisted:

по принцип най-голямата помощ е CB radio, но в случая не се гонят рекорди :)

карал съм от Road America до Miller Motorsport Park, което е около 1/2 от това пътуването и беше дъждовна буря по I80 толкова силен дъжд, че тировете бяха наспирали на аварийни, така че провери времето и ако вали много гледай да караш основно през деня

за карането с жената - на One Lap от време на време идват двойки и обикновено на третия ден се мразят, на последния ден са отново влюбени :bchug:

p.s. а за всички любители на дългите пътувания препоръчвам на Алекс Рой книгата - The Driver. Дори едно е39 М5 е в главната роля :)

мда... сходни мисли имаме...

цб радио имам. но по принцип камионджиите са примитивна досадна паплач от която можеш да научиш къде има полицаи но като цяло ефирното им съдържание е ... жена ми го издържа точно 5 минути ;)

валентайн 1 имам разбира се. сериен номер- #743 (743-тия произведен). ъпдейтван е два пъти.

таг имам за нова англия + ню йорк. не вярвам да работи обаче толкова далече. ще се запася с банкноти така или иначе.

гпс за трафик имам в нав-а ми. меро има нав но няма трафик.

за небраска- хубаво е да се знае че карат бързо. ще ги гледам местните и .. като тях... ма с такива коли в тия реднек щати ми е излизал късмета преди...

алекс рой ми е приятел. спал е у нас няколко вечери и сме му ровили по полицейското е39. имам му книгата с автограф. ако не сте я чели- наистина е супер. любимата ми част е "битката за рим".

лап пъпи ще стана като се пенсионирам. така съм решил. до тогава... ще карам както мога и когато мога.

за почивка- няма почивка. колата ще ме чака на летището. направо се мятаме и тръгваме.

от вчера спя по 10 часа... надявам се да ми стигнат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Мар 2011, 16:52

Имай в предвид, че по-малко каране от твоя страна, с прилични почивки ще ти позволи да караш доста... примерно на всеки 4-5 часа, по 1 час почивка.. щото на 10 часа каране, и 2ч почивка няма да те ободрят толкова..

Освен това, можеш да се подсигуриш с някакъв "eye openner", като например тия амонячните (или кви там бяха) разтвори, дето им дават на щангистите да дишат преди вдигане... аз съм вдишвал нещо такова и направо се разсънвах не, ами...

Иначе съм минавал почти 2к километра за около 20 часа (западен Уелс - Виена), само на три големи редбул-а... и много външен свеж въздух, с 3 спирания за зареждане.. хич не е приятно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Мар 2011, 17:14

Eлементарен съвет, който научих от техните тираджии точно - Семки, устните ти стават като на Анджелина Джоли, но пък сън не те лови :winky:
И даже съм го пробвал, и действа :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 10 Мар 2011, 17:43

_65536_kb_sec_ написа:Eлементарен съвет, който научих от техните тираджии точно - Семки, устните ти стават като на Анджелина Джоли, но пък сън не те лови :winky:

И къде ще плюеш люспите и къде ще ги сложиш, за да не те разконцентрират ? :D
Идейно е, но след адекватни отговори на по-горните въпроси :yes:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 10 Мар 2011, 20:24

uCnaHeTcA написа:
_65536_kb_sec_ написа:Eлементарен съвет, който научих от техните тираджии точно - Семки, устните ти стават като на Анджелина Джоли, но пък сън не те лови :winky:

И къде ще плюеш люспите и къде ще ги сложиш, за да не те разконцентрират ? :D
Идейно е, но след адекватни отговори на по-горните въпроси :yes:

що ве аз съм катерил с транзит шипка и съм я пускал с 2 пакета солей след дву дневно каране... накрая наистина само семките ми помагаха...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 10 Мар 2011, 22:39

Като гледам с каква кола ще си, ти гарантирам, че ще стигнеш навреме! Карал съм такъв в америка /рент а кар/ и направо не можах да му се наситя, да не говорим ако караш вечер през пустинята там ограниченията много рядко важат ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikoror » 11 Мар 2011, 5:17

alx написа:...

не мисля, че трябва да ти дава акъл някой значи :lol:

В на Алекс Рой книгата един от героите беше с прякора The Bulgarian някъде по пътя трябваше да помага за рекорда. Стана ми интересно като каза, че го познаваш :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 11 Мар 2011, 9:46

Аз съм карал 2200км на веднъж чисто сам и само с радио в колата, даже нямах и цд или мп3 нещо. Тръгнах малко спешно от Пловдив за Хамбург с Е46 320i Touring. Искам да кажа, че адски много зависи колата колко ти е удобна. Значи с Е46цата 1600км от пътуването изобщо не ги усетих, а съм го карал разстоянието и с Е36 и няма нищо общо от към комфорт за дълго пътуване между 2те коли. Та аз не знам с СЛ-а колко ще е комфортно, но мисля, че ще си доволен :)

Разстоянието го взех за 23часа (2200км), като единствено съм спирал само да зареждам и за нищо друго, заредих се с храна и напитки от Пловдив още. Карал съм по магистралите със 130 винаги точно на ограничението, само като видях табелата германия и знака за край на ограниченията ударих 220км/ч малко за събуждане и после си поддържах по аутобаните 150-170км/ч. Значи не е добре да се прекалява с енергийните напитки, защото в един момент ставт неефективни и по-скоро имат негативен ефект. Повече помага да се спира през 200-300км за по 5-10мин ей така разходка малко, може и 2-3 подскока, за да я зациркулираш малко тая кръв и веднага си свежарка :) Особено ако е студено примерно, ефекта е още по-осезателен.

А вие щом сте 2ма тогава е доста по-добре като цяло, защото когато не караш дори и да не спиш, пак си почиваш ;)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Мар 2011, 11:02

Невидях никъде да е споменато, та да кажа на мен какво ми помага, въпреки, че повече от 2500км. на един дъх не съм минавал :)
Зареждам се с приятна музика, (която никога не ми стига) като задължително един или два диска с мп3 с много бесна чалга, е това е нещо на което немога да заспя.Стане ли тъмно минавам на нея и няма проблем :mhihi:
Най-убийствено е да пътуваш сам, има ли компания е много по приятно и времето и километрите не се усещат просто се унасяте в приказки...
Успех, това е бая дълга дестинация и това че ще е по магистрали е още по зле там най много се унася човек.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 11 Мар 2011, 12:12

vld написа:......мп3 с много бесна чалга, е това е нещо на което немога да заспя.Стане ли тъмно минавам на нея и няма проблем :mhihi:

е тва действително е много ефективно средство против заспиване :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bonoflip » 14 Мар 2011, 16:36

Надявам се заседанието да минава добре 8)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Мар 2011, 19:33

Мдаа. Карам си в събота в небраска и по едно време ... "abc inoperable" и колата почва да вози като лодка... Хидравликата на окачването изключи. Викам си... Продължавам ... Ще карам така. След 2 минути ми вика "battery not charging"... Викам си... Мога да изкарам до следващия изход на магистралата.... После виждам че температурата на водата започва да се вдига и разбирам че трябва да спра... Спирам, ровя под капака и изваждам ремъка- цял. Гледам ролките и установявам че единия обтегач е стопил лагера и ролката изобщо я няма... Обаждам се на пътна помощ, идват взимат ме и ме оставят мене и колата в някакъв хотел в най- близкото село. На другия ден сутринта звъня на мерцедес и искам да ми транспортират колата до най близкия дилър ( безплатно е)... Мадамата вика няма проблем и праща паяк. Паяка ме закарва мене и колата на 400км и фърля колата при дълъра а мене в близкия хотел. Днеска сутринта дилъра ми звъни- нямат тази ролка на склад, утре ще я имат и ще мога да тръна към обяд.

Демек, всичко пропадна.аз трябваше да съм на авто шоуто днеска а аз съм... На 2000 км от бостън.

Поне ще се наспя сега като пич...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Мар 2011, 19:37

Еми следващия път си купи БМВ за да нямаш ядове :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 14 Мар 2011, 19:55

bum_bum написа:Еми следващия път си купи БМВ за да нямаш ядове :mhihi:

оценявам самоиронията ти :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Мар 2011, 20:01

То нали се оказа, че не е от марката, а от майстора.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата