Протест против високите цени 16 .04 . 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Протест против високите цени

Мнение от SKISA » 07 Мар 2011, 23:14

и люк скайуокър да дойде да управлява - вальо златев ще се разбере с него и ще го "насочи" във вярната посока за "управление" на държавата спрямо лукойл!!!! вече е твърде напред, за да остави някакви политически промени да му бъркат бизнеса...!
аз също ще участвам ,прочетох само 4стр напед, но ми е чудно дали е разисквано ако решат точно на 13ти да са в ревизия повечето бензиностанции или в "профилактика". ще ни стопират и таратанци протест!
в думите на ms има и истина ,но пък не излезем ли да покажем ,че сме много и единни няма как да сплашим нито златев ,който да си седне малко на гъза ,нито бойко, който се притеснява винаги ,когато има антирейтингови мероприятия.....!!!
и само да кажа ,че за 10 тона нема кой да ти обърне внимание...! за около 100 - 140 тона вече е по-възможно...!
всички по веригата и лукойл и държавата с нейните акцизи и самите бензиностанции ,които също могат да си свалят малко печалбата ,а тя ,повярвайте ми никак не е малка , могат да отстъпят и цените да се нормализират . дали до или под 2лв не мога да кажа....! да не говорим ,че бензиностанциите с "доливане" на буклуци вътре и с "леко пипване" на колонките си докарват също допълнителни и необлагаеми доходчета......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 07 Мар 2011, 23:22

от кво да се гипсираме отиваме на протест.и то не за пръв път.
само незнам тоз народ толкова обезверен и свел глава та не излиза на протести и митинги.то затва сме си зле .па няма и организатори които да ги организирват .или и те мишуват. говоря по принцип.повечето протести са малоброини и не им се обръща внимание.
дано на 13ти през деня и вечерта се съберем повече.
и от 12ч.на александър невски в софия ще има протест.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 07 Мар 2011, 23:33

Типична българска работа...

Цени-европейски
заплати-български

:no:

Как викаше един познат... Обичам родината,мразя държавата...
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 07 Мар 2011, 23:40

///sa6koludia написа:Типична българска работа...

Цени-европейски
заплати-български

:no:

Как викаше един познат... Обичам родината,мразя държавата...

Така е колега,но трябва да се правя и протести иначе нестава работата.То търпиш,търпиш ама то всичко си има граница...
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 08 Мар 2011, 0:04

biem_w написа:
uCnaHeTcA написа:
biem_w написа:Сам незнам защо ще си губите времето.. бензина няма да поевтинее до 1лев ако тва ви е целта.. правете протест за високи заплати щот в БГ бензина си е на добра цена.. и не ме питайте от де знам,че няма да стане по евтин :winky:

А мен не ме питай от 'де знам, че заплатите близкото бъдеще няма да ги вдигнат с по 1000-1500лв., за да стане бензина на "добра цена" :winky:

докато има балаци ще има и тарикати... неможе 20 години надоло и ся изведнъж да литнем във всичко... аз сам на 19 и вече съм претръпнал с тва положение и тази ситуация. Пари се правят от всичко и така.... неможе една америка без никва история и 100 депотата да е в пъти по добра,а на шия мил парламент с 300 депотата да не може да оправи циганска държавица от 6 милиона примерно... Да не говорим,че скоро ще станем ние БЪЛГАРИТЕ малцинство.. щото циганите такива онакива ама винаги са на 1ва линия ... :bchug: Скоро няма да има криза с цените на горивата ами със самите горива .... :bchug:

:yes: :yes: :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kufi01 » 08 Мар 2011, 0:50

Boyadjiev написа:На страничните стъкла:
Изображение

Само не разбрах последно в колко часа ще бъде протеста или ти колега си се нагласил за сбирка :yes:
http://www.bulforums.com/bgprotest_2011 ... p=985#p985
Последна промяна kufi01 на 08 Мар 2011, 1:10, променена общо 2 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kufi01 » 08 Мар 2011, 1:08

TPAKTOP написа:
zzuzi написа:Незнам твоите разбирания,но за мен кола с 10/100 е икономична ;) Повярвай ми и аз имам познати от транспортни фирми и в момента някой работят на минимална печалба и дори на загуба.

Ами аз не съм чул БМВ да харчи 10 на сто градско?! :dunno: Съществува ли такова или караш някакъв друг автомобил! Аз си мислих че говориш за извън градски разход!

Има и бмвта харчещи по 8/100градско бензин
и 7,4/100градско дизел но не е там въпроса
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kufi01 » 08 Мар 2011, 1:13

alpina-ma6inata написа:
ms написа:
alpina-ma6inata написа:Извинявай, ама мисля, че е по-редно участие в темата да взимат само тези, на които им пука поне малко (а не само се правят по форумите), и които ще участват във въпросните протести. Ти ако няма да участваш надали някой го бърка защо така си преценил. Или ако толкова те бърка за цените, колкото казваш, и си толкова пълен с идеи организирай ти някой протест. :) Ама се съмнявам - щом предпочиташ 1 кг повече месо, отколкото по-високи цени на бензин / нафта, хранителни стоки, ел. енергия и т.н. :clap: :mhihi:

Извинявай, ама мисленето кой да пише в темата и кой да гледа отстрани си го задръж за себе си- предполагам знаеш защо ;)
Аз може и да участвам бе, има 10 дни още- убедете ме да се включа... Ама трябва да имате сериозни искания при тоя протест за да дойда- сегашните са ми смешни... Не защото са лоши- не бе, и аз това искам, но трябва да са конкретни за да има няк'ва полза, така формулирани са безполезни...
Казваш ми "Организирай..."- що ти от София не ми организираш един протест пред община Варна, а :?: Щото не можеш... Е, и аз не мога да организирам протест в София от тук... Не ми казвай "Не е нужно да е в София" защото Е нужно да е там... Защо- сам се сещай, мързи ме да обяснявам...
А, и определено ми е по-важно да изкарам някой лев повече за да си купя нещо, отколкото да се боря за цена на бензина от 1,50... В дългосрочен план всичко, ама ВСИЧКО ще поскъпва- по-добре мисля е да търся начин да си повиша доходите и стандарта, а не да псувам и да протестирам за нещо от което ефекта ще е кратковременен...

Защо да си го задържам за себе си? Вместо да се водят безмислени спорове, мисля, че е по-добре да се подкрепяме взаимно и заедно да се опитаме да направиме нещо. От опит глава не боли са казали хората. Ти как се вписваш в цялата тая работа не мога да разбера. Демотивацията си я запази за себе си - предполагам знаеш защо. :winky:
Няма да си губя времето да убеждавам твърдоглави хора - то си е за теб, като не искаш не ходи.
За организирането - да съм казал някъде да организираш в София? Организирай си във Варна. Това кой, в коя точка на БГ ще направи нещо няма значение - важно е да допринесеш с нещо.
За последното си донякъде прав - има логика да не гледаш да пестиш, а да гледаш как да си увеличиш доходите, но след като разходите непрекъснато се увеличават не знам как ще ги компенсираш с няколко часа повече бачкане или какво ГЕНИАЛНО нещо ще измислиш за тези няколко часа, които ще си загубиш, че да компенсираш всички тези разходи. :mhihi: Успех все пак, после да споделиш дали е имало резултат. :mhihi:

@ТРАКТОР, колега, не ме познаваш, недей да говориш неща, които са тотално неприсъщи за мен, като това, което казваш. ;) И аз не обичам псевдо гъзарите с току-що вкараните коли с няколко бона по-евтино, но за сметка на това седят и карат "оттатъка" :mhihi: , без значение, че могат да утрепят някой така, защото колата им въобще не е за тази държава :bang: . Или тарикатите със светло-бежови Мерцедеси на по 2 милиона километри, които са били таксита в Германия допреди 1 месец. :mhihi: , а в същото време се "пазят от куршумите" и гледат на кръв и урина. ;)

Погледни ми полето "Кара:" в профила и ми кажи това Пежо според теб колко харчи? Аз не съм гъзар и си карам малка и евтина кола. :) Да ти кажа харчи ми 8 в града. Нямам газова и тем подобни глупости. Не минавам повече от 30-40 км на ден, ако въобще ходя с колата на работа, защото го нямам и тъпото селско разбиране да ходя и до магазина с колата. :) Та колата не ми харчи много, оправям се някак си. Но това не ме кара да си трая. Дразня се, че когато зареждам винаги цената е по-висока, ако ще и 1 ст., а реална причина за това да няма. Дразня се, че плащам по-висока гражданска, винетка, преглед, данък всяка година и пак да си троша колата по улиците. Е добре, като ги платя аз всичките тия неща какво остава за мен? И доколкото чувам отвсякъде, дори и хора с повече доходи са готови за такъв протест и малко или много изнемогват. За мен, който си има оправдание - няма желание или не му пука. ;)

:yes: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Мар 2011, 11:08

Ей сега ще ви споделя какво ще стане,то това си е просто стратегия за тъпа държава с тъпи хора,модела е следният,вече многократно прилаган в българия:
Сега горивата ,нафтата е 2.57,до 12 март ще стане нафтата около 2.60-2.70,на протеста ще се вземе политическо решение и ще се свали нафтата драстично на 2.45 и всички ще се радват,а премиера ще каже че това е огромно сваляле и правителството няма да позволи такива заигравания и че държи тея гадни монополисти здраво...а ние ще сме доволни щото се грижи правителството за цените...е,ще има и скептици като мен които ще попитат-ама нали протеста почна на 2,30???Ама какво ли разбирам аз :mhihi:
Този модел беше успешен и при други неща,спомнете си газта,гадните монополисти искаха 20-30 % скок,обаче правителството тробна с крак и позволи 6-8%...но никой не знае защо въобще трябваше да се качва газта ,след като от русия тръгва на 200-300 лева а тук стига на 570-600 лева :dunno:
Хайде на бас че така ще стане :bchug:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 08 Мар 2011, 11:12

Дано грешиш, ама надали и като нищо точно така ще се получи :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 08 Мар 2011, 11:14

А на бас, че правителството няма да свали нищо..Днес сутринта даваха един от организаторите на транспортните фирми, искат да им падне акциза временно, и го питат колко временно, и той ми Либия, зависи 2-3години :mhihi:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 08 Мар 2011, 11:16

Сондьора написа:А на бас, че правителството няма да свали нищо..

+1 :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 08 Мар 2011, 19:26

СОФИЯ - 13 март 2011 г среща на Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски в 13:00 ч

СОФИЯ 2 - ЗАПАД - 13 март 2011 Среща в 13:00 на Паркинга на Кино Арена Запад

Информация взех от официалният сайт:

http://protest2011.weebly.com/104810851 ... 01103.html

Аз ще съм там обаче ми се струва че протеста не е ефективен. Смисал че за да се направи това всеки ще зареди заради събитието дадено гориво. В деня ще запушиме 2-3 бензиностанций за около 30 мин но забавения оборот сме го дали вече на предишния ден. Мисля си че щеше да е много по яко да се саберат всички тези хора и да се наредиме пеша с тубички по колонките. Щеше да е много по фрапиращо и объркващо. Но пък си и мисля че най-много да влошим и без това неприятния работен ден на работниците в дадената бензиностанция. Лошо че не се яко задружен народ а да се тругне поне тези който могат 1-2 седмици само с некъв градски транспорт или метро за да се оести действително намаляване на потреблението. Не им ли се бръкне в джоба, на държавата и е през кура за нас.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 08 Мар 2011, 20:44

Сондьора написа:А на бас, че правителството няма да свали нищо..:mhihi:

А на бас че всички ако мислят така протеста се обезмисля. Абе защо само в тъпата ни държава нещата немогат да се случват? Ами като неможе да падне акциза , пада правителството . И без това е най крадливото , корумпирано и некомпетентно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 08 Мар 2011, 20:51

ivoo написа:
Сондьора написа:А на бас, че правителството няма да свали нищо..:mhihi:

А на бас че всички ако мислят така протеста се обезмисля. Абе защо само в тъпата ни държава нещата немогат да се случват? Ами като неможе да падне акциза , пада правителството . И без това е най крадливото , корумпирано и некомпетентно.

А да не се заяждаме, виж сам си се сетил тва ще стане не само ако падне правителството, ми тряя да се излезе от ЕС, а тва е трудно..По тоя повод, знаеш ли кво става в Хърватия? Защо няма нищо по медии евронюс и т.н., щото е там те не искат ЕС и свалят правителство и казват не на ЕС, и са бунтове големи, но ЕС в момента се доказа като СССР, траят, че тва нещо не се случва, щото ги е страх.

Тва горното е по повод начина на протест, на една бензиностанция в неделя.
Виж боко кво вика на земеделците, седят долу и протестират, той им казва пратете трима да се разберем, те слез ти при нас, той ми духайте....
Последна промяна Сондьора на 08 Мар 2011, 20:53, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата