Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Re: Протест против високите цени
и люк скайуокър да дойде да управлява - вальо златев ще се разбере с него и ще го "насочи" във вярната посока за "управление" на държавата спрямо лукойл!!!! вече е твърде напред, за да остави някакви политически промени да му бъркат бизнеса...!
аз също ще участвам ,прочетох само 4стр напед, но ми е чудно дали е разисквано ако решат точно на 13ти да са в ревизия повечето бензиностанции или в "профилактика". ще ни стопират и таратанци протест!
в думите на ms има и истина ,но пък не излезем ли да покажем ,че сме много и единни няма как да сплашим нито златев ,който да си седне малко на гъза ,нито бойко, който се притеснява винаги ,когато има антирейтингови мероприятия.....!!!
и само да кажа ,че за 10 тона нема кой да ти обърне внимание...! за около 100 - 140 тона вече е по-възможно...!
всички по веригата и лукойл и държавата с нейните акцизи и самите бензиностанции ,които също могат да си свалят малко печалбата ,а тя ,повярвайте ми никак не е малка , могат да отстъпят и цените да се нормализират . дали до или под 2лв не мога да кажа....! да не говорим ,че бензиностанциите с "доливане" на буклуци вътре и с "леко пипване" на колонките си докарват също допълнителни и необлагаеми доходчета......
аз също ще участвам ,прочетох само 4стр напед, но ми е чудно дали е разисквано ако решат точно на 13ти да са в ревизия повечето бензиностанции или в "профилактика". ще ни стопират и таратанци протест!
в думите на ms има и истина ,но пък не излезем ли да покажем ,че сме много и единни няма как да сплашим нито златев ,който да си седне малко на гъза ,нито бойко, който се притеснява винаги ,когато има антирейтингови мероприятия.....!!!
и само да кажа ,че за 10 тона нема кой да ти обърне внимание...! за около 100 - 140 тона вече е по-възможно...!
всички по веригата и лукойл и държавата с нейните акцизи и самите бензиностанции ,които също могат да си свалят малко печалбата ,а тя ,повярвайте ми никак не е малка , могат да отстъпят и цените да се нормализират . дали до или под 2лв не мога да кажа....! да не говорим ,че бензиностанциите с "доливане" на буклуци вътре и с "леко пипване" на колонките си докарват също допълнителни и необлагаеми доходчета......
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
от кво да се гипсираме отиваме на протест.и то не за пръв път.
само незнам тоз народ толкова обезверен и свел глава та не излиза на протести и митинги.то затва сме си зле .па няма и организатори които да ги организирват .или и те мишуват. говоря по принцип.повечето протести са малоброини и не им се обръща внимание.
дано на 13ти през деня и вечерта се съберем повече.
и от 12ч.на александър невски в софия ще има протест.
само незнам тоз народ толкова обезверен и свел глава та не излиза на протести и митинги.то затва сме си зле .па няма и организатори които да ги организирват .или и те мишуват. говоря по принцип.повечето протести са малоброини и не им се обръща внимание.
дано на 13ти през деня и вечерта се съберем повече.
и от 12ч.на александър невски в софия ще има протест.
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Типична българска работа...
Цени-европейски
заплати-български
Как викаше един познат... Обичам родината,мразя държавата...
Цени-европейски
заплати-български

смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея парииначе успех
- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
///sa6koludia написа:Типична българска работа...
Цени-европейски
заплати-български
![]()
Така е колега,но трябва да се правя и протести иначе нестава работата.То търпиш,търпиш ама то всичко си има граница...
- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
biem_w написа:uCnaHeTcA написа:biem_w написа:Сам незнам защо ще си губите времето.. бензина няма да поевтинее до 1лев ако тва ви е целта.. правете протест за високи заплати щот в БГ бензина си е на добра цена.. и не ме питайте от де знам,че няма да стане по евтин
А мен не ме питай от 'де знам, че заплатите близкото бъдеще няма да ги вдигнат с по 1000-1500лв., за да стане бензина на "добра цена"
докато има балаци ще има и тарикати... неможе 20 години надоло и ся изведнъж да литнем във всичко... аз сам на 19 и вече съм претръпнал с тва положение и тази ситуация. Пари се правят от всичко и така.... неможе една америка без никва история и 100 депотата да е в пъти по добра,а на шия мил парламент с 300 депотата да не може да оправи циганска държавица от 6 милиона примерно... Да не говорим,че скоро ще станем ние БЪЛГАРИТЕ малцинство.. щото циганите такива онакива ама винаги са на 1ва линия ...Скоро няма да има криза с цените на горивата ами със самите горива ....

- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
Boyadjiev написа:На страничните стъкла:
Само не разбрах последно в колко часа ще бъде протеста или ти колега си се нагласил за сбирка

http://www.bulforums.com/bgprotest_2011 ... p=985#p985
Последна промяна kufi01 на 08 Мар 2011, 1:10, променена общо 2 пъти
- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
TPAKTOP написа:zzuzi написа:Незнам твоите разбирания,но за мен кола с 10/100 е икономичнаПовярвай ми и аз имам познати от транспортни фирми и в момента някой работят на минимална печалба и дори на загуба.
Ами аз не съм чул БМВ да харчи 10 на сто градско?!Съществува ли такова или караш някакъв друг автомобил! Аз си мислих че говориш за извън градски разход!
Има и бмвта харчещи по 8/100градско бензин
и 7,4/100градско дизел но не е там въпроса
- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
alpina-ma6inata написа:ms написа:alpina-ma6inata написа:Извинявай, ама мисля, че е по-редно участие в темата да взимат само тези, на които им пука поне малко (а не само се правят по форумите), и които ще участват във въпросните протести. Ти ако няма да участваш надали някой го бърка защо така си преценил. Или ако толкова те бърка за цените, колкото казваш, и си толкова пълен с идеи организирай ти някой протест.Ама се съмнявам - щом предпочиташ 1 кг повече месо, отколкото по-високи цени на бензин / нафта, хранителни стоки, ел. енергия и т.н.
![]()
Извинявай, ама мисленето кой да пише в темата и кой да гледа отстрани си го задръж за себе си- предполагам знаеш защо![]()
Аз може и да участвам бе, има 10 дни още- убедете ме да се включа... Ама трябва да имате сериозни искания при тоя протест за да дойда- сегашните са ми смешни... Не защото са лоши- не бе, и аз това искам, но трябва да са конкретни за да има няк'ва полза, така формулирани са безполезни...
Казваш ми "Организирай..."- що ти от София не ми организираш един протест пред община Варна, аЩото не можеш... Е, и аз не мога да организирам протест в София от тук... Не ми казвай "Не е нужно да е в София" защото Е нужно да е там... Защо- сам се сещай, мързи ме да обяснявам...
А, и определено ми е по-важно да изкарам някой лев повече за да си купя нещо, отколкото да се боря за цена на бензина от 1,50... В дългосрочен план всичко, ама ВСИЧКО ще поскъпва- по-добре мисля е да търся начин да си повиша доходите и стандарта, а не да псувам и да протестирам за нещо от което ефекта ще е кратковременен...
Защо да си го задържам за себе си? Вместо да се водят безмислени спорове, мисля, че е по-добре да се подкрепяме взаимно и заедно да се опитаме да направиме нещо. От опит глава не боли са казали хората. Ти как се вписваш в цялата тая работа не мога да разбера. Демотивацията си я запази за себе си - предполагам знаеш защо.![]()
Няма да си губя времето да убеждавам твърдоглави хора - то си е за теб, като не искаш не ходи.
За организирането - да съм казал някъде да организираш в София? Организирай си във Варна. Това кой, в коя точка на БГ ще направи нещо няма значение - важно е да допринесеш с нещо.
За последното си донякъде прав - има логика да не гледаш да пестиш, а да гледаш как да си увеличиш доходите, но след като разходите непрекъснато се увеличават не знам как ще ги компенсираш с няколко часа повече бачкане или какво ГЕНИАЛНО нещо ще измислиш за тези няколко часа, които ще си загубиш, че да компенсираш всички тези разходи.Успех все пак, после да споделиш дали е имало резултат.
![]()
@ТРАКТОР, колега, не ме познаваш, недей да говориш неща, които са тотално неприсъщи за мен, като това, което казваш.И аз не обичам псевдо гъзарите с току-що вкараните коли с няколко бона по-евтино, но за сметка на това седят и карат "оттатъка"
, без значение, че могат да утрепят някой така, защото колата им въобще не е за тази държава
. Или тарикатите със светло-бежови Мерцедеси на по 2 милиона километри, които са били таксита в Германия допреди 1 месец.
, а в същото време се "пазят от куршумите" и гледат на кръв и урина.
Погледни ми полето "Кара:" в профила и ми кажи това Пежо според теб колко харчи? Аз не съм гъзар и си карам малка и евтина кола.Да ти кажа харчи ми 8 в града. Нямам газова и тем подобни глупости. Не минавам повече от 30-40 км на ден, ако въобще ходя с колата на работа, защото го нямам и тъпото селско разбиране да ходя и до магазина с колата.
Та колата не ми харчи много, оправям се някак си. Но това не ме кара да си трая. Дразня се, че когато зареждам винаги цената е по-висока, ако ще и 1 ст., а реална причина за това да няма. Дразня се, че плащам по-висока гражданска, винетка, преглед, данък всяка година и пак да си троша колата по улиците. Е добре, като ги платя аз всичките тия неща какво остава за мен? И доколкото чувам отвсякъде, дори и хора с повече доходи са готови за такъв протест и малко или много изнемогват. За мен, който си има оправдание - няма желание или не му пука.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ей сега ще ви споделя какво ще стане,то това си е просто стратегия за тъпа държава с тъпи хора,модела е следният,вече многократно прилаган в българия:
Сега горивата ,нафтата е 2.57,до 12 март ще стане нафтата около 2.60-2.70,на протеста ще се вземе политическо решение и ще се свали нафтата драстично на 2.45 и всички ще се радват,а премиера ще каже че това е огромно сваляле и правителството няма да позволи такива заигравания и че държи тея гадни монополисти здраво...а ние ще сме доволни щото се грижи правителството за цените...е,ще има и скептици като мен които ще попитат-ама нали протеста почна на 2,30???Ама какво ли разбирам аз
Този модел беше успешен и при други неща,спомнете си газта,гадните монополисти искаха 20-30 % скок,обаче правителството тробна с крак и позволи 6-8%...но никой не знае защо въобще трябваше да се качва газта ,след като от русия тръгва на 200-300 лева а тук стига на 570-600 лева
Хайде на бас че така ще стане
Сега горивата ,нафтата е 2.57,до 12 март ще стане нафтата около 2.60-2.70,на протеста ще се вземе политическо решение и ще се свали нафтата драстично на 2.45 и всички ще се радват,а премиера ще каже че това е огромно сваляле и правителството няма да позволи такива заигравания и че държи тея гадни монополисти здраво...а ние ще сме доволни щото се грижи правителството за цените...е,ще има и скептици като мен които ще попитат-ама нали протеста почна на 2,30???Ама какво ли разбирам аз

Този модел беше успешен и при други неща,спомнете си газта,гадните монополисти искаха 20-30 % скок,обаче правителството тробна с крак и позволи 6-8%...но никой не знае защо въобще трябваше да се качва газта ,след като от русия тръгва на 200-300 лева а тук стига на 570-600 лева

Хайде на бас че така ще стане

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
А на бас, че правителството няма да свали нищо..Днес сутринта даваха един от организаторите на транспортните фирми, искат да им падне акциза временно, и го питат колко временно, и той ми Либия, зависи 2-3години 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
СОФИЯ - 13 март 2011 г среща на Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски в 13:00 ч
СОФИЯ 2 - ЗАПАД - 13 март 2011 Среща в 13:00 на Паркинга на Кино Арена Запад
Информация взех от официалният сайт:
http://protest2011.weebly.com/104810851 ... 01103.html
Аз ще съм там обаче ми се струва че протеста не е ефективен. Смисал че за да се направи това всеки ще зареди заради събитието дадено гориво. В деня ще запушиме 2-3 бензиностанций за около 30 мин но забавения оборот сме го дали вече на предишния ден. Мисля си че щеше да е много по яко да се саберат всички тези хора и да се наредиме пеша с тубички по колонките. Щеше да е много по фрапиращо и объркващо. Но пък си и мисля че най-много да влошим и без това неприятния работен ден на работниците в дадената бензиностанция. Лошо че не се яко задружен народ а да се тругне поне тези който могат 1-2 седмици само с некъв градски транспорт или метро за да се оести действително намаляване на потреблението. Не им ли се бръкне в джоба, на държавата и е през кура за нас.
СОФИЯ 2 - ЗАПАД - 13 март 2011 Среща в 13:00 на Паркинга на Кино Арена Запад
Информация взех от официалният сайт:
http://protest2011.weebly.com/104810851 ... 01103.html
Аз ще съм там обаче ми се струва че протеста не е ефективен. Смисал че за да се направи това всеки ще зареди заради събитието дадено гориво. В деня ще запушиме 2-3 бензиностанций за около 30 мин но забавения оборот сме го дали вече на предишния ден. Мисля си че щеше да е много по яко да се саберат всички тези хора и да се наредиме пеша с тубички по колонките. Щеше да е много по фрапиращо и объркващо. Но пък си и мисля че най-много да влошим и без това неприятния работен ден на работниците в дадената бензиностанция. Лошо че не се яко задружен народ а да се тругне поне тези който могат 1-2 седмици само с некъв градски транспорт или метро за да се оести действително намаляване на потреблението. Не им ли се бръкне в джоба, на държавата и е през кура за нас.
Сондьора написа:А на бас, че правителството няма да свали нищо..
А на бас че всички ако мислят така протеста се обезмисля. Абе защо само в тъпата ни държава нещата немогат да се случват? Ами като неможе да падне акциза , пада правителството . И без това е най крадливото , корумпирано и некомпетентно.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ivoo написа:Сондьора написа:А на бас, че правителството няма да свали нищо..
А на бас че всички ако мислят така протеста се обезмисля. Абе защо само в тъпата ни държава нещата немогат да се случват? Ами като неможе да падне акциза , пада правителството . И без това е най крадливото , корумпирано и некомпетентно.
А да не се заяждаме, виж сам си се сетил тва ще стане не само ако падне правителството, ми тряя да се излезе от ЕС, а тва е трудно..По тоя повод, знаеш ли кво става в Хърватия? Защо няма нищо по медии евронюс и т.н., щото е там те не искат ЕС и свалят правителство и казват не на ЕС, и са бунтове големи, но ЕС в момента се доказа като СССР, траят, че тва нещо не се случва, щото ги е страх.
Тва горното е по повод начина на протест, на една бензиностанция в неделя.
Виж боко кво вика на земеделците, седят долу и протестират, той им казва пратете трима да се разберем, те слез ти при нас, той ми духайте....
Последна промяна Сондьора на 08 Мар 2011, 20:53, променена общо 1 път