Гори масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Гори масло
Здравейте колеги,
имам един проблем с мотора на колата(става въпрос за е46 318ci 143 к.с. от 2003г) че ми понагорява масълце.
Има ли някой с такъв мотор да ми каже дали има такъв проблем.Благодаря прекварително.
имам един проблем с мотора на колата(става въпрос за е46 318ci 143 к.с. от 2003г) че ми понагорява масълце.
Има ли някой с такъв мотор да ми каже дали има такъв проблем.Благодаря прекварително.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Гори масло
MIRO_bs написа:Здравейте колеги,
Няма да е лошо да кажеш например за кокло км,колко масло губи!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
На мен последния път ми изгори доста масло.Беше на половината и след 1000км извънградско и още 500 градско ми присветна жълта лампа.Проверих маслото на топъл двигател,но 10мин след изгасен двг. и на щеката нямаше почти нищо
.Долях и сега ще го сменям да вида дали пак ще е така,защото както се казва не го пипа(ше).Един,два пъти ми направи впечътление след по-високо оборотно каране,като я изгасих и смърдеше на изгоряло масло,подозирам,че или от това е станало или от това,че съм я изгасил веднага без да я изчакам да охлади,но това занм,че е за турбо мотори,а и преди съм я настъпвал не ми е правило впечътление да гори масло. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Масло може да ти гори заради гумички на клапаните, бутални пръстени, както и от кофти масло (и аз такива случаи съм чел).
ПП: Това за охлаждането на маслото след високооборотно каране е препоръчително да се прави при всички мотор (според мен), все пак има места, където хлабините също са малки. Аз след яко каране я оставям поне минута на място, или пък карам лекичко последните 1-2км.
ПП: Това за охлаждането на маслото след високооборотно каране е препоръчително да се прави при всички мотор (според мен), все пак има места, където хлабините също са малки. Аз след яко каране я оставям поне минута на място, или пък карам лекичко последните 1-2км.
100imenov написа:На мен последния път ми изгори доста масло.Беше на половината и след 1000км извънградско и още 500 градско ми присветна жълта лампа.Проверих маслото на топъл двигател,но 10мин след изгасен двг. и на щеката нямаше почти нищо.Долях и сега ще го сменям да вида дали пак ще е така,защото както се казва не го пипа(ше).Един,два пъти ми направи впечътление след по-високо оборотно каране,като я изгасих и смърдеше на изгоряло масло,подозирам,че или от това е станало или от това,че съм я изгасил веднага без да я изчакам да охлади,но това занм,че е за турбо мотори,а и преди съм я настъпвал не ми е правило впечътление да гори масло.
Именно.Точно за нещо подобно говоя и аз.Но до варианта за гумички на клапаните още не мисля да прибягвам.Сега ще я пробвам с масло на BMW 10W40 да видя и с него какво ще стане след няколко хил. километра.
6 мнения
• Страница 1 от 1