Гори масло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Гори масло

Мнение от MIRO_bs » 06 Мар 2011, 16:39

Здравейте колеги,
имам един проблем с мотора на колата(става въпрос за е46 318ci 143 к.с. от 2003г) че ми понагорява масълце.
Има ли някой с такъв мотор да ми каже дали има такъв проблем.Благодаря прекварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Гори масло

Мнение от S7 » 06 Мар 2011, 19:56

MIRO_bs написа:Здравейте колеги,
имам един проблем с мотора на колата(става въпрос за е46 318ci 143 к.с. от 2003г) че ми понагорява масълце.
Има ли някой с такъв мотор да ми каже дали има такъв проблем.Благодаря прекварително.

Няма да е лошо да кажеш например за кокло км,колко масло губи!

Потребител
Аватар

Мнение от MIRO_bs » 06 Мар 2011, 20:32

Ами на 10 000км близо 2л някъде си ги изгаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 06 Мар 2011, 22:42

На мен последния път ми изгори доста масло.Беше на половината и след 1000км извънградско и още 500 градско ми присветна жълта лампа.Проверих маслото на топъл двигател,но 10мин след изгасен двг. и на щеката нямаше почти нищо :shock: .Долях и сега ще го сменям да вида дали пак ще е така,защото както се казва не го пипа(ше).Един,два пъти ми направи впечътление след по-високо оборотно каране,като я изгасих и смърдеше на изгоряло масло,подозирам,че или от това е станало или от това,че съм я изгасил веднага без да я изчакам да охлади,но това занм,че е за турбо мотори,а и преди съм я настъпвал не ми е правило впечътление да гори масло. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Мар 2011, 23:03

Масло може да ти гори заради гумички на клапаните, бутални пръстени, както и от кофти масло (и аз такива случаи съм чел).

ПП: Това за охлаждането на маслото след високооборотно каране е препоръчително да се прави при всички мотор (според мен), все пак има места, където хлабините също са малки. Аз след яко каране я оставям поне минута на място, или пък карам лекичко последните 1-2км.

Потребител
Аватар

Мнение от MIRO_bs » 07 Мар 2011, 0:10

100imenov написа:На мен последния път ми изгори доста масло.Беше на половината и след 1000км извънградско и още 500 градско ми присветна жълта лампа.Проверих маслото на топъл двигател,но 10мин след изгасен двг. и на щеката нямаше почти нищо :shock: .Долях и сега ще го сменям да вида дали пак ще е така,защото както се казва не го пипа(ше).Един,два пъти ми направи впечътление след по-високо оборотно каране,като я изгасих и смърдеше на изгоряло масло,подозирам,че или от това е станало или от това,че съм я изгасил веднага без да я изчакам да охлади,но това занм,че е за турбо мотори,а и преди съм я настъпвал не ми е правило впечътление да гори масло. :roll:

Именно.Точно за нещо подобно говоя и аз.Но до варианта за гумички на клапаните още не мисля да прибягвам.Сега ще я пробвам с масло на BMW 10W40 да видя и с него какво ще стане след няколко хил. километра.

Назад към E46