Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
Re: Протест против високите цени
ms написа:BMW120 написа:Абе и вие имате право ама с тва овче мислене до никъде нема да стигнете. Не се обиждайте обаче ....
Не се обиждаме, спокойно![]()
Ама пак не ми каза срещу кое точно е протеста![]()
Аз лично при това положение НЯМА да отида... Вместо да загубя 3-4 часа, да изгоря излишно гориво и да похарча минимум 20лв. за тоя дето духа ще гледам да свърша нещо полезно и да изкарам някой лев още... Щото в крайна сметка не цените са толкова високи (могат да са по-ниски разбира се, но забравете за 1,50лв.), колкото доходите са ниски- ще използвам времето на протеста да си повиша дохода поне с малко, за да мога утре да купя 1кг. месо повече примерно![]()
Не ме разбирай грешно- аз съм ЗА протест срещу високите цени на горивата и ще участвам с удоволствие. Но когато има няк'ви конкретни искания към Лукойл и/или държавата... Тогава ме търсете за блокиране на рафинерията, на пътища, за протест на жълтите павета, но за блокиране на бензиностанции БЕЗ конкретни искания забравете да се включа... Както казах- вие протестирайте на 13-ти, аз ще отида да изкарам още 10-20лв. да имам да си харча на 14-ти...
Както казах и вие сте прави....но като няма други варианти действаме с този...то е ясно че като блокираш 5 бензиностанции няма да падне на 1.50лв/л но ще се дигне шум, а това е много важно, след шума идват дискусиите, след дискусиите идват решенията и така по веригата...а повярвай ми българина е овца, но когато опре до кокала е един истински БАЙ ГАНЬО

П.П. Който не му се ходи поне да го принтира това за 13-и март и да си го сложи на колата ако не друго
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Maverick_VS написа:
Ми не ходи бе - като гледам никой не е тръгнал да изкарва хората на сила. Като си толкова критичен, защо не дадеш идеи за искания, а не само да "плюеш"
. Най-лесно е да стоиш отстрани, да цъкаш с език и да критикуваш
. И само не споменавай пак "да не се налага ДДС и върху акциза"
![]()
- ако си още на тази вълна вземи попрочети малко литература за видовете данъци и данъчното облагане
Добре де, реда "стока + акциз + ДДС" явно е според закона... Но все още съм на мнение, че е НЕПРАВИЛЕН- така акциза на горивата става от 700лв. на 840- само 14ст. на литър

Идеи за искания имам, но ми е пределно ясно положението в тая държава и знам, че това което ще доведе до сваляне на цените на горивата няма никой да го допусне... Нали не е нужно да обяснявам защо

uCnaHeTcA написа:...
П.С. Към колегата ms
"ЦЕНИ НА ГОРИВАТА СЪОБРАЗЕНИ СЪС НАШИЯТ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ , ИЛИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ СЪОБРАЗЕН СЪС ЦЕНИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ.
КАК ЩЕ СТАНЕ - ИМА СИ ХОРА ДА ГО РЕШАВАТ, ЗАТОВА ИМ СЕ ПЛАЩА И ЗАТОВА СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ."
Ето ги исканията![]()
Вече спокойно можеш да дойдешНо пък не... виж изкарай там 10-20лв. , с които да сипеш там 8 литра бензин с вода (в какво съотношение - не искам и да знам), пък другото лъжа
Е извинявай, ама тези искания и първокласник може да ги напише без да се замисля много-много...
Така...
"ЦЕНИ НА ГОРИВАТА СЪОБРАЗЕНИ СЪС НАШИЯТ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ" - нЕма начин просто... Те цените трябва да са такива, че за цял резервоар 100 октана да плащаме не повече от 20-25лв. Ама пък петрола не е безплатен- значи забравяме за цени според нашият стандарт...
"СТАНДАРТ НА ЖИВОТ СЪОБРАЗЕН СЪС ЦЕНИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ"- това вече да кажем е няк'во нормално искане... Ама защо ще протестирате на бензиностанциите, а не на жълтите павета

И няма да сипя бензин с вода- ще сипя газ с неизвестно к'ви боклуци

PIONEER написа:....Докато не е дошла помощ...
Който не смята да участва нека поне си трае,а не да прави негативни изказвания и да насява идеята,че нищо няма да се получи.
К'ва помощ очакваш и от кого- от Боко да ти свали акциза, или може би от Лукойл да си намалят огромните печалби

А дали ще си трая или ще изказвам негативно мнение за протеста си е лично мое решение... Казах вече- ЗА протест съм по проблема, но не и за този...
Стига да не забравя, там съм. За критиците.. важна е първата крачка!
Евала за организацията, дано се полyчи.
Евала за организацията, дано се полyчи.

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Добре организирай друг протест имаш моята подкрепа и участие.Или поне дай конкретни идеи за подобряване на този,а не "за протест съм ама не за този".За момента приказваш празни приказки.Почни със смислените идеи 

8.32
BMW120 написа:а повярвай ми българина е овца
Не знаеш в каква грешка си, колега... Българина не е овца, а по-скоро крава

Та така...
Обичам страната, но мразя държавата...
Сори, че трябваше баш днеска да го кажа това, но...

Да между другото. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=AugZsin4x1o
http://www.youtube.com/watch?v=AugZsin4x1o
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
На страничните стъкла:

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ms
-
-
PIONEER написа:Добре организирай друг протест имаш моята подкрепа и участие.Или поне дай конкретни идеи за подобряване на този,а не "за протест съм ама не за този".За момента приказваш празни приказки.Почни със смислените идеи
Явно не ме разбрахте и трябва да обясня...
Има цели 2 (два) начина цената на горивата да падне:
1: Сваляне на акциза. Може и намаляване на ДДС за горивата (да е 10% примерно и ей ти 15-на стотинки надолу), ама това го пропускаме...
2: Лукойл сваля производствените цени- тоест намалява си печалбата...
Протеста трябва да е насочен пряко към тези цели, не общо казано "Намалете цените"... Лукойл е частна компания и не мисля, че някой може да им се бърка на ценообразуването- тоест държавата там не може да се намеси... Дори и да може обаче нали се сещаш, че Лукойл ще изкарат такива документи за стойността на която им излиза производството, че ще се окаже, че те продават всеки литър с поне 50ст. загуба- нали не забравяш къде живеем

Значи остава да се иска намаляване на акциза до минималните изисквани от ЕС в момента нива...
Идеи няма да давам, но мястото на протест е грешно- бензиностанциите са девета дупка на кавала относно цените на горивата... Но пък са в челните позиции по проблема с качеството и там е оправдан протест по този начин- с блокиране на бензиностанции... Ама сега се бунтуваме за цени- значи мястото е грешно...
ПС: Излъгах- има и трети начин: да смесват бензина с още повече вода

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Аз се присъединих (сложих лозунг) и в неделя съм където трябва.
Дано поне този път някой чуе нещо за нас.
Дано поне този път някой чуе нещо за нас.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
13 март 2011
Пазарджик - Среща в 11:30 на битака
София - 18:30, Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски
София 2 - запад - 18:00 - Сборен пункт: Паркингът на Кино Арена Запад
Пловдив - Сборен пункт изхода на паркинга на Метро в Тракия 13март 11:30часа
Габрово- от 12:00 ч на паркинга на жп гара
Велико Търново - 11:00 ч. на паркинга на Практикер.
Бургас - 18:30 ч среща на паркинга на мола (2-ри етаж)
Русе - Среща в 12:00 ч на Кауфланд (кръговото)
Варна - От 13:30ч. започваме да се събираме на паркинга на крайбрежната алея(след пикадили на 200 метра в дясно от там има още около 150-200 метра,един голям десен завой и сте там)
Плевен - 13:00 ч Паркинга на Кауфланд (до парк "Кайлъка)
Троян - колите ще се съберат на паркинга на ЕЛПРОМ.. ( не са казали в колко часа още)
Пазарджик - Среща в 11:30 на битака
София - 18:30, Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски
София 2 - запад - 18:00 - Сборен пункт: Паркингът на Кино Арена Запад
Пловдив - Сборен пункт изхода на паркинга на Метро в Тракия 13март 11:30часа
Габрово- от 12:00 ч на паркинга на жп гара
Велико Търново - 11:00 ч. на паркинга на Практикер.
Бургас - 18:30 ч среща на паркинга на мола (2-ри етаж)
Русе - Среща в 12:00 ч на Кауфланд (кръговото)
Варна - От 13:30ч. започваме да се събираме на паркинга на крайбрежната алея(след пикадили на 200 метра в дясно от там има още около 150-200 метра,един голям десен завой и сте там)
Плевен - 13:00 ч Паркинга на Кауфланд (до парк "Кайлъка)
Троян - колите ще се съберат на паркинга на ЕЛПРОМ.. ( не са казали в колко часа още)
1: Сваляне на акциза. Може и намаляване на ДДС за горивата (да е 10% примерно и ей ти 15-на стотинки надолу), ама това го пропускаме...
Именно. Протеста трябва да е насочен към управляващите , а не към бензиностанцийте. Те са последните мишки от веригата. Това е все едно да протестирате пред кварталният магазин за сваляне цената на олиото и захарта.
Исканията на 13.03 мисля че трябва да бъдат за сваляне на акциза , и намаляване на ДДС за горивата . Естествено господата управляващи ща кажат че това е невъзможно ,защото ЕК или Брюксел и еди си кой няма да допуснат такова нещо или ще бюджета за 2011 вече е направен и не подлежи на корекций. Каквото и да е няма да са съгласни. Той и Садам не беше съгласен преди време за свалянето му от власт , Хосни Мубарак и той не беше съгласен , сега Кадафи също не е съгласен. Ами така е , не са съгласни докато не им стане топло на дебелите гъзове. А топло и дори горещо може да стане САМО с единност на нацията.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Ако акциза падне с 50% - a95 ще е 1.86. Ако падне и половината ддс за горивата ... ама много се замечтахме.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
ogata написа:Ако акциза падне с 50% - a95 ще е 1.86. Ако падне и половината ддс за горивата ... ама много се замечтахме.
Е сА разбрахте ли к'во искаме

Не искаме богатство и пари - а на бензина и бирата - старите цени

- ms
-
-
uCnaHeTcA написа:Е сА разбрахте ли к'во искаме![]()
Не искаме богатство и пари - а на бензина и бирата - старите цени![]()
Не е лошо да го искаме, ама нека да е в разумни граници, а...
Реално може да искаме връщане на акциза на нивото от миналата година- сегашната ставка на акциза е задължително да влезе в сила от 2012г., а сега сме все още 2011г...
Може да се иска сваляне на ДДС върху горивата- не мисля, че има изискване с което да се оправдаят... Айде да НЕ е за всички горива, а САМО за дизела който зареждат транспортните фирми- може да е стотинки, но ще доведе до сваляне на цените на стоките в крайна сметка..
Може да се иска прозрачност при ценообразуването от Лукойл за да видим колко реално струва литър гориво... Може, ама няма да стане тая част...
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
ей всичките правят сметки за акциза! Всеки 8 от 10 българи могат да са финансови министри!
Ще ви кажа една реална случка от преди повече от 1000години:
ЕДин султан се женил и от радост по пътя за към булката хвърлял злато на обеднелия му народ! И какво обаче станало вместо хората да се опаричат търговците надули цените и реално султана предизвикал инфлация вместо да помогне!
Идеята ми е че няма да забогатейте от самосебе си или някой друг да ви помогне! Стягайте се и който има да учи - да учи, който има да се развива - да се развива! Никой няма да ви помогне! Всички давате пример Гърция как хората си отстоявали правата ама сега Гърция в момента са държавата с най-висок държавен дълг! Ако искате да сме там протестирайте си! На всеки му е лесно да казва че акциза бил много висок "Дайте да го намалим!!!". Ами намалете го и да видим как ще фалират други сектори в които са се наливали пари от акциза!
Ще ви кажа една реална случка от преди повече от 1000години:
ЕДин султан се женил и от радост по пътя за към булката хвърлял злато на обеднелия му народ! И какво обаче станало вместо хората да се опаричат търговците надули цените и реално султана предизвикал инфлация вместо да помогне!
Идеята ми е че няма да забогатейте от самосебе си или някой друг да ви помогне! Стягайте се и който има да учи - да учи, който има да се развива - да се развива! Никой няма да ви помогне! Всички давате пример Гърция как хората си отстоявали правата ама сега Гърция в момента са държавата с най-висок държавен дълг! Ако искате да сме там протестирайте си! На всеки му е лесно да казва че акциза бил много висок "Дайте да го намалим!!!". Ами намалете го и да видим как ще фалират други сектори в които са се наливали пари от акциза!