Протест против високите цени 16 .04 . 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Re: Протест против високите цени

Мнение от BMW120 » 03 Мар 2011, 16:07

ms написа:
BMW120 написа:Абе и вие имате право ама с тва овче мислене до никъде нема да стигнете. Не се обиждайте обаче ....

Не се обиждаме, спокойно :yes:
Ама пак не ми каза срещу кое точно е протеста :?:
Аз лично при това положение НЯМА да отида... Вместо да загубя 3-4 часа, да изгоря излишно гориво и да похарча минимум 20лв. за тоя дето духа ще гледам да свърша нещо полезно и да изкарам някой лев още... Щото в крайна сметка не цените са толкова високи (могат да са по-ниски разбира се, но забравете за 1,50лв.), колкото доходите са ниски- ще използвам времето на протеста да си повиша дохода поне с малко, за да мога утре да купя 1кг. месо повече примерно ;)
Не ме разбирай грешно- аз съм ЗА протест срещу високите цени на горивата и ще участвам с удоволствие. Но когато има няк'ви конкретни искания към Лукойл и/или държавата... Тогава ме търсете за блокиране на рафинерията, на пътища, за протест на жълтите павета, но за блокиране на бензиностанции БЕЗ конкретни искания забравете да се включа... Както казах- вие протестирайте на 13-ти, аз ще отида да изкарам още 10-20лв. да имам да си харча на 14-ти...

Както казах и вие сте прави....но като няма други варианти действаме с този...то е ясно че като блокираш 5 бензиностанции няма да падне на 1.50лв/л но ще се дигне шум, а това е много важно, след шума идват дискусиите, след дискусиите идват решенията и така по веригата...а повярвай ми българина е овца, но когато опре до кокала е един истински БАЙ ГАНЬО ;)

П.П. Който не му се ходи поне да го принтира това за 13-и март и да си го сложи на колата ако не друго
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Мар 2011, 16:09

Maverick_VS написа:
Ми не ходи бе - като гледам никой не е тръгнал да изкарва хората на сила :winky: . Като си толкова критичен, защо не дадеш идеи за искания, а не само да "плюеш" :winky: . Най-лесно е да стоиш отстрани, да цъкаш с език и да критикуваш :censored: . И само не споменавай пак "да не се налага ДДС и върху акциза" :mhihi: :mhihi: - ако си още на тази вълна вземи попрочети малко литература за видовете данъци и данъчното облагане :mhihi:

Добре де, реда "стока + акциз + ДДС" явно е според закона... Но все още съм на мнение, че е НЕПРАВИЛЕН- така акциза на горивата става от 700лв. на 840- само 14ст. на литър ;) А аз ако бях наясно с данъците и данъчното облагане щях да съм наясно и как да изгърбя държавата и да не и платя и стотинка повече от абсолютния минимум- ама плащам като поп колкото ми кажат ;)
Идеи за искания имам, но ми е пределно ясно положението в тая държава и знам, че това което ще доведе до сваляне на цените на горивата няма никой да го допусне... Нали не е нужно да обяснявам защо :roll:

uCnaHeTcA написа:...
П.С. Към колегата ms
"ЦЕНИ НА ГОРИВАТА СЪОБРАЗЕНИ СЪС НАШИЯТ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ , ИЛИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ СЪОБРАЗЕН СЪС ЦЕНИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ.
КАК ЩЕ СТАНЕ - ИМА СИ ХОРА ДА ГО РЕШАВАТ, ЗАТОВА ИМ СЕ ПЛАЩА И ЗАТОВА СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ."
Ето ги исканията :yes:
Вече спокойно можеш да дойдеш :bchug: Но пък не... виж изкарай там 10-20лв. , с които да сипеш там 8 литра бензин с вода (в какво съотношение - не искам и да знам), пък другото лъжа :yes:

Е извинявай, ама тези искания и първокласник може да ги напише без да се замисля много-много...
Така...
"ЦЕНИ НА ГОРИВАТА СЪОБРАЗЕНИ СЪС НАШИЯТ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ" - нЕма начин просто... Те цените трябва да са такива, че за цял резервоар 100 октана да плащаме не повече от 20-25лв. Ама пък петрола не е безплатен- значи забравяме за цени според нашият стандарт...
"СТАНДАРТ НА ЖИВОТ СЪОБРАЗЕН СЪС ЦЕНИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ"- това вече да кажем е няк'во нормално искане... Ама защо ще протестирате на бензиностанциите, а не на жълтите павета :?: Може и пред НЕК- тока също влияе на цените на стоките, и Топлофикациите да не забравяме, ВиК също... Защо протест с цел повишаване на стандарта на живот да се провежда на бензиностанции :?: Ако не забелязваш протеста ще е пред обекти на частни компании, работещи в условия на конкуренция- що да не е тоя протест пред централата на монополиста, който определя цените :?: Или пред властта която определя данъци, акцизи и т.н. и прибира половината от цената на горивото :?:

И няма да сипя бензин с вода- ще сипя газ с неизвестно к'ви боклуци :banghead: :banghead: :banghead: А пък може и да отида на едно кино с тея 20лв., знам ли...

PIONEER написа:....Докато не е дошла помощ...
Който не смята да участва нека поне си трае,а не да прави негативни изказвания и да насява идеята,че нищо няма да се получи.

К'ва помощ очакваш и от кого- от Боко да ти свали акциза, или може би от Лукойл да си намалят огромните печалби :?: Щото друг начин да падне цената НЯМА...

А дали ще си трая или ще изказвам негативно мнение за протеста си е лично мое решение... Казах вече- ЗА протест съм по проблема, но не и за този...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 03 Мар 2011, 16:10

Стига да не забравя, там съм. За критиците.. важна е първата крачка!
Евала за организацията, дано се полyчи. :yes:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 03 Мар 2011, 16:12

Добре организирай друг протест имаш моята подкрепа и участие.Или поне дай конкретни идеи за подобряване на този,а не "за протест съм ама не за този".За момента приказваш празни приказки.Почни със смислените идеи :yes:
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Мар 2011, 16:23

BMW120 написа:а повярвай ми българина е овца

Не знаеш в каква грешка си, колега... Българина не е овца, а по-скоро крава :!: Защото овците, колкото и да са тъпи, една да падне в реката, всичките ще паднат... Пък кравите - всяка ходи, къде й скимне :no:
Та така...
Обичам страната, но мразя държавата...
Сори, че трябваше баш днеска да го кажа това, но... :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 03 Мар 2011, 16:27

Да между другото. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=AugZsin4x1o
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 03 Мар 2011, 16:32

На страничните стъкла:
Изображение
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар

Мнение от ms » 03 Мар 2011, 16:41

PIONEER написа:Добре организирай друг протест имаш моята подкрепа и участие.Или поне дай конкретни идеи за подобряване на този,а не "за протест съм ама не за този".За момента приказваш празни приказки.Почни със смислените идеи :yes:

Явно не ме разбрахте и трябва да обясня...
Има цели 2 (два) начина цената на горивата да падне:
1: Сваляне на акциза. Може и намаляване на ДДС за горивата (да е 10% примерно и ей ти 15-на стотинки надолу), ама това го пропускаме...
2: Лукойл сваля производствените цени- тоест намалява си печалбата...

Протеста трябва да е насочен пряко към тези цели, не общо казано "Намалете цените"... Лукойл е частна компания и не мисля, че някой може да им се бърка на ценообразуването- тоест държавата там не може да се намеси... Дори и да може обаче нали се сещаш, че Лукойл ще изкарат такива документи за стойността на която им излиза производството, че ще се окаже, че те продават всеки литър с поне 50ст. загуба- нали не забравяш къде живеем ;)
Значи остава да се иска намаляване на акциза до минималните изисквани от ЕС в момента нива...

Идеи няма да давам, но мястото на протест е грешно- бензиностанциите са девета дупка на кавала относно цените на горивата... Но пък са в челните позиции по проблема с качеството и там е оправдан протест по този начин- с блокиране на бензиностанции... Ама сега се бунтуваме за цени- значи мястото е грешно...

ПС: Излъгах- има и трети начин: да смесват бензина с още повече вода :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 03 Мар 2011, 16:42

Аз се присъединих (сложих лозунг) и в неделя съм където трябва.

Дано поне този път някой чуе нещо за нас.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 03 Мар 2011, 16:47

13 март 2011

Пазарджик - Среща в 11:30 на битака

София - 18:30, Бензиностанция OMV на бул. Г.М.Димитров - кръстовището с бул.Кл. Охридски

София 2 - запад - 18:00 - Сборен пункт: Паркингът на Кино Арена Запад

Пловдив - Сборен пункт изхода на паркинга на Метро в Тракия 13март 11:30часа

Габрово- от 12:00 ч на паркинга на жп гара

Велико Търново - 11:00 ч. на паркинга на Практикер.

Бургас - 18:30 ч среща на паркинга на мола (2-ри етаж)

Русе - Среща в 12:00 ч на Кауфланд (кръговото)

Варна - От 13:30ч. започваме да се събираме на паркинга на крайбрежната алея(след пикадили на 200 метра в дясно от там има още около 150-200 метра,един голям десен завой и сте там)

Плевен - 13:00 ч Паркинга на Кауфланд (до парк "Кайлъка)

Троян - колите ще се съберат на паркинга на ЕЛПРОМ.. ( не са казали в колко часа още)

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 03 Мар 2011, 17:44

1: Сваляне на акциза. Може и намаляване на ДДС за горивата (да е 10% примерно и ей ти 15-на стотинки надолу), ама това го пропускаме...

Именно. Протеста трябва да е насочен към управляващите , а не към бензиностанцийте. Те са последните мишки от веригата. Това е все едно да протестирате пред кварталният магазин за сваляне цената на олиото и захарта.

Исканията на 13.03 мисля че трябва да бъдат за сваляне на акциза , и намаляване на ДДС за горивата . Естествено господата управляващи ща кажат че това е невъзможно ,защото ЕК или Брюксел и еди си кой няма да допуснат такова нещо или ще бюджета за 2011 вече е направен и не подлежи на корекций. Каквото и да е няма да са съгласни. Той и Садам не беше съгласен преди време за свалянето му от власт , Хосни Мубарак и той не беше съгласен , сега Кадафи също не е съгласен. Ами така е , не са съгласни докато не им стане топло на дебелите гъзове. А топло и дори горещо може да стане САМО с единност на нацията.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 03 Мар 2011, 17:49

Ако акциза падне с 50% - a95 ще е 1.86. Ако падне и половината ддс за горивата ... ама много се замечтахме.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Мар 2011, 17:59

ogata написа:Ако акциза падне с 50% - a95 ще е 1.86. Ако падне и половината ддс за горивата ... ама много се замечтахме.

Е сА разбрахте ли к'во искаме :mhihi:
Не искаме богатство и пари - а на бензина и бирата - старите цени :ok: :winky:

Аватар

Мнение от ms » 03 Мар 2011, 18:07

uCnaHeTcA написа:Е сА разбрахте ли к'во искаме :mhihi:
Не искаме богатство и пари - а на бензина и бирата - старите цени :ok: :winky:

Не е лошо да го искаме, ама нека да е в разумни граници, а...
Реално може да искаме връщане на акциза на нивото от миналата година- сегашната ставка на акциза е задължително да влезе в сила от 2012г., а сега сме все още 2011г...
Може да се иска сваляне на ДДС върху горивата- не мисля, че има изискване с което да се оправдаят... Айде да НЕ е за всички горива, а САМО за дизела който зареждат транспортните фирми- може да е стотинки, но ще доведе до сваляне на цените на стоките в крайна сметка..
Може да се иска прозрачност при ценообразуването от Лукойл за да видим колко реално струва литър гориво... Може, ама няма да стане тая част...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 03 Мар 2011, 18:32

ей всичките правят сметки за акциза! Всеки 8 от 10 българи могат да са финансови министри!
Ще ви кажа една реална случка от преди повече от 1000години:
ЕДин султан се женил и от радост по пътя за към булката хвърлял злато на обеднелия му народ! И какво обаче станало вместо хората да се опаричат търговците надули цените и реално султана предизвикал инфлация вместо да помогне!
Идеята ми е че няма да забогатейте от самосебе си или някой друг да ви помогне! Стягайте се и който има да учи - да учи, който има да се развива - да се развива! Никой няма да ви помогне! Всички давате пример Гърция как хората си отстоявали правата ама сега Гърция в момента са държавата с най-висок държавен дълг! Ако искате да сме там протестирайте си! На всеки му е лесно да казва че акциза бил много висок "Дайте да го намалим!!!". Ами намалете го и да видим как ще фалират други сектори в които са се наливали пари от акциза!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата