Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2011, 16:35

По-добре не си губи времето с тая тяга ми прави нещо друго. В тягата участват толкова мускули, че тва не е тежест, дори за разгрявка.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 16 Фев 2011, 16:44

Не съм толкова навътре в нещата и не искам да споря с вас, които доста повече поназнавайте :winky: . Но все пак да си кажа разсъжденията - защо да си лишавам гърба от качествена тренировка при слаб хват :roll: ? В смисъл като не ги удържам тези килограми заради хвата кое е по-добре - да ги намаля и да тренирам с леки кила или да ползвам фитили :roll: ? Тренирам предмишница, но явно ми поизостава след като ги изпускам :oops:

Иначе интересна дискусия се заформи - я си кажете мнението за тези фитнес аксесоари като цяло - ръкавици, фитили, колан и т.н. По горе един колега каза, че и колан за кръста не е препоръчително да се слага - е това вече малко не го разбирам - там, недай си Боже, да се контузиш...заеби и фитнес и всичко :confused:

пп. в момента съм без добавки поради някв'и антибиотици и други глупости от месец и нещо, но дори и с протеинчето и аминките пак си тежат тия пусти кила :mhihi: - повече от 130-140 на тяга не мога, а и ме е страх за кръста честно казано :confused:

пп2. бум-бум, я кажи ти с колко правиш тягата, че ме зариби с тия цифри :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2011, 16:58

Ползвай смесен хват и вдигай толкова, колкото ти позволява хвата. С времето ще можеш да държиш толкова килограми, колкото можеш да вдигнеш. Ако зобиш вече става друго, тогава хвата се явява лимитиращ фактор.
Тяга правя в момента 165х5, но все още качвам малко по малко, защото не бях правил година може би. Всичко под двойното лично тегло за поне 3 чисти повторения при тягата за мен е смешно, когато говорим за човек, който твърди, че е тренирал. Колани и прочее глупости ползвам само за да си закачам за тях тежестите за набиране.Ръкавици ползвам много рядко за набирания, защото правя и много с пудовки и като направя 10-15 поредни дни тренировка почват много да ме болят дланите и трудно се набирам.
Не казвам, че колани, фитили, стреч фанелки, наколенници, налакътници и т.н. нямат приложение във вдигането на тежести, но това са средства за професионални спортисти и за мен нямат място в кондиционният спорт. Боли ме фара, че някой има ебаси гърдите и гърба и незнам кво, като не може в най-елементарна житейска ситуация да се възползва от силата си или щото я няма или щото е толкова условна, че му трябват един куп приспособления, че да я впрегне да му свърши някаква работа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 16 Фев 2011, 17:24

Maverick_VS написа: Тренирам предмишница, но явно ми поизостава след като ги изпускам :oops:
:mhihi:

незнам как тренираш премишницата, но пробвай да правиш фермерска разходка, да държиш 20-25кг дискове с пръстите до отказ, и си купи така наречените "щипки" и определено ще ти се подобри хвата :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Фев 2011, 17:35

Ква темичка имало в нашия форум , а аз да не знам ... :P :mhihi:
Чеки и аз да се включим ... :paranoid:

bum_bum написа: Боли ме фара, че някой има ебаси гърдите и гърба и незнам кво, като не може в най-елементарна житейска ситуация да се възползва от силата си или щото я няма или щото е толкова условна, че му трябват един куп приспособления, че да я впрегне да му свърши някаква работа.

Право казваш , така е ... !
Аз с тия "фафли" (фитнеси и т.н) се занимавам от известно време :mhihi: , има нема от 9-ти клас (на колко да съм бил , на около 15 г). Бил съм и по-тежък (110 кг предимно мускул) , сега съм 95 кг (пак гледам да са на мускул :mhihi: ). По въпроса за разните принадлежности за тренировка съм съгласен с Иво ... Ръкавици не ползвам изобщо , колкото повече тренираш с гола ръка , толкова по груба става и съответно спира да боли , вярно стават мазоли и гаджетата мрънкат като ги галиш , че им драскат , ама да се оправят ... :mhihi: По въпроса за фитилите смятам, че ако хвата е слаб ,може да се ползват временно и умерено ( в смислъ да се редува примерно серия с фитили и серия без , за да привикне ръката и с времето да може да си държи тежестта). Най -добре е обаче просто да се тренира предмишницата , за да може да удържа ... Това наколенки и налакътници за кво са им на хората , не знам ... :mhihi: (говоря за фитнес , според мен са напълно не нужни)...
Колана е друга бира , според мен , тези , които обичат да правят мъртва тяга , задължително трябва да слагат колан ! Става дума за случаите в които тежестта е сериозна , ако говориме за 60-70 кг , просто спирам да коментирам (не искам да засягам никого)... :mhihi: Аз лично правя много рядко мъртва тяга , имам си други упражнения , които правя за кръста ... Като стана въпрос за мускул , който е не само добър на форма и размер, но има и достатъчно сила .... за мен най -добрите уреди са лоста и успоредката , ако можеш да вдигнеш собственото си тегло достатъчно пъти , то значи тоя муслук е качествен !

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 16 Фев 2011, 17:44

bum_bum написа: Боли ме фара, че някой има ебаси гърдите и гърба и незнам кво, като не може в най-елементарна житейска ситуация да се възползва от силата си или щото я няма или щото е толкова условна, че му трябват един куп приспособления, че да я впрегне да му свърши някаква работа.

:yes: За това съм ЗА на 100% :yes:

Като гледам колко много сте против "екстрите", май ще разкарам фитилите или ще ги ползвам само за последната серия с макс килограмите :D. Очевидно от утре почвам да си мъча повече предмишницата :mhihi: . Голям форум сме... :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 16 Фев 2011, 22:10

Красимир! написа:+ повече вода и е желателно да се вкарат в употреба комплексни храносмилателни ензими, тъй като организма няма да може да смогне и ще почне едно подуване на кореми, газове и подобни процеси, причиняващи ни дискомфорт.

Мерси на всички! :) :)

Вредно ли е, ако си правя долу-горе всеки ден шейк от 2-3 айца + мед и, естествено, прясно млЕко?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 16 Фев 2011, 22:40

K.Laloff написа:
Красимир! написа:+ повече вода и е желателно да се вкарат в употреба комплексни храносмилателни ензими, тъй като организма няма да може да смогне и ще почне едно подуване на кореми, газове и подобни процеси, причиняващи ни дискомфорт.

Мерси на всички! :) :)

Вредно ли е, ако си правя долу-горе всеки ден шейк от 2-3 айца + мед и, естествено, прясно млЕко?

Да ще станеш здрав и жените ще ти се лепят, сред тях има много змии и е вредно :mhihi:
Няма защо да е вредно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 17 Фев 2011, 9:28

Преди и аз ползвах много фитилите, от как ги захвърлих хвата ми заздравя много. Мъртва тяга с много килограми и смесен хват прави чудеса.
Отностно ръкавиците, и тях не ползвам. Верно грубички ми са ръцете, ама като галя жената знае че мъжка ръка е гали :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Фев 2011, 12:38

Не знам що сте толкова против фитилите, но аз лично не смятам, че трябва да си ограничавам тренировката, за да изчакам да ми заздравее хвата за тежките килограми.. като се има в предвид колко е индивидуално, кат нищо може да отнеме месеци, а мен това не ми върши работа..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2011, 12:41

Те за 10 години или повече тренировки като не са ти заздравяли...
Смисъла е, че утре ако се наложи някъде да вдигаме нещо заедно ще е тъпо ти дето си 100++ кила да вдигнеш по-малко от мен, дето съм 80, щото не си носиш фитилите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 17 Фев 2011, 12:46

Няма да е тъпо, какво е виновен един човек, когато е по - слаб от другия в определени умения и по - силен в други?

Няма лошо в използването на фитили, колани и прочие, ако така на човек му е по - удобно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Фев 2011, 12:49

То тва не е като да си слаб по литература и силен по математика. Или си слаб или си силен. Може да имаш някакви слаби движения, лег, клек или каквото и да е но определящото за силата е доколко можеш да се възползваш от нея в реална ситуация. Иманно заради това смятам всички лежанки, уреди и гладиатори за тотално безсмислени ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 17 Фев 2011, 12:52

bum_bum написа:Те за 10 години или повече тренировки като не са ти заздравяли...
Смисъла е, че утре ако се наложи някъде да вдигаме нещо заедно ще е тъпо ти дето си 100++ кила да вдигнеш по-малко от мен, дето съм 80, щото не си носиш фитилите.

Аз имам генетично слаби китки и предмишница... и цял живот ги боря... ама като не се поддават лесно на развитие... що трябва всичко останало да страда... иначе за вдигането - за теб може да е тъпо, за мен ще е все тая... подобни "сравнения" никога не са ми правели впечатление.. щото има толкова много хора с по-добра генетика от мен (дори само в мойта зала), дето са по-ефективни от мен във всяко отношение... това ако ми правеше впечатление, щеше да е лошо единствено за мен и желанието ми да тренирам.... с две думи казано - не ми пука :)

Иначе Красимир! е прав... пък и аз споменах за използването им само при най-тежките серии, с максимални килограми... извън тях и аз съм против фитилите, но не и против ръкавиците, щото ми се скапват ръцете и ме дразни (освен другите неудобства). Но и аз не използвам ръкавици, ами дунапрени... пък и няма нищо по-кофти от това да си легнал под сто и некви кила на лежанката и изведнъж лоста да ти притисне по кожата и да почне да те боли и да ти замине целият кеф от конкретната серия... че и от следващата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 17 Фев 2011, 12:58

Който е против ръкавиците да бута 150 от лег без и му пожелавам успех на ръцете.. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата