Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
По-добре не си губи времето с тая тяга ми прави нещо друго. В тягата участват толкова мускули, че тва не е тежест, дори за разгрявка.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Не съм толкова навътре в нещата и не искам да споря с вас, които доста повече поназнавайте
. Но все пак да си кажа разсъжденията - защо да си лишавам гърба от качествена тренировка при слаб хват
? В смисъл като не ги удържам тези килограми заради хвата кое е по-добре - да ги намаля и да тренирам с леки кила или да ползвам фитили
? Тренирам предмишница, но явно ми поизостава след като ги изпускам
Иначе интересна дискусия се заформи - я си кажете мнението за тези фитнес аксесоари като цяло - ръкавици, фитили, колан и т.н. По горе един колега каза, че и колан за кръста не е препоръчително да се слага - е това вече малко не го разбирам - там, недай си Боже, да се контузиш...заеби и фитнес и всичко
пп. в момента съм без добавки поради някв'и антибиотици и други глупости от месец и нещо, но дори и с протеинчето и аминките пак си тежат тия пусти кила
- повече от 130-140 на тяга не мога, а и ме е страх за кръста честно казано
пп2. бум-бум, я кажи ти с колко правиш тягата, че ме зариби с тия цифри

Иначе интересна дискусия се заформи - я си кажете мнението за тези фитнес аксесоари като цяло - ръкавици, фитили, колан и т.н. По горе един колега каза, че и колан за кръста не е препоръчително да се слага - е това вече малко не го разбирам - там, недай си Боже, да се контузиш...заеби и фитнес и всичко

пп. в момента съм без добавки поради някв'и антибиотици и други глупости от месец и нещо, но дори и с протеинчето и аминките пак си тежат тия пусти кила

пп2. бум-бум, я кажи ти с колко правиш тягата, че ме зариби с тия цифри

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ползвай смесен хват и вдигай толкова, колкото ти позволява хвата. С времето ще можеш да държиш толкова килограми, колкото можеш да вдигнеш. Ако зобиш вече става друго, тогава хвата се явява лимитиращ фактор.
Тяга правя в момента 165х5, но все още качвам малко по малко, защото не бях правил година може би. Всичко под двойното лично тегло за поне 3 чисти повторения при тягата за мен е смешно, когато говорим за човек, който твърди, че е тренирал. Колани и прочее глупости ползвам само за да си закачам за тях тежестите за набиране.Ръкавици ползвам много рядко за набирания, защото правя и много с пудовки и като направя 10-15 поредни дни тренировка почват много да ме болят дланите и трудно се набирам.
Не казвам, че колани, фитили, стреч фанелки, наколенници, налакътници и т.н. нямат приложение във вдигането на тежести, но това са средства за професионални спортисти и за мен нямат място в кондиционният спорт. Боли ме фара, че някой има ебаси гърдите и гърба и незнам кво, като не може в най-елементарна житейска ситуация да се възползва от силата си или щото я няма или щото е толкова условна, че му трябват един куп приспособления, че да я впрегне да му свърши някаква работа.
Тяга правя в момента 165х5, но все още качвам малко по малко, защото не бях правил година може би. Всичко под двойното лично тегло за поне 3 чисти повторения при тягата за мен е смешно, когато говорим за човек, който твърди, че е тренирал. Колани и прочее глупости ползвам само за да си закачам за тях тежестите за набиране.Ръкавици ползвам много рядко за набирания, защото правя и много с пудовки и като направя 10-15 поредни дни тренировка почват много да ме болят дланите и трудно се набирам.
Не казвам, че колани, фитили, стреч фанелки, наколенници, налакътници и т.н. нямат приложение във вдигането на тежести, но това са средства за професионални спортисти и за мен нямат място в кондиционният спорт. Боли ме фара, че някой има ебаси гърдите и гърба и незнам кво, като не може в най-елементарна житейска ситуация да се възползва от силата си или щото я няма или щото е толкова условна, че му трябват един куп приспособления, че да я впрегне да му свърши някаква работа.
Maverick_VS написа: Тренирам предмишница, но явно ми поизостава след като ги изпускам![]()
незнам как тренираш премишницата, но пробвай да правиш фермерска разходка, да държиш 20-25кг дискове с пръстите до отказ, и си купи така наречените "щипки" и определено ще ти се подобри хвата

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ква темичка имало в нашия форум , а аз да не знам ...
Чеки и аз да се включим ...
Право казваш , така е ... !
Аз с тия "фафли" (фитнеси и т.н) се занимавам от известно време
, има нема от 9-ти клас (на колко да съм бил , на около 15 г). Бил съм и по-тежък (110 кг предимно мускул) , сега съм 95 кг (пак гледам да са на мускул
). По въпроса за разните принадлежности за тренировка съм съгласен с Иво ... Ръкавици не ползвам изобщо , колкото повече тренираш с гола ръка , толкова по груба става и съответно спира да боли , вярно стават мазоли и гаджетата мрънкат като ги галиш , че им драскат , ама да се оправят ...
По въпроса за фитилите смятам, че ако хвата е слаб ,може да се ползват временно и умерено ( в смислъ да се редува примерно серия с фитили и серия без , за да привикне ръката и с времето да може да си държи тежестта). Най -добре е обаче просто да се тренира предмишницата , за да може да удържа ... Това наколенки и налакътници за кво са им на хората , не знам ...
(говоря за фитнес , според мен са напълно не нужни)...
Колана е друга бира , според мен , тези , които обичат да правят мъртва тяга , задължително трябва да слагат колан ! Става дума за случаите в които тежестта е сериозна , ако говориме за 60-70 кг , просто спирам да коментирам (не искам да засягам никого)...
Аз лично правя много рядко мъртва тяга , имам си други упражнения , които правя за кръста ... Като стана въпрос за мускул , който е не само добър на форма и размер, но има и достатъчно сила .... за мен най -добрите уреди са лоста и успоредката , ако можеш да вдигнеш собственото си тегло достатъчно пъти , то значи тоя муслук е качествен !

Чеки и аз да се включим ...

bum_bum написа: Боли ме фара, че някой има ебаси гърдите и гърба и незнам кво, като не може в най-елементарна житейска ситуация да се възползва от силата си или щото я няма или щото е толкова условна, че му трябват един куп приспособления, че да я впрегне да му свърши някаква работа.
Право казваш , така е ... !
Аз с тия "фафли" (фитнеси и т.н) се занимавам от известно време

Колана е друга бира , според мен , тези , които обичат да правят мъртва тяга , задължително трябва да слагат колан ! Става дума за случаите в които тежестта е сериозна , ако говориме за 60-70 кг , просто спирам да коментирам (не искам да засягам никого)...

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
bum_bum написа: Боли ме фара, че някой има ебаси гърдите и гърба и незнам кво, като не може в най-елементарна житейска ситуация да се възползва от силата си или щото я няма или щото е толкова условна, че му трябват един куп приспособления, че да я впрегне да му свърши някаква работа.

Като гледам колко много сте против "екстрите", май ще разкарам фитилите или ще ги ползвам само за последната серия с макс килограмите

Красимир! написа:+ повече вода и е желателно да се вкарат в употреба комплексни храносмилателни ензими, тъй като организма няма да може да смогне и ще почне едно подуване на кореми, газове и подобни процеси, причиняващи ни дискомфорт.
Мерси на всички!

Вредно ли е, ако си правя долу-горе всеки ден шейк от 2-3 айца + мед и, естествено, прясно млЕко?
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
K.Laloff написа:Красимир! написа:+ повече вода и е желателно да се вкарат в употреба комплексни храносмилателни ензими, тъй като организма няма да може да смогне и ще почне едно подуване на кореми, газове и подобни процеси, причиняващи ни дискомфорт.
Мерси на всички!![]()
Вредно ли е, ако си правя долу-горе всеки ден шейк от 2-3 айца + мед и, естествено, прясно млЕко?
Да ще станеш здрав и жените ще ти се лепят, сред тях има много змии и е вредно

Няма защо да е вредно.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Преди и аз ползвах много фитилите, от как ги захвърлих хвата ми заздравя много. Мъртва тяга с много килограми и смесен хват прави чудеса.
Отностно ръкавиците, и тях не ползвам. Верно грубички ми са ръцете, ама като галя жената знае че мъжка ръка е гали
Отностно ръкавиците, и тях не ползвам. Верно грубички ми са ръцете, ама като галя жената знае че мъжка ръка е гали

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не знам що сте толкова против фитилите, но аз лично не смятам, че трябва да си ограничавам тренировката, за да изчакам да ми заздравее хвата за тежките килограми.. като се има в предвид колко е индивидуално, кат нищо може да отнеме месеци, а мен това не ми върши работа..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Те за 10 години или повече тренировки като не са ти заздравяли...
Смисъла е, че утре ако се наложи някъде да вдигаме нещо заедно ще е тъпо ти дето си 100++ кила да вдигнеш по-малко от мен, дето съм 80, щото не си носиш фитилите.
Смисъла е, че утре ако се наложи някъде да вдигаме нещо заедно ще е тъпо ти дето си 100++ кила да вдигнеш по-малко от мен, дето съм 80, щото не си носиш фитилите.
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Няма да е тъпо, какво е виновен един човек, когато е по - слаб от другия в определени умения и по - силен в други?
Няма лошо в използването на фитили, колани и прочие, ако така на човек му е по - удобно.
Няма лошо в използването на фитили, колани и прочие, ако така на човек му е по - удобно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То тва не е като да си слаб по литература и силен по математика. Или си слаб или си силен. Може да имаш някакви слаби движения, лег, клек или каквото и да е но определящото за силата е доколко можеш да се възползваш от нея в реална ситуация. Иманно заради това смятам всички лежанки, уреди и гладиатори за тотално безсмислени 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bum_bum написа:Те за 10 години или повече тренировки като не са ти заздравяли...
Аз имам генетично слаби китки и предмишница... и цял живот ги боря... ама като не се поддават лесно на развитие... що трябва всичко останало да страда... иначе за вдигането - за теб може да е тъпо, за мен ще е все тая... подобни "сравнения" никога не са ми правели впечатление.. щото има толкова много хора с по-добра генетика от мен (дори само в мойта зала), дето са по-ефективни от мен във всяко отношение... това ако ми правеше впечатление, щеше да е лошо единствено за мен и желанието ми да тренирам.... с две думи казано - не ми пука

Иначе Красимир! е прав... пък и аз споменах за използването им само при най-тежките серии, с максимални килограми... извън тях и аз съм против фитилите, но не и против ръкавиците, щото ми се скапват ръцете и ме дразни (освен другите неудобства). Но и аз не използвам ръкавици, ами дунапрени... пък и няма нищо по-кофти от това да си легнал под сто и некви кила на лежанката и изведнъж лоста да ти притисне по кожата и да почне да те боли и да ти замине целият кеф от конкретната серия... че и от следващата.
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Който е против ръкавиците да бута 150 от лег без и му пожелавам успех на ръцете..