Мотора не гасне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Мотора не гасне
Здравейте колеги днес си закачих метанова бутилка на Е36-цата и нещо странно се получи с ключа, който прехвърля от бензин на метан значи когато е на метан и работи колата щом завъртя да изключа от ключа от ключа тя се още си работи, за да я изключа трябва да превключа на бензин и тя загасва някакви идеи от какво се получава това 

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: Мотора не гасне
2 проблема от които единия е при теб
или контактния ключ си е заминал и трябва нов или ти се е запалила инсталацията на бушоните,свали огледай подуши да не ти намирисва на свинско ако не се обърни към контакнтия ключ и му разбии фантазиите да знае другия път дали да се разваля,работа за 15мин,а ако проблема ти е в бушоните сваляш 5те болтчета отваряш внимателно(оглеждай се некое конче да не се е скрило там да можеш да го хванеш
иии ако има проблем то ще е очевиден,поне при мен се запали бушон от нищото и ми се запали в буквалния смисъл цялата инсталация 

или контактния ключ си е заминал и трябва нов или ти се е запалила инсталацията на бушоните,свали огледай подуши да не ти намирисва на свинско ако не се обърни към контакнтия ключ и му разбии фантазиите да знае другия път дали да се разваля,работа за 15мин,а ако проблема ти е в бушоните сваляш 5те болтчета отваряш внимателно(оглеждай се некое конче да не се е скрило там да можеш да го хванеш

Да сега ще прегледам бушоните,дано е от тях ,че с тоя контактен ключ няма да мога да се оправя май 

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
радвай се да е от контактния ключ а не от бушоните че там филма е банален 

- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
Здравей, така както си описал проблема, аз разбирам следното: когато си на метан и върнеш ключа за запалване- колата не гасне и трябва да превключиш на бензин, за да изгасне колата! (така разбрах аз)
Ако е така отиваш и им чупиш зъбите на тъпите газаджии. Ако не съм разбрал правилно се извинявам за глупостите които изписах
Успех с решаването на проблема. 

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Neeky написа:Здравей, така както си описал проблема, аз разбирам следното: когато си на метан и върнеш ключа за запалване- колата не гасне и трябва да превключиш на бензин, за да изгасне колата! (така разбрах аз)Ако е така отиваш и им чупиш зъбите на тъпите газаджии. Ако не съм разбрал правилно се извинявам за глупостите които изписах

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
pgv64 написа:Neeky написа:Здравей, така както си описал проблема, аз разбирам следното: когато си на метан и върнеш ключа за запалване- колата не гасне и трябва да превключиш на бензин, за да изгасне колата! (така разбрах аз)Ако е така отиваш и им чупиш зъбите на тъпите газаджии. Ако не съм разбрал правилно се извинявам за глупостите които изписах
Правилно си разбрал! Тия "майсторчета" са умешали нещо по кабелите! Вързали са нещо там дето не му е мястото!
Ъъъц Ъъц, те тука такива,бомби с закъснение не ги разбирам,аз рабрах че просто като върне ключа не гасне мотора ще следя темата дано съм бил полезен на някои

Сега ще го обясня по точно защото сега видях че е малко по различно
Значи когато запаля колата на бензин и превключа на метан колата си работи и след това врътвам ключа и даже го вадя и всичко се работи светлини мотор сичко и така докато не го прехвърля на бензин от копчето и тогава вече когата се изгасва и токовесе се прекъсват.
Значи когато запаля колата на бензин и превключа на метан колата си работи и след това врътвам ключа и даже го вадя и всичко се работи светлини мотор сичко и така докато не го прехвърля на бензин от копчето и тогава вече когата се изгасва и токовесе се прекъсват.
- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
Не колата се изгася само когато съм извадил ключа и превключа от копчето на бензин чак тогава иначе като завъртя ключа само радиото прекъсва нищо повече и този проблем започна да го прави от както карам на метан ако съм на бензин нямам никакъв проблем всичко си е нормално
- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
Еми просто колега,щом при бензин гасне проблема не е в ключа...
1-вариянт: Шофираш си така и си я гасиш от копчето за бензин.
2-вариянт: отивам при тези който са ти я монтиралии и почваш да се разправяш.
3-вариянт:търсиш само проблем
1-вариянт: Шофираш си така и си я гасиш от копчето за бензин.
2-вариянт: отивам при тези който са ти я монтиралии и почваш да се разправяш.
3-вариянт:търсиш само проблем
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Проблема ти, колега, мисля, че абсолютно ясен
Само имам съмнение дали тази уредба на метан ти е била монтирана от "разбиращи" специалисти (такива в БГ на пръсти да ги броиш) или ти си "майстора"
Но проблема ти е ... някъде там

Само имам съмнение дали тази уредба на метан ти е била монтирана от "разбиращи" специалисти (такива в БГ на пръсти да ги броиш) или ти си "майстора"

Но проблема ти е ... някъде там

Проблема е там,че когато купих колта тя си беше с монтирана метанова система само че я нямаше бутилката и 2 години я карах на бензин и когато купих бутилка и я монтирах започна да прави този проблем .
Да не би от някакво съображение за сигурност колата да не може да се гази на метан.
Може като се превключи на бензин и да затварят някакви клапани на метана, затова някой да си е играл да прави инсталацията.
Реално като извадиш контактния ключ трябва да се прекъснат няколко дебели кабела, които взлизат в него.
Колега, свали кората под волана и виж дали са пипани кабелите на контактния ключ.
Може като се превключи на бензин и да затварят някакви клапани на метана, затова някой да си е играл да прави инсталацията.
Реално като извадиш контактния ключ трябва да се прекъснат няколко дебели кабела, които взлизат в него.
Колега, свали кората под волана и виж дали са пипани кабелите на контактния ключ.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2