Мотора не гасне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мотора не гасне

Мнение от ivanskiaa » 11 Фев 2011, 19:31

Здравейте колеги днес си закачих метанова бутилка на Е36-цата и нещо странно се получи с ключа, който прехвърля от бензин на метан значи когато е на метан и работи колата щом завъртя да изключа от ключа от ключа тя се още си работи, за да я изключа трябва да превключа на бензин и тя загасва някакви идеи от какво се получава това :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Re: Мотора не гасне

Мнение от angelBMW » 12 Фев 2011, 5:18

2 проблема от които единия е при теб :mhihi:
или контактния ключ си е заминал и трябва нов или ти се е запалила инсталацията на бушоните,свали огледай подуши да не ти намирисва на свинско ако не се обърни към контакнтия ключ и му разбии фантазиите да знае другия път дали да се разваля,работа за 15мин,а ако проблема ти е в бушоните сваляш 5те болтчета отваряш внимателно(оглеждай се некое конче да не се е скрило там да можеш да го хванеш :mhihi: иии ако има проблем то ще е очевиден,поне при мен се запали бушон от нищото и ми се запали в буквалния смисъл цялата инсталация :oops:

Потребител
Аватар

Мнение от ivanskiaa » 12 Фев 2011, 11:18

Да сега ще прегледам бушоните,дано е от тях ,че с тоя контактен ключ няма да мога да се оправя май :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 12 Фев 2011, 16:07

радвай се да е от контактния ключ а не от бушоните че там филма е банален :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го на М3мицин
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от Neeky » 12 Фев 2011, 16:56

Здравей, така както си описал проблема, аз разбирам следното: когато си на метан и върнеш ключа за запалване- колата не гасне и трябва да превключиш на бензин, за да изгасне колата! (така разбрах аз) :dunno: Ако е така отиваш и им чупиш зъбите на тъпите газаджии. Ако не съм разбрал правилно се извинявам за глупостите които изписах :mhihi: Успех с решаването на проблема. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 12 Фев 2011, 17:03

Neeky написа:Здравей, така както си описал проблема, аз разбирам следното: когато си на метан и върнеш ключа за запалване- колата не гасне и трябва да превключиш на бензин, за да изгасне колата! (така разбрах аз) :dunno: Ако е така отиваш и им чупиш зъбите на тъпите газаджии. Ако не съм разбрал правилно се извинявам за глупостите които изписах :mhihi: Успех с решаването на проблема. :yes:

:yes: Правилно си разбрал! Тия "майсторчета" са умешали нещо по кабелите! Вързали са нещо там дето не му е мястото! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 12 Фев 2011, 17:22

pgv64 написа:
Neeky написа:Здравей, така както си описал проблема, аз разбирам следното: когато си на метан и върнеш ключа за запалване- колата не гасне и трябва да превключиш на бензин, за да изгасне колата! (така разбрах аз) :dunno: Ако е така отиваш и им чупиш зъбите на тъпите газаджии. Ако не съм разбрал правилно се извинявам за глупостите които изписах :mhihi: Успех с решаването на проблема. :yes:

:yes: Правилно си разбрал! Тия "майсторчета" са умешали нещо по кабелите! Вързали са нещо там дето не му е мястото! :yes:

Ъъъц Ъъц, те тука такива,бомби с закъснение не ги разбирам,аз рабрах че просто като върне ключа не гасне мотора ще следя темата дано съм бил полезен на някои :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ivanskiaa » 12 Фев 2011, 23:45

Сега ще го обясня по точно защото сега видях че е малко по различно
Значи когато запаля колата на бензин и превключа на метан колата си работи и след това врътвам ключа и даже го вадя и всичко се работи светлини мотор сичко и така докато не го прехвърля на бензин от копчето и тогава вече когата се изгасва и токовесе се прекъсват.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 13 Фев 2011, 13:11

А ако превключиш първо на бензин и после завъртиш ключа, колата гасне ли :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Мнение от joro_bmwm3 » 13 Фев 2011, 22:47

БГ маистори нещо са насмели
живота е гаден,но аз сам по гаден

Потребител
Аватар

Мнение от ivanskiaa » 14 Фев 2011, 12:41

Не колата се изгася само когато съм извадил ключа и превключа от копчето на бензин чак тогава иначе като завъртя ключа само радиото прекъсва нищо повече и този проблем започна да го прави от както карам на метан ако съм на бензин нямам никакъв проблем всичко си е нормално

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 15 Фев 2011, 23:15

Еми просто колега,щом при бензин гасне проблема не е в ключа...

1-вариянт: Шофираш си така и си я гасиш от копчето за бензин.
2-вариянт: отивам при тези който са ти я монтиралии и почваш да се разправяш.
3-вариянт:търсиш само проблем
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 17 Фев 2011, 0:59

Проблема ти, колега, мисля, че абсолютно ясен :)
Само имам съмнение дали тази уредба на метан ти е била монтирана от "разбиращи" специалисти (такива в БГ на пръсти да ги броиш) или ти си "майстора" ;)
Но проблема ти е ... някъде там :)

Потребител
Аватар

Мнение от ivanskiaa » 17 Фев 2011, 20:19

Проблема е там,че когато купих колта тя си беше с монтирана метанова система само че я нямаше бутилката и 2 години я карах на бензин и когато купих бутилка и я монтирах започна да прави този проблем .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 18 Фев 2011, 18:25

Да не би от някакво съображение за сигурност колата да не може да се гази на метан.
Може като се превключи на бензин и да затварят някакви клапани на метана, затова някой да си е играл да прави инсталацията.
Реално като извадиш контактния ключ трябва да се прекъснат няколко дебели кабела, които взлизат в него.
Колега, свали кората под волана и виж дали са пипани кабелите на контактния ключ.

Следваща

Назад към E36