m40b18 с газов инжекцион - гасне
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
m40b18 с газов инжекцион - гасне
Инжекциона е най скъпото от Фобос, проблеми при работа на бензин нямам (леки колебания в оборотите на студен мотор), сменени са всички филтри на газта, изчистено стъпково моторче..., но имам проблеми доста често при обръщане от бензин на газ, а по точно с падане/играене на обороти, давене и гаснене на колата понякога... И проблема е само за момента на обръщане и то когато колата е на "свободна", когато съм в по високи обороти/на скорост - проблем няма
Няколко пъти ходих на настройки на газта, гласиха, правиха - не, всичко с газта е уж ок, но най вече когато колата е студена, примерно сутрин си гасне...
Та дали на някой му говори нещо този проблем, стъпково моторче ли (има леки колебания и играе леко при палене на студена кола, примерно играе между 650 и 850 оборота)..., дебитомер друг ми казва..., незнам
Идеи?

Та дали на някой му говори нещо този проблем, стъпково моторче ли (има леки колебания и играе леко при палене на студена кола, примерно играе между 650 и 850 оборота)..., дебитомер друг ми казва..., незнам

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: m40b18 с газов инжекцион - гасне
Провери си добре колектора и гарнитурите му дали не изпуска от някъде ! Това се прави още преди да се сложи газовата система
I'm slowly drifting

- jazza77
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 I 1.8 M43
- Мечтае да кара: M-Power
- Детайли за колата: БМВ- радостта от шофирането !
И мойта е така М43 с Power Jet газов инжекцион- сутрин като смени от бензин на газ все едно и връткаш контактния ключ! За това като усетя ,че ще сменя и давам газ на бензин за да има време да се съвзема после на газ иначе трябва да спра!!!!!!!!
И аз съм сменил филтрите ,ама пак не става иначе като заработи веднъж върви горе долу добре ,ама доде заработи все едно и спирам горивото като смени от бензин на газ!
Не знам - колко пъти ми се е искало да я изкубя тая газ ,ама пустата разлика в цената на бензин/газ! Ще следя темата с интерес и дано някой който по разбира от газ да каже какво може да им е на тия газови инжекциони !!!!!!!!
Поздрави!

Поздрави!

TURBO
- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Ако говорим за проблем, който се е получил след определен период на експлоатация на газовия инжекцион най-вероятно дюзите на газта са се зацапали и трябва да се разглобят и почистят с кореселин и след това задължително да се калиброват и би трябвало проблема при студена кола/първо палене и обръщане на газ да се оправи и да спре да гасне в момента на прехвърляне на газ.
- st.George
- младши ентусиаст
-
Е при мен и разход и вървене е повече от добре, без никаква разлика в динамика и ускорения, със около 11л. на 100 градско и ~ 8л. извън... Въпроса е в това падане на оборотите и то само когато колата е много студена или когато съм на свободна/на място... Когато съм в движение единствено от звуковия сигнал мога да разбера че е обърнала. Утре сутрин отново ще ми я гледа техник на Фобос при студен старт, ако ли не ще пробвам с една диагностика на колата
П.П. @DirtySouth, възможен ли е такъв да е проблема само при обръщане бензин/газ? При работа само на бензин всичко е ОК, след като обърне газта отново всичко е ОК...
П.П.2 @JORO_86, според мен ако има зацапани дюзи при диагностика на газта ще си го покаже
но само предполагам, утре ще попитам и за това. Благодаря все пак

П.П. @DirtySouth, възможен ли е такъв да е проблема само при обръщане бензин/газ? При работа само на бензин всичко е ОК, след като обърне газта отново всичко е ОК...

П.П.2 @JORO_86, според мен ако има зацапани дюзи при диагностика на газта ще си го покаже

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
що си мисля че при обикновено АГУ и с най-обикновен ключ превключиш от бензин на газ се получава същото, аха да изгасне, па се и случва 
мое ви правим демонстрация даже

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
А на колко градуса на Охладителната течност ти обръща от бензин на газ?????
Моя единствен проблем от 50к км е че ми обръща на 20 градуса и когато е по студено гасне,но не искам да ходя по майстори за да не разбъзикат нещо друго.
За това я изчаквам да отиде до края на синия сектор и тогава АЗ си я обръщам на газ.
Пробвай един ден така и пиши после какво е станало.
Сигурен съм че това ти е проблема.
Моя единствен проблем от 50к км е че ми обръща на 20 градуса и когато е по студено гасне,но не искам да ходя по майстори за да не разбъзикат нещо друго.
За това я изчаквам да отиде до края на синия сектор и тогава АЗ си я обръщам на газ.
Пробвай един ден така и пиши после какво е станало.
Сигурен съм че това ти е проблема.

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Ми те нали тези газови инжекциони ги нагласят да превключват на газ само когато достигне поне 40градуса двигателя,за това ти прави този проблем .Просто при по ниска температура заскрежават дюзите и се обеднява сместа .В някой отношения холандските инжекции дето са с ел. контролирания шибър- разспределител са по добри .При тях ,както при обикновената газова със газовия смесител можеш да палиш и при минус 15 градуса само не е желателно веднага да повишават оборотите за да не минава много газ през изпарителя и да се заскрежи отвътре и блокира мембраните и клапаните на редуктора.
- st.George
- младши ентусиаст
-
На 30 градуса е при мен..., но все си мисля, че е възможно на изпарителя да му е студено и да го мъчи превключването... Но както и да е, днес ми бутнаха оборотите на които да превключва. По заводско му е било да е над 500 оборота, при което при мен се получаваха тея колебания и понякога гаснеше, но сега ми ги вдигнаха на 1500 оборота и ефекта на пръв поглед е положителен... Сега вече реално ми трябват и малко километри да понавъртя и най вече няколко студени старта...
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
st.George написа:На 30 градуса е при мен..., но все си мисля, че е възможно на изпарителя да му е студено и да го мъчи превключването......
30 градуса са малко за зимата,говорим за първия старт за деня.Ако е лято няма проблем,моята и на 20 обръща и върви.
По принцип знам че трябва да е 33-35 градуса.

- st.George
- младши ентусиаст
-
Днес понавартях хич да не е едни 200 км. и честно казано проблем нямаше, доста си играх по път да спирам газта и да си правя експерименти докато обръща, но се държеше повече от отлично
Ха дано и за напред да се държи така
хах..., сигорно 5-6 пъти я минах на диагностика, обслужвах, сменях газстанции..., а то каква дребна работи било
или пък темата във форума я оплаши....

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
NikiNikolov написа:що си мисля че при обикновено АГУ и с най-обикновен ключ превключиш от бензин на газ се получава същото, аха да изгасне, па се и случва
При обикновенната е защото влиза повече въздух и издухва газта , затова на филтърната кутия слагат колена с обратна посока да не влиза директно въздух , но при инжекционна това го няма
I'm slowly drifting

- jazza77
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 I 1.8 M43
- Мечтае да кара: M-Power
- Детайли за колата: БМВ- радостта от шофирането !
Мисля ,че са се позапушили газовите дюзи /инжектори/ и мисля да се пробвам да ги почистя някък ,но не смея да ги разглабям въпреки ,че един познат каза,че било елементарно,но ако ме подразни още малко тая газ може и да се пробвам пък каквото стане! Като заработи -работи перфектно ,но въпроса е да заработи! даже и топла като е и като сменя от бензина на газ и почти изгасва до къто се съвземе! Най лошото е ,че взе да се съвзема все по трудно! 

TURBO
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Колеги исках да ви питам 40 градуса къде е ? и 20 градуса къде е ? че аз съм с обикновенна газова и аз превключвам като стигне средата на синьото
14 мнения
• Страница 1 от 1