Топката на скоростния лост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Топката на скоростния лост

Мнение от XaMaB » 19 Яну 2006, 14:52

2 бързи въпроса за топката на скоростния лост:

1. има ли някакви размери за които да гледам като си търся нова, или всички са еднакъв размер?
2. как се вади старата топка? Въртене или дърпане? с почесване по топките не стана.

В момента съм с гумена, ама е почти скъсана. Бях питал в камор и искаха 60 евро за най евтината :shock:

Пробвах сърча ама хубаво обяснение не намерих :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Яну 2006, 15:05

Във Вари обикновените са около 60 лв, ако е свършила промоцията на 47 лв. Иначе можеш да сложия всякаква ръкохватка - към универсалните вървят едни гумени втулки и рапидки, с които се притяга към пръта. Но оригиналната си е най-добре... Сещам се и за варианта втора употреба, която при нужда може да се претапицира ;)
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 19 Яну 2006, 16:03

в долния краи на топката има нещо като пръстен които се развива и се показват едни шестограми като се развият и топката се маха и остава един гол лост повечето топки варвят с втулки на които се закрепват самите топки с шестограмите, паснат ли ти втулките на лоста можеш да си сложиш каквато искаш топка ;) виж в импас56 там цена и качество маи са наи добре
Последна промяна kiko на 19 Яну 2006, 17:04, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mladen4o » 19 Яну 2006, 16:50

на илиянци съм виждал за по 4-5 лв. Сигурно се късат лесно ама за толкова пари....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Яну 2006, 18:05

kiko написа:в долния краи на топката има нещо като пръстен които се развива и се показват едни шестограми като се развият и топката се маха и остава един гол лост повечето топки варвят с втулки на които се закрепват самите топки с шестограмите, паснат ли ти втулките на лоста можеш да си сложиш каквато искаш топка ;) виж в импас56 там цена и качество маи са наи добре

Тези в импас са пластмасови боклуци по 30 лв! На третата нервна смяна на предавките, горната част ми остана в ръцете... Освен това оригиналните БМВ ръкохватки нямат рапидки (поне не Е36) - кликват се директно на пръта... 8)
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 20 Яну 2006, 10:45

На моето Е36 я сменявахме тая топка и старата я разкарахме със страшна сила и разпаряне, и със замах ;) А после си остава голия алуминиев, ако се не лъжа прът и от там нататак си ти на ход. Имай впредвид, че при мене лостът стана по-къс и малко по-зорно влизат предавките ама... нали това е идеята :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от perko » 20 Яну 2006, 11:25

Тия топки на Илиянци за по 10лв. са пълен болкук, не си копувай. Имат пръстени които уж трябва да се набият в топката а после на лоста за да упътнят, но размери точно за е36 няма, и вс4ко което можеш да направиш за да уплътниш е да нанвиваш тиксо отдолу, и най-накрая се стягат с 3 малки 6-тограмни бол4енца които като натиснеш малко по силно лоста и стават пак за стягане. Освен това и топките са направени от едни пластмаси и др. боклуци дето са супер неприатни и все едно караш с лост за скорости на плеистеишън. Аз си взех от Технополис (по принуда тъй като върнах нещо обратно а те пари не врущат та трябваше да избирам стока) кожена 4ерна топка , пас се хваща с шестограмни бол4ета но доста по дебели и здрави, и съм доволен, 30лв. струва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от XaMaB » 20 Яну 2006, 11:55

Мерси. Ще се пробвам да я сменя ама температурите да вземат да се качат поне над 0 градуса :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 20 Яну 2006, 14:57

И защо да не си купува от Илиянци? Аз мойта от там съм я взел- 25 лв струва, червене с метално пръстенче отгоре(като я снимам ще пусна снимка) и съм много доворен. Хваща се с три шестограмчета и има пръстен над тях. И а не зная как ги включвате тези скорости, лоста с две ръце ли го държите. Все пак скоростния лост е за превлючване , а не за поставка на ръката :P
Ето и топката
Изображение
Последна промяна ivopicha на 20 Яну 2006, 16:57, променена общо 4 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 20 Яну 2006, 15:15

В Камор ауто гумена с табелка за скоростите струва 35 лв. оригинална.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 20 Яну 2006, 16:23

ще направиш наи големата грешка в живота си после нема оправия
и аз зимвах от Сижи некфи топки уж много пари уж оргинални след няколко месеца се разби целата за нищо не става и се въртеше нито рапитки нищо не я спасяваше и си сложих старата но вече беше счупена и тя си мърда както и е кеф така че тфа за мен е яка приебушка :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 M54,B22 '05 Тouring
Детайли за колата: Е46 M54,B22

Мнение от stevie_v_dj » 20 Яну 2006, 16:25

Не бързай търси повече особено ако имаш познат да ходи до Турция и да се занимава с такива аксесоари аз от там си взех М-топка много качествена и при това от естествена кожа като се има предвид какви боклуци продават турчалята и струваше 20 долара Търпение бате иначе ше се нашиеш с някой боклук и само топки ше сменяш и нешо друго топката излиза с въртене и силно нагоре а новота я набиваш и тва е никви шестограми никви глупости Успех
BMW - Един живот не стига

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 20 Яну 2006, 20:33

[url=http://www.redline-tuning.com/produkti.php?id=21&p=21&m=Интериор&c=2url]Ето един сайт[/url] с разни нещица. Има и за Е36 :D

Потребител
Аватар

Мнение от Zong » 28 Яну 2006, 0:03

Аз съм с гумена топка и ми се прецака пластмасата,която е отвътре. Отидох при мангалите на Симеон, купих си една за 6 лв.(зависи за колко я спазариш). На мангалските топки им се вади много лесно пластмасовата втулка, лепилото не държи изобщо. На оригиналната ще ти трябва малко повече време да я отделиш 5-10 мин, подхвания с клещи отсам-оттам, гумата е доста гъвкава, после вземаш един БЪЛГАРСКИ каноконлит Е(много здраво лепило) вкарваш мангалската втулка в оригиналната топка, чакаш една нощ и я набиваш, опитвах след това да я извадя и не успях и BMW-то си е с оригиналната гумена топка, ако искаш...

ентусиаст
Аватар

Мнение от XaMaB » 02 Фев 2006, 15:46

Покрай тоя студ още не съм сменил топката. Ама взех да се чудя дали да не лепна гумата с малко каноколит и да си карам без да я сменям

Следваща

Назад към E36