Разлика в инсалацията на е30 въпрос
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Разлика в инсалацията на е30 въпрос
Случката: понеже ми блокира мотора на едното е30 (м10) реших че неми се занимава с ремонти и отидох и си купих един друг м10 разликата с моя на пръв поглед беше че е автоматик при демонтажът обаче забелязах че буксите за инстацията са различни.
Колеги имам въпрос възможно ли е да мина от квадратната букса към кръглата с прости познания по електотехника, разбира се ако някой се намери да ми обясни кое къде и как отива и друго аз имам инсталацията на стария мотор дали ще са съвместими сми просто да сложа кабелите от стария на новия ?
Моля ако е писано по темата насочете ме къде е защото изчетох 10 страници и нищо ненамерих
Колеги имам въпрос възможно ли е да мина от квадратната букса към кръглата с прости познания по електотехника, разбира се ако някой се намери да ми обясни кое къде и как отива и друго аз имам инсталацията на стария мотор дали ще са съвместими сми просто да сложа кабелите от стария на новия ?
Моля ако е писано по темата насочете ме къде е защото изчетох 10 страници и нищо ненамерих
- hhhman
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30
Re: Разлика в инсалацията на е30 въпрос
слагаи от стария на новия трябва да стане се пак е един и сащи двигателя

- brankovv
- младши ентусиаст
-
hhhman написа:слагаи от стария на новия трябва да стане се пак е един и сащи двигателя
а защо я има тази разлика тогава ?
- hhhman
- младши ентусиаст
-
щото едното е 85 година а др 87 примерно и с годините премахват някои дефекти и правят абгреиди

- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
Колега правоъгълна букса при Е30 няма,М10 ката която си взел е най вероятно свалена от Е21 тя е с правоъгълна букса,отрежи от старата ти инсалация буксата и имаш да ги припоиш те не са много ...ако не ти се занимава и те е страх да не объркаш нещо си свали старата инсталация от мотора и я прехвърли на новия това ще отнеме по малко време... 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
как ще да няма е30 с правоъгълна букса 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- brankovv
- младши ентусиаст
-
Явор написа:как ще да няма е30 с правоъгълна букса
Понеже нямам много време а и място днес наредих новите кабели утре ще видя какво още несъм вързал и да се надявам да запали че иначе ще е филм
- brankovv
- младши ентусиаст
-
Днес навързах почти всичко, останаха ми само няколко вакуумни тръбички и един кабел от + клемата отиващ надясно към - и не си спомням къде отиваше
някой ако може да помогне с вакуумните маркучета ще черпя 

- hhhman
- младши ентусиаст
-
doctoragsxr написа:Колега правоъгълна букса при Е30 няма,М10 ката която си взел е най вероятно свалена от Е21 тя е с правоъгълна букса,отрежи от старата ти инсалация буксата и имаш да ги припоиш те не са много ...ако не ти се занимава и те е страх да не объркаш нещо си свали старата инсталация от мотора и я прехвърли на новия това ще отнеме по малко време...

- brankovv
- младши ентусиаст
-
hhhman написа:...
На схемата присъства Electric fuel pump (електрическа горивна помпа) аз нямам такова нещо имам ли я тая букса ? мен другото което ме интересва повече са вакуумните маркучета (от делкото, от всмукателните колектори)
П.П. аз няма да превръзвам инсталации понеже слагам мотора в купето с кръглата букса и ползвам инсталацията от стария мотор която е с кръглата букса
- hhhman
- младши ентусиаст
-
brankovv написа:hhhman написа:...
На схемата присъства Electric fuel pump (електрическа горивна помпа) аз нямам такова нещо имам ли я тая букса ? мен другото което ме интересва повече са вакуумните маркучета (от делкото, от всмукателните колектори)
П.П. аз няма да превръзвам инсталации понеже слагам мотора в купето с кръглата букса и ползвам инсталацията от стария мотор която е с кръглата букса
тогава какво се притесняваш трябва сичко да савпадне

11 мнения
• Страница 1 от 1