М42 проблем с придърпване при ускоряване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е36
Мечтае да кара: м3

Re: М42 проблем с придърпване при ускоряване

Мнение от dzon333 » 06 Окт 2010, 22:59

Venko_3222 написа:колеги и аз имам сащтия проблем само че като допълнение ще кажа че моята is-ка трудно пали като поседи повече време. Сменил съм бензинова помпа, горивен филтър, свещи, и няма оправия...

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 07 Окт 2010, 13:03

http://www.vbox7.com/play:371f97b8&start=234 мойта също прави така като и подам газ, това е от вчера само дето аз съм с М40 :kuku:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е36
Мечтае да кара: м3

Мнение от dzon333 » 07 Окт 2010, 23:28

мисля че проблема е в катализатора,запушен е .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 08 Окт 2010, 12:52

Пичове, аре ако обичате не ми спамете темата с постове, които нямат много общо с моя проблем, най-малкото, защото двигателите ни са различни! Освен това аз нямам катализатор, с резонаторно гърне съм, сменено преди 7-8 месеца.
Ако някой има смислено предположение за проблема, който съм описал да пише, като преди това прочете дали вече някой друг не го е предположил това. Ако ли не, само да чете и да изчака аз да пиша как се развиват нещата!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 30 Дек 2010, 0:14

Колега някакъв прогрес с проблема имаш ли защото и моята го правеше това и проблема се задълбочи, та ако си го оправил твоя да ми кажеш :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: '95 318ти компакт
Мечтае да кара: доста неща

Мнение от ceckoo » 05 Яну 2011, 21:27

Аз също имам този проблем, имам метан, и на метан също го прави, нямам катализатор (само последните две гърнета са останали :) ). Мисля, че проблема не е от бензина, и бензиновата помпа, може би някъде в електорниката някои от цилиндрите не работи по някое време, и или ми прекъсва при ускоряване, или някои път не работи 10 15 секунди и колата губи мощност (направо забива предницата). Не съм установил точно къде е проблема, но ако някой е установил или някой може да помогне, ще почерпяя ;)

Потребител
Аватар

Мнение от ceckoo » 05 Яну 2011, 21:54

Аз също имам този проблем, имам метан, и на метан също го прави, нямам катализатор (само последните две гърнета са останали :) ). Мисля, че проблема не е от бензина, и бензиновата помпа, може би някъде в електорниката някои от цилиндрите не работи по някое време, и или ми прекъсва при ускоряване, или някои път не работи 10 15 секунди и колата губи мощност (направо забива предницата). Не съм установил точно къде е проблема, но ако някой е установил или някой може да помогне, ще почерпяя.

Сменил съм свещите с bosch-ови, също така няма значение на коя предавка съм и на празен ход някои път ми падат оборотите (може би пак заради неработещ цилиндър)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 06 Яну 2011, 12:43

Засега съм го оставил тоя проблем така, защото от както застудя времето се проявява в по-малка степен. Пак го има, но е доста по-слабо изразен. Сега повече ме дразни един друг проблем - сутрин когато е студена при рязко подаване на газ (на празен ход) понякога се случва да изгасне и след това малко трудно пали. Това се получава в рамките на макс. 3-4 минути откакто е запалена колата, после го няма.
За мен що се отнася до предположения и догадки темата вече е приключена. Когато разреша двата проблема, ако изобщо ги разреша, ще пиша.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ceckoo » 29 Яну 2011, 19:34

Установих проблема, ламбда сондата ми е тръгнала да заминава, и за това само от време на време прекъсва. Сега карам с изключена от буксата ламбда сонда и нямам никакъв проблем. Незнам това защо има отношение и когато карам на метан!!!! Сега мисля да карам така, и като установя как е разхода и ако е голям ще я сменя, иначе мисля така да си карам. Дали това обаче е одачно нямам представа.

Някои ако може да помогне да ми се изясни работата на тази сонда ще съм благодарен!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 30 Яну 2011, 0:21

С изправна ламбда сонда, поведението на колата няма нищо общо с това с повредена :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Legacy 2.5 Limited
Мечтае да кара: Eлектромобил :)
Детайли за колата: Japan Power

Мнение от venom4o » 30 Яну 2011, 19:33

При мен се оказа датчик за температурата на водата на мотора - синия датчик на главата който е по близо до веригата -20 лева в евро07 и колата заспа.
Сменете си го не е скъп в комбинация с нова ламбда сонда , и изправен дебитомер мисля ,че няма как да имате проблеми с мотора :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 31 Яну 2011, 2:56

Дали има смисъл профилактично да се смени ? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Legacy 2.5 Limited
Мечтае да кара: Eлектромобил :)
Детайли за колата: Japan Power

Мнение от venom4o » 01 Фев 2011, 12:34

За 20 лева дори и да не ти е за смяна поне ще знаеш ,че имаш 1 нов датчик по колата :)
При мен доста се стабилизира работата на мотора след смяната му.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M50B20 E36
Мечтае да кара: M3

Мнение от jorji6i6i » 01 Фев 2011, 23:08

колеги след едногодишен опит /всяка седмица ремонти/ с моята кочинка, мога да ви посъветвам няколко неща....
в един мотор има неща, които са чисто "механични" така да се каже и трябва да се почне оттам задължително и после на диагностика. Аз ходих поне 10-15 пъти на диагностика и все ми казваха: "виж датчик колянов вал и купи си хубава сонда задължително на Бош, но пък те са фалшиви, абе само що не ме пращаха да се гръмна"::
та по въпроса:
1. Измерете компресията на цилиндрите - трябва да отговаря на писанията за вашия мотор
2. Измерете налягането в бензиновата рейка......при обороти на място при разко подаване на газ и колко време ще държи налягане след като се изгаси мотора - има стойности за всеки мотор конкретно
3. Проверете дали мотора не смуче въздух - за целта вземете "стартерен спрей" и напръскайте колекторите, маркучите за въздух, стъпков мотор, дебитомер - въобще навсякъде където минава въздух и знаете - оборотите трябва да са стабилни, ако се променят при пръскането значи смуче "паразитен въздух, които не се отчита от дебитомера"

Предишна

Назад към E36