М42 проблем с придърпване при ускоряване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- dzon333
- Потребител
-
- Кара: е36
- Мечтае да кара: м3
Re: М42 проблем с придърпване при ускоряване
Venko_3222 написа:колеги и аз имам сащтия проблем само че като допълнение ще кажа че моята is-ка трудно пали като поседи повече време. Сменил съм бензинова помпа, горивен филтър, свещи, и няма оправия...
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
http://www.vbox7.com/play:371f97b8&start=234 мойта също прави така като и подам газ, това е от вчера само дето аз съм с М40 

- dzon333
- Потребител
-
- Кара: е36
- Мечтае да кара: м3
мисля че проблема е в катализатора,запушен е .
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Пичове, аре ако обичате не ми спамете темата с постове, които нямат много общо с моя проблем, най-малкото, защото двигателите ни са различни! Освен това аз нямам катализатор, с резонаторно гърне съм, сменено преди 7-8 месеца.
Ако някой има смислено предположение за проблема, който съм описал да пише, като преди това прочете дали вече някой друг не го е предположил това. Ако ли не, само да чете и да изчака аз да пиша как се развиват нещата!
Ако някой има смислено предположение за проблема, който съм описал да пише, като преди това прочете дали вече някой друг не го е предположил това. Ако ли не, само да чете и да изчака аз да пиша как се развиват нещата!
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Колега някакъв прогрес с проблема имаш ли защото и моята го правеше това и проблема се задълбочи, та ако си го оправил твоя да ми кажеш 

- ceckoo
- Потребител
-
- Кара: '95 318ти компакт
- Мечтае да кара: доста неща
Аз също имам този проблем, имам метан, и на метан също го прави, нямам катализатор (само последните две гърнета са останали
). Мисля, че проблема не е от бензина, и бензиновата помпа, може би някъде в електорниката някои от цилиндрите не работи по някое време, и или ми прекъсва при ускоряване, или някои път не работи 10 15 секунди и колата губи мощност (направо забива предницата). Не съм установил точно къде е проблема, но ако някой е установил или някой може да помогне, ще почерпяя 

- ceckoo
- Потребител
-
Аз също имам този проблем, имам метан, и на метан също го прави, нямам катализатор (само последните две гърнета са останали
). Мисля, че проблема не е от бензина, и бензиновата помпа, може би някъде в електорниката някои от цилиндрите не работи по някое време, и или ми прекъсва при ускоряване, или някои път не работи 10 15 секунди и колата губи мощност (направо забива предницата). Не съм установил точно къде е проблема, но ако някой е установил или някой може да помогне, ще почерпяя.
Сменил съм свещите с bosch-ови, също така няма значение на коя предавка съм и на празен ход някои път ми падат оборотите (може би пак заради неработещ цилиндър)

Сменил съм свещите с bosch-ови, също така няма значение на коя предавка съм и на празен ход някои път ми падат оборотите (може би пак заради неработещ цилиндър)
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Засега съм го оставил тоя проблем така, защото от както застудя времето се проявява в по-малка степен. Пак го има, но е доста по-слабо изразен. Сега повече ме дразни един друг проблем - сутрин когато е студена при рязко подаване на газ (на празен ход) понякога се случва да изгасне и след това малко трудно пали. Това се получава в рамките на макс. 3-4 минути откакто е запалена колата, после го няма.
За мен що се отнася до предположения и догадки темата вече е приключена. Когато разреша двата проблема, ако изобщо ги разреша, ще пиша.
За мен що се отнася до предположения и догадки темата вече е приключена. Когато разреша двата проблема, ако изобщо ги разреша, ще пиша.
- ceckoo
- Потребител
-
Установих проблема, ламбда сондата ми е тръгнала да заминава, и за това само от време на време прекъсва. Сега карам с изключена от буксата ламбда сонда и нямам никакъв проблем. Незнам това защо има отношение и когато карам на метан!!!! Сега мисля да карам така, и като установя как е разхода и ако е голям ще я сменя, иначе мисля така да си карам. Дали това обаче е одачно нямам представа.
Някои ако може да помогне да ми се изясни работата на тази сонда ще съм благодарен!!!
Някои ако може да помогне да ми се изясни работата на тази сонда ще съм благодарен!!!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ceckoo написа:

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
С изправна ламбда сонда, поведението на колата няма нищо общо с това с повредена 

- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
При мен се оказа датчик за температурата на водата на мотора - синия датчик на главата който е по близо до веригата -20 лева в евро07 и колата заспа.
Сменете си го не е скъп в комбинация с нова ламбда сонда , и изправен дебитомер мисля ,че няма как да имате проблеми с мотора
Сменете си го не е скъп в комбинация с нова ламбда сонда , и изправен дебитомер мисля ,че няма как да имате проблеми с мотора

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Дали има смисъл профилактично да се смени ? 

- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
За 20 лева дори и да не ти е за смяна поне ще знаеш ,че имаш 1 нов датчик по колата 
При мен доста се стабилизира работата на мотора след смяната му.

При мен доста се стабилизира работата на мотора след смяната му.
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
колеги след едногодишен опит /всяка седмица ремонти/ с моята кочинка, мога да ви посъветвам няколко неща....
в един мотор има неща, които са чисто "механични" така да се каже и трябва да се почне оттам задължително и после на диагностика. Аз ходих поне 10-15 пъти на диагностика и все ми казваха: "виж датчик колянов вал и купи си хубава сонда задължително на Бош, но пък те са фалшиви, абе само що не ме пращаха да се гръмна"::
та по въпроса:
1. Измерете компресията на цилиндрите - трябва да отговаря на писанията за вашия мотор
2. Измерете налягането в бензиновата рейка......при обороти на място при разко подаване на газ и колко време ще държи налягане след като се изгаси мотора - има стойности за всеки мотор конкретно
3. Проверете дали мотора не смуче въздух - за целта вземете "стартерен спрей" и напръскайте колекторите, маркучите за въздух, стъпков мотор, дебитомер - въобще навсякъде където минава въздух и знаете - оборотите трябва да са стабилни, ако се променят при пръскането значи смуче "паразитен въздух, които не се отчита от дебитомера"
в един мотор има неща, които са чисто "механични" така да се каже и трябва да се почне оттам задължително и после на диагностика. Аз ходих поне 10-15 пъти на диагностика и все ми казваха: "виж датчик колянов вал и купи си хубава сонда задължително на Бош, но пък те са фалшиви, абе само що не ме пращаха да се гръмна"::
та по въпроса:
1. Измерете компресията на цилиндрите - трябва да отговаря на писанията за вашия мотор
2. Измерете налягането в бензиновата рейка......при обороти на място при разко подаване на газ и колко време ще държи налягане след като се изгаси мотора - има стойности за всеки мотор конкретно
3. Проверете дали мотора не смуче въздух - за целта вземете "стартерен спрей" и напръскайте колекторите, маркучите за въздух, стъпков мотор, дебитомер - въобще навсякъде където минава въздух и знаете - оборотите трябва да са стабилни, ако се променят при пръскането значи смуче "паразитен въздух, които не се отчита от дебитомера"
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3