Новият 2.0L 4 цилиндров турбо двигател на BMW
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- straight six power
- кандидат ентусиаст
-
Re: Новият 2.0L 4 цилиндров турбо двигател на BMW
УАХАХАХАХАХАХАХАХАOPASNO LUD написа:Да не говорим,че турбо кола 150кс вади 154 на колела,а атмосферна 140.
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАВоденичаров написа:Турбото елиминира загубите от трансмисията
Zagy написа:Това отече в бисерите![]()
![]()

"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Тая глупост за турбо моторите , че вадели повече коне на колелата , не мога да си спомня в кое шоу я бях казвали . Дали не беше нещо по дискавъри или смотан гиър , не помня , но знам със сигурност че се тръбеше такава дивотия . Явно колегата и неговия инструктор - велосипедиста , са гледали това предаване .
За дискавъри помня , че имаше и едно - топ 10 на спортните коли - и казаха за Скайлайна - тази кола само с лаптоп става 1000кс . Последва истински бум в междучасията (бях ученик) аз бях самотния войн който му се струваше малко трудно , но не можех да накарам момчетата дори да се усъмнят , че Скайлайна ставал 1000кс с лаптоп
Пуу ебати офтопика ударих . Да се върна малко на темата :
Мисля , че на този мотор са му нужни ПО-СЛАБИ верси , да замести 2литровите бензини (*16и,*16и и *20и) , нагоре има кой да се бори с конкуренцията .
За дискавъри помня , че имаше и едно - топ 10 на спортните коли - и казаха за Скайлайна - тази кола само с лаптоп става 1000кс . Последва истински бум в междучасията (бях ученик) аз бях самотния войн който му се струваше малко трудно , но не можех да накарам момчетата дори да се усъмнят , че Скайлайна ставал 1000кс с лаптоп

Пуу ебати офтопика ударих . Да се върна малко на темата :
Мисля , че на този мотор са му нужни ПО-СЛАБИ верси , да замести 2литровите бензини (*16и,*16и и *20и) , нагоре има кой да се бори с конкуренцията .
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Този пост трябваше да бъде ирония на твърдението на колегата опасно луд, ама сякаш не се получи
Иначе по темата, ходих да питам майстора какво мисли по този въпрос, ама се занимаваше с някакъв нов тунинг проект и нямаше време да ми обяснява. После пак ще отида да го видя.

Иначе по темата, ходих да питам майстора какво мисли по този въпрос, ама се занимаваше с някакъв нов тунинг проект и нямаше време да ми обяснява. После пак ще отида да го видя.
- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
acho.rs написа:Тая глупост за турбо моторите , че вадели повече коне на колелата , не мога да си спомня в кое шоу я бях казвали
Що да е глупост, при по-голяма мощност на двигателя не е ли естествено да извади и повече на колелата

Воденичаров написа:Този пост трябваше да бъде ирония на твърдението на колегата опасно луд, ама сякаш не се получи![]()
WHP винаги е по малко от BHP
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Май само аз го разбрах колегата:
Значи ВСИЧКИ атмосферните коли имат 7% загуби по трансмисия, диф, раздатка...., независимо от трансмисията и диференциала, а при турбо колите такива загуби няма. Дори имат 2-3% мощтност подарък на колелата

OPASNO LUD написа:турбо кола 150кс вади 154 на колела,а атмосферна 140
Значи ВСИЧКИ атмосферните коли имат 7% загуби по трансмисия, диф, раздатка...., независимо от трансмисията и диференциала, а при турбо колите такива загуби няма. Дори имат 2-3% мощтност подарък на колелата

- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
rrr.se . Ето ви един сайт да се пообразовате малко.Диното е динапак тип, така че го няма момента на приплъзването.Поразгледайте графиките на новите турбо мотори и ги сравнете с показанията на атмосферните
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Тая тема скоро цялата ще иде в бисерите... валят като из ведро... 

Si non confectus, non reficiat.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Djelebov написа:Май само аз го разбрах колегата:OPASNO LUD написа:турбо кола 150кс вади 154 на колела,а атмосферна 140
Значи ВСИЧКИ атмосферните коли имат 7% загуби по трансмисия, диф, раздатка...., независимо от трансмисията и диференциала, а при турбо колите такива загуби няма. Дори имат 2-3% мощтност подарък на колелата![]()
Това защото турбо мотора е по-мощен и трансмисията му се отблагодарява и вместо да му взима , му дава коне

OPASNO LUD написа:rrr.se . Ето ви един сайт да се пообразовате малко.Диното е динапак тип, така че го няма момента на приплъзването.Поразгледайте графиките на новите турбо мотори и ги сравнете с показанията на атмосферните
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=361 ето ти го турбо мотора 91% от мощността
и ето ти я атмосферката
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=489 92% процента от мощността ... Само че идва тънкия момент - турбото е на предно а хатмосферката на задно - ти си на ход , кажи защо турбо мотор на предно слага по-малко коне от атмосферен мотор на задно

hint:може да питаш майстора със велосипедите

Последна промяна acho.rs на 22 Яну 2011, 1:09, променена общо 1 път
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
acho.rs написа:Djelebov написа:Май само аз го разбрах колегата:OPASNO LUD написа:турбо кола 150кс вади 154 на колела,а атмосферна 140
Значи ВСИЧКИ атмосферните коли имат 7% загуби по трансмисия, диф, раздатка...., независимо от трансмисията и диференциала, а при турбо колите такива загуби няма. Дори имат 2-3% мощтност подарък на колелата![]()
Това защото турбо мотора е по-мощен и трансмисията му се отблагодарява и вместо да му взима , му дава конеOPASNO LUD написа:rrr.se . Ето ви един сайт да се пообразовате малко.Диното е динапак тип, така че го няма момента на приплъзването.Поразгледайте графиките на новите турбо мотори и ги сравнете с показанията на атмосферните
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=361 ето ти го турбо мотора 91% от мощността
и ето ти я атмосферката
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=489 92% процента от мощността ... Само че идва тънкия момент - турбото е на предно а хатмосферката на задно - ти си на ход , кажи защо турбо мотор на предно слага по-малко коне от атмосферен мотор на задно![]()
hint:може да питаш майстора със велосипедите
Ей сега преди малко го питах. Каза, че според него турбо мотора го карат с добавка.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Един 100 октанов бензин и спортен филтър дават по-добър ефект при турбо мотор , отколкото при атмосферен , но това няма връзка с глупостите , които се изписаха .
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
OPASNO LUD написа:rrr.se . Ето ви един сайт да се пообразовате малко.Диното е динапак тип, така че го няма момента на приплъзването.Поразгледайте графиките на новите турбо мотори и ги сравнете с показанията на атмосферните

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Мааале, какви глупости...
Особено на тая страница

п.п. Майстора с велосипедите - ПРЕЗИДЕНТ!

- cargo22
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Gh0s7 написа:Мааале, какви глупости...Особено на тая страница
![]()
![]()
Ама с това изказване не става ясно коя позиция подкрепяш.
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=784
Мисля, че просто теста на двигателя отделно не може да извлече пълния потенциал на двигателя и затова в някой случай се получават следните данни.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Колега , ти къде прочете , че колата е сток и е със А95Н ???
Така и аз преди години се чудех - гледам едни чуждоезични списания и Е36 328 на 15 години вади 205кс на колелата - викам , бреей каква машина . . . Е К&Н , екзауст , манифолд,ЕКУ - де да знам тогава какво означава,мислех че си го пише на всички
Така и аз преди години се чудех - гледам едни чуждоезични списания и Е36 328 на 15 години вади 205кс на колелата - викам , бреей каква машина . . . Е К&Н , екзауст , манифолд,ЕКУ - де да знам тогава какво означава,мислех че си го пише на всички

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
cargo22 написа:Gh0s7 написа:Мааале, какви глупости...Особено на тая страница
![]()
![]()
Ама с това изказване не става ясно коя позиция подкрепяш.
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=784
Мисля, че просто теста на двигателя отделно не може да извлече пълния потенциал на двигателя и затова в някой случай се получават следните данни.
Едва ли на тази с която се твърди, че на колелата има повече коне от колкото на вала..

63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5