Нов във форума

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e21 316 м20б25

Re: Нов във форума

Мнение от nappyboy » 11 Яну 2011, 22:56

Колега, явно работата кипи... щом не ти остава време да се похвалиш малко тука ^^ дай да видим как върви :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 12 Яну 2011, 23:38

Нищо не кипи деба...
...а иначе ного ме кефат Ронал турбо и подобни ретро джанти...та с 300 зора открих е тия OZ TH рали джанти...колата трее да има джанти иначе нема стимул :lalala:

Обаче тиа жанти на 4х108...форд деба...викам си така и така ше праа фланци разни, дай да ъпгрейдвам спирачките и поне немам много опит с БМВ отидех у Ауди моргата на Спас....Спас се почеса, помисли и извади едни 280 вентилирани диска и апарати на 4х108мм, после зех и една задна главина и са малко струг ....абе ше стане.

Реших първо да напра отпред спирачките и главините...рейка от десен волан...после да насада задния мост и диференциал от Ауди.

Двигателя ше минавам 'тънко'
-биели от RS2, основни лагери, маслена помпа, 2-на гарнитура да разредим малко, ревизия на тиквата, маховик от АСЕ мотор с малко керамика...това за зимата.

Напролет ше насада и двигателя.

...и те така.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
34331 У-У-УДРИ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мноого черно Е28

Мнение от BRAAT » 13 Яну 2011, 0:24

Мале,малеле колега! Голям проект си захванал,интересно ми е какво име ще дадеш на колата,защото за марка и дума не може да става :mhihi: (това малко в кръга на шегата)
Успех с проекта само прави качествено нещата и ще стане кола която ще е голямо удоволствие да е караш. За джантите нямам думи,мн агресивно стоят на акулата. :yes:
SHARK-а му е майката!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 13 Яну 2011, 0:28

Така ше мога да хода на 2 събора.....и двата ше ме бият!!!!
34331 У-У-УДРИ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 16 Яну 2011, 22:11

Тиа два дена се изкривих...а нищо не свърших...поне нищо смислено.

Извадих макферсона, заедно с носача, що не можах да го избия,
...извадих пълнителя и има още живот в амортисьора
...после с флекса и четка до метал...една боя на макферсона и сички паници
...пружината 1 витка орязах...и на нея боя :)
...нова тръбичка за апарата.
...разпробих шенкела за да пасне новия апарат

Утре чакам да стане фланеца и да тургам джантата...това е от едната страна...заеби.

Неам место у гаража, та ше я вкарам на другата страна и на другия макферсон същата операция.

После ше надигнем задница да свала моста и почва филма с насаждането на мост от Ауди....и те така.

Рапорт даден...очаквам коментари и съвети :smoke:
34331 У-У-УДРИ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anastas83 » 17 Яну 2011, 20:37

Със рязане на пружината няма да се разминеш и амортисьора е кекав трябва си насадиш нещо по якичко , отдад можеш да използваш целия комплект от е34 или е28 отпред също , нестава много рацерско ма върши работа
ако си патрон е тва е мястото http://www.raceperformancemodified.com/BMW-E21-Shop

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 18 Яну 2011, 0:09

Мога да зема от 323 шенкели...ма не си струва да ги сасипвам...там амортисьора е по дебел.

Некой ден като оправим 'другото' ше му заваря една дебелостенна безшевна тръба с резба за койл овър...некой ден обаче.
34331 У-У-УДРИ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: л Е21, а сега Е28
Детайли за колата: Ниски и бавни.

Мнение от KriK4eTo » 18 Яну 2011, 0:12

Определено в този сайт са частите за Е21 :yes: , аз миналото лято не успях да събера за един комплект на ГАЗ, но пък китайците и те вършат що годе добра работа. Според мен също ще е доста кекава колата с тези рязани пружини и оригиналните амортисиори или там каквито са... За отпред стават пълнители от Е30, каквито има в доста магазини,а също са малко по къси и ще ти намалят хода при вдигане както и работата на амортисиора ще е по добра от колкото в сравнение с такъв от Е21. Отзад също от Е30 стават с леко преправяне за да легне пружината на тях. А като твърдост нещата за писта и пътната мрежа са добре с 8/6кг пружини поне при мен работят добре, не подскача много и не е кекава в завой.

П.П. Много е важно как е направена сглобката, но предполагам това го знаеш.Поздрави :smoke:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 18 Яну 2011, 0:39

Разкажи малко за пружини и амортисьори отпред...
34331 У-У-УДРИ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KriK4eTo » 18 Яну 2011, 18:23

Е то няма какво да се разказва..., вадиш и слагаш просто ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Мнение от TheStorm » 18 Яну 2011, 19:12

за отпред до колкото знам пружините са 1:1 като от е36. за амортисьорите кажи дали от е30 51мм или малките са същите моля. за отзад какво трябва да се преправи и какви пружини са съвместими?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 18 Яну 2011, 23:54

Ха-ха..тайни некави...

Въпроса беше от какво се взимат :angel:
34331 У-У-УДРИ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KriK4eTo » 20 Яну 2011, 0:01

TheStorm написа:за отпред до колкото знам пружините са 1:1 като от е36. за амортисьорите кажи дали от е30 51мм или малките са същите моля. за отзад какво трябва да се преправи и какви пружини са съвместими?

Същите са (за малките пълнители става дума,май 45мм беше ботуша,а 41мм пълнителя), прави се втулка 30-40мм (трябва да си измерите) която натиска пълнителя под въздействието на гайката завиваща се за ботуша. Не съм пробвал, но мисля че и за дебелите ботуши важи същия принцип. Тези схеми с пружини от Е36 така и не ги пробвах така че за там не мога да потвърдя как е, но сигурно може да се получи добре с някой лилав Х&Р, че са и евтини то Е36 е новия ГОЛФ май. За отзад аз лично преправих амортисьора от Е30 само с точковане и преместване на чашката за пружината от оригиналния върху този на желаната височина разбира се. Това не е вариант като за постоянно, но става за проба. Най-добре според мен е да се направи скоба която да стяга тялото под чашката с болт който минава напречно през нея... така тъкмо и височината на задницата може да се регулира. Хайде вече може да творите :smoke:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E21; Е28; E30; Е34; E39; Z3
Мечтае да кара: M-Пауър пакет, брат направо самолет

Мнение от TheStorm » 20 Яну 2011, 14:31

мерси, като се върна в българия се залавям да правя моята е21 ... макар да я правя за градска а не за спорт. ще ви оведомя като съм готов :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 22 Яну 2011, 0:43

Добре де...резнах една витка и тоя кенеф вобще не 'легна'...бах ти. Не опира на бъмп-стоперите проверих.

Оти неще да падне таа гад. Искам умата да е на '2 пръста' от веждата, сега е на около 5. Да режем още една витка...то характеристиките на та пружина ше ходат на май...

Съвет некъв???
34331 У-У-УДРИ!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Shark Sector