проблем -не съм сигурен какав тип двигател ми поставиха

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d
Мечтае да кара: BMW 330

проблем -не съм сигурен какав тип двигател ми поставиха

Мнение от rocko-bg » 15 Яну 2011, 17:38

здравейте колеги ...моя проблем е че не съм сигорен какав тип двигател ми поставиха .Моят въпрос е как мога да разбера със сигурност типа на двигатела ми на колата без да ми коства мн.пари? Ето и малко инфо :преди 2 год. я купих беше 320 дизел 136 коня 1999 год. производство.Но преди 2месеца ми се наложи да сменим като цяло двиг.,защото блокира за "2" път,като 1 път (беше 2009)едвам спасихме двиг.(смяна на радиотора,на гарнитура,шлаифане на глава,смяна на вс.датчици,ремаци,ролки,диз.помпа,турбо 2 патии още куп части)Това всичко ми костваше над 2000 евро.И така 2 пат реших друго-предложиха ми двиг. 320д 150 коня 2004 г на 70 000км. за цена 1700 евро.С малко пазарлици смъкнах 200 евро.Сега се чудя дали е въобще 150 к.(в сервиза така твърдят) или е пак 136 к. ,като знам как теглят и 2 типа на мен ми се струва че е136к. Благодаря ви предварително
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп..

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: проблем -не съм сигурен какав тип двигател ми поставиха

Мнение от Dimitroff » 15 Яну 2011, 18:38

Лично мое мнение е, че са те качили на пързалката...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Яну 2011, 18:52

Снимаш мотора, качваш снимката тук и ти казваме :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 15 Яну 2011, 19:12

Може и в интернет да си намериш снимка на двата мотора и сам да прецениш.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 15 Яну 2011, 19:19

Красимир! написа:Може и в интернет да си намериш снимка на двата мотора и сам да прецениш.

Точно! Макар че ми е странно как колегата не може да разпознае визуално двата мотора... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 15 Яну 2011, 19:35

.(смяна на радиотора,на гарнитура,шлаифане на глава,смяна на вс.датчици,ремаци,ролки,диз.помпа,турбо 2 патии още куп части)Това всичко ми костваше над 2000 евро.

само???!!!! нищо чудно че е блокирал пак. метнали са те с ремонта
2000 евро за кое по напред за помпа или за турбо?
без да смятам останалите неща
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Потребител
Аватар

Мнение от rocko-bg » 15 Яну 2011, 20:36

Колеги понеже съм извън България ситуацията за де/монтаж на ка каквото и да по една кола е малко различна (финансово и процедурите към престижните сервизи).от една страна чуждият език и че не съм на ти с двигателите.Докато в БГ почти всеки един шофьор е най-малко е запознат със смяна и проверка на масла,филтри,гуми тоест на елементарните неща.Тука знаят само да се предвижват с колите си и при най-малката авария на сервиз на което нямаш право да присъстваш.Само за инфо ново турбо мин.цена от 930 евро без монтаж :D .Искам само да споделя за това което съм чел по-чуждите форуми,че останах с впечетление че болните места на Е46 са турбото и помпите.Така също и че Е46 ,на 320 дизела от 98г. до 2001 (136к) типа е мн "калпав" почертавам дизела.Почти от всички сервизи (90%)съм чувал това.Ако някой щте си взема от тоя тип двиг. препоръчвам да се откаже,ако има шанс да вземе от 150к. Иначе са "крале" на пътя от опит знам. :yes:
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 15 Яну 2011, 20:46

Колега,двата мотора се различават още както вдигнеш капака.Ако новия прилича по всичко на стария,значи недей да търсиш повече коне :mhihi: .Разгледай в мобилето,там ги има с отворени капаци и сам прецени твоя от кой тип е...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 15 Яну 2011, 20:58

Щом колегата изпитва затруднения да го различи със стария най вероятно не са му монтирали корите отгоре и мотора седи гол :dunno: Иначе със диагностика също би трябвало да се разбере какъв мотор е?
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 15 Яну 2011, 21:34

И без корите може да се познае какъв е мотора. Колегата да сложи една снимка и веднага ще се види с кой мотор е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 15 Яну 2011, 21:39

Ама те и корите им на двата маторя са различни май :mhihi: поне мое наблюдение :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от rocko-bg » 15 Яну 2011, 21:41

Благодаря за отг.ви нека да се по-уточня ...наистина в момента мотора отгоре е гол.На пръв поглед се личи,че е нов и доста запазен ,но все пак може да е и от 2 типа.Понеже както вече казах не съм мн. ти с двиг.Да кажа кво знам за този двиг. ,че е 2004 г. и че предишната кола е паднала във вода.От което последвало изгоряла памет на борд компютора.Първият пат ми казаха,че е не вазможно по-принцип да се постави този двиг. на моето купе.Като най-важен елемнт беше това че дори да се постави нямаше да бъде същият му борд комп.(памет) ,а този на моя не се знаеше да ли ще разпознае новия двг.Така и стана след като монтираха новия.Това беше само един от проблемите при монтажа.Доста др. неща не паснаха от новия двг.Това всичкото ми костваше време пари и най-вече нерви.Още отначалото се знаеше ,че това всичко е на риск.Накрая решихме така:което не пасвеше се поставяше от стария двг.Получи се на кратко смеска от 2 типа -може би така 80 към 20(нов-стар) и за това ми е трудно сам на просто око да преценя дали е от новия тип двг. но важното е че за сега работи нормално.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 15 Яну 2011, 22:21

rocko-bg написа:....

Снимай го бре, човек, снимай и после пусни снимката тук - ще ти кажа какъв ти е мотора.

Потребител
Аватар

Мнение от rocko-bg » 15 Яну 2011, 22:43

Колеги да се похфаля с нещо :D преди 3 дена сгафих :banghead: бях малко стресиран тогава -заредих колата си с бензин вместо дизел :shock: ,но добре че се усетих на време та сложих само 3 литра.Ако дадете малко инфо за това бих се радвал.Аз първо се опитах да изтегля ,но не се получи :dunno: След това напалних резервоара с още към 40 л нафта.И така за сега нема проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stanoi4o » 16 Яну 2011, 0:58

карай колега няма проблем от толко малко бензин
колега то щом е гол двигателя погледни дилзите на мотора ако има на всяка букса с жица значи е новия мотор стария няма жици дюзите
BMW 320 D

Следваща

Назад към E46