проблем -не съм сигурен какав тип двигател ми поставиха
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rocko-bg
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d
- Мечтае да кара: BMW 330
проблем -не съм сигурен какав тип двигател ми поставиха
здравейте колеги ...моя проблем е че не съм сигорен какав тип двигател ми поставиха .Моят въпрос е как мога да разбера със сигурност типа на двигатела ми на колата без да ми коства мн.пари? Ето и малко инфо :преди 2 год. я купих беше 320 дизел 136 коня 1999 год. производство.Но преди 2месеца ми се наложи да сменим като цяло двиг.,защото блокира за "2" път,като 1 път (беше 2009)едвам спасихме двиг.(смяна на радиотора,на гарнитура,шлаифане на глава,смяна на вс.датчици,ремаци,ролки,диз.помпа,турбо 2 патии още куп части)Това всичко ми костваше над 2000 евро.И така 2 пат реших друго-предложиха ми двиг. 320д 150 коня 2004 г на 70 000км. за цена 1700 евро.С малко пазарлици смъкнах 200 евро.Сега се чудя дали е въобще 150 к.(в сервиза така твърдят) или е пак 136 к. ,като знам как теглят и 2 типа на мен ми се струва че е136к. Благодаря ви предварително
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп..
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: проблем -не съм сигурен какав тип двигател ми поставиха
Лично мое мнение е, че са те качили на пързалката...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Снимаш мотора, качваш снимката тук и ти казваме 

Si non confectus, non reficiat.
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Може и в интернет да си намериш снимка на двата мотора и сам да прецениш.
- Zagy
- нафтения
-
Красимир! написа:Може и в интернет да си намериш снимка на двата мотора и сам да прецениш.
Точно! Макар че ми е странно как колегата не може да разпознае визуално двата мотора...

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
.(смяна на радиотора,на гарнитура,шлаифане на глава,смяна на вс.датчици,ремаци,ролки,диз.помпа,турбо 2 патии още куп части)Това всичко ми костваше над 2000 евро.
само???!!!! нищо чудно че е блокирал пак. метнали са те с ремонта
2000 евро за кое по напред за помпа или за турбо?
без да смятам останалите неща
само???!!!! нищо чудно че е блокирал пак. метнали са те с ремонта
2000 евро за кое по напред за помпа или за турбо?
без да смятам останалите неща
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- rocko-bg
- Потребител
-
Колеги понеже съм извън България ситуацията за де/монтаж на ка каквото и да по една кола е малко различна (финансово и процедурите към престижните сервизи).от една страна чуждият език и че не съм на ти с двигателите.Докато в БГ почти всеки един шофьор е най-малко е запознат със смяна и проверка на масла,филтри,гуми тоест на елементарните неща.Тука знаят само да се предвижват с колите си и при най-малката авария на сервиз на което нямаш право да присъстваш.Само за инфо ново турбо мин.цена от 930 евро без монтаж
.Искам само да споделя за това което съм чел по-чуждите форуми,че останах с впечетление че болните места на Е46 са турбото и помпите.Така също и че Е46 ,на 320 дизела от 98г. до 2001 (136к) типа е мн "калпав" почертавам дизела.Почти от всички сервизи (90%)съм чувал това.Ако някой щте си взема от тоя тип двиг. препоръчвам да се откаже,ако има шанс да вземе от 150к. Иначе са "крале" на пътя от опит знам. 

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Руски форум: питаш нещо и теб те питат; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп..
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега,двата мотора се различават още както вдигнеш капака.Ако новия прилича по всичко на стария,значи недей да търсиш повече коне
.Разгледай в мобилето,там ги има с отворени капаци и сам прецени твоя от кой тип е...

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Щом колегата изпитва затруднения да го различи със стария най вероятно не са му монтирали корите отгоре и мотора седи гол
Иначе със диагностика също би трябвало да се разбере какъв мотор е?

- Zagy
- нафтения
-
И без корите може да се познае какъв е мотора. Колегата да сложи една снимка и веднага ще се види с кой мотор е.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Ама те и корите им на двата маторя са различни май
поне мое наблюдение 

- rocko-bg
- Потребител
-
Благодаря за отг.ви нека да се по-уточня ...наистина в момента мотора отгоре е гол.На пръв поглед се личи,че е нов и доста запазен ,но все пак може да е и от 2 типа.Понеже както вече казах не съм мн. ти с двиг.Да кажа кво знам за този двиг. ,че е 2004 г. и че предишната кола е паднала във вода.От което последвало изгоряла памет на борд компютора.Първият пат ми казаха,че е не вазможно по-принцип да се постави този двиг. на моето купе.Като най-важен елемнт беше това че дори да се постави нямаше да бъде същият му борд комп.(памет) ,а този на моя не се знаеше да ли ще разпознае новия двг.Така и стана след като монтираха новия.Това беше само един от проблемите при монтажа.Доста др. неща не паснаха от новия двг.Това всичкото ми костваше време пари и най-вече нерви.Още отначалото се знаеше ,че това всичко е на риск.Накрая решихме така:което не пасвеше се поставяше от стария двг.Получи се на кратко смеска от 2 типа -може би така 80 към 20(нов-стар) и за това ми е трудно сам на просто око да преценя дали е от новия тип двг. но важното е че за сега работи нормално.
- Zagy
- нафтения
-
rocko-bg написа:....
Снимай го бре, човек, снимай и после пусни снимката тук - ще ти кажа какъв ти е мотора.
- rocko-bg
- Потребител
-
Колеги да се похфаля с нещо
преди 3 дена сгафих
бях малко стресиран тогава -заредих колата си с бензин вместо дизел
,но добре че се усетих на време та сложих само 3 литра.Ако дадете малко инфо за това бих се радвал.Аз първо се опитах да изтегля ,но не се получи
След това напалних резервоара с още към 40 л нафта.И така за сега нема проблеми.

карай колега няма проблем от толко малко бензин
колега то щом е гол двигателя погледни дилзите на мотора ако има на всяка букса с жица значи е новия мотор стария няма жици дюзите
колега то щом е гол двигателя погледни дилзите на мотора ако има на всяка букса с жица значи е новия мотор стария няма жици дюзите
BMW 320 D
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2