Средства за самоотбрана
Модератор: Общи модератори
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Средства за самоотбрана
Ами то при целият аресенал от обидни жестови и думи си е проява на атавизъм да слизаш и да се саморазправяш, в 21 век и в ЕС сме все пак 

Никой не мое ма връне на селу!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
saleen написа:Ами то при целият аресенал от обидни жестови и думи си е проява на атавизъм да слизаш и да се саморазправяш, в 21 век и в ЕС сме все пак
Аз не съм инициатор на каквото и да било, но слезе ли ми някой смятай, че е отекъл...

Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:Една хубава телескопична палка ми е постоянен спътник. Не ми се е налагало да я ползвам (макар че веднъж бях близо) и се надявам и за в бъдеще да не ми се налага. Обаче обичам да съм подготвен.
+1

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Алуминиева бухалка в багажника
нож под подлакътника
газов под седалката
така е , в тая държава никога нищо не е сигурно и никога нищо не е случайно
откакто имах спречкване на едно кръстовище в русе а жената беше бременна в края на 8-тия месец , разбрах че без жокери няма да стане
ако щете се сърдете
ама както казаха по новините никога незнаеш на какъв човек ще попаднеш
нож под подлакътника
газов под седалката
така е , в тая държава никога нищо не е сигурно и никога нищо не е случайно

откакто имах спречкване на едно кръстовище в русе а жената беше бременна в края на 8-тия месец , разбрах че без жокери няма да стане

ако щете се сърдете
ама както казаха по новините никога незнаеш на какъв човек ще попаднеш

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Нож във вратата и бухалка под седалката.Бухалката не съм я използвал и дано не ми се налага.Ножа съм го използвал за много работи:за правене на салата,рязане на мезета,чистене на риба.....а и за заголване на кабели ми се наложи
,но не и за саморазправа.Иначе съм спокоен и толерантен,но както казаха колегите обичам да се подсигурявам. 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Мускулите си нося
Иначе имам "нож за оцеляване" отляво на шофьорската седалка
А шофьорите, които скачат на бой, явно имат някакви комплекси за избиване

Иначе имам "нож за оцеляване" отляво на шофьорската седалка

А шофьорите, които скачат на бой, явно имат някакви комплекси за избиване

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Най-сигурното средство за самоотбрана е акъла! Винаги можеш да излезеш то дадена ситуация! Слизал съм да се бия но не се е стигало до бой. Нищо не нося но са ми правили проверки за лично оръжие!

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
И забравих да кажа че 3 пъти съм виждал хора да слизат и да се бият пред мен и 3-те пъти заставаш с ръка на клаксона и им викаш че са пу*ки! Гарантирам ви че никой няма да ви налити ами ще се качат в колите си и ще си тръгнат! Тъпото е че обществото не реагира при такива сцени!

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Имам си бухалка под седалката просто ей така за всеки случай
Иначе още не ми се е налагало да е използвам 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
TPAKTOP написа:И забравих да кажа че 3 пъти съм виждал хора да слизат и да се бият пред мен и 3-те пъти заставаш с ръка на клаксона и им викаш че са пу*ки! Гарантирам ви че никой няма да ви налити ами ще се качат в колите си и ще си тръгнат! Тъпото е че обществото не реагира при такива сцени!
Може да стане ей това

Иначе и аз имам алуминиева бухалка до лявата ръка. Не бих слязъл първи освен ако не ме е блъснал и да се опита да избяга например, но при толкова идиоти според мен не става само с ръце

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
В колата не нося нищо, но преди години бях управител на пиано бар в София и редовно се прибирах към 3-4-5.00ч сутрин когато е по-опасно и винаги носех нож в джоба, под ръка.
На жена ми и купих спрей за всеки случай.
добре е човек да има нещо под ръка в случай на нужда
последният път карах жена ми на доктор / беше бременна / и едни тъпаци с черна Х5 СА 8866 или 6688 хем ме засякоха, хем ми налетяха......та хубаво е да си готов
добре е човек да има нещо под ръка в случай на нужда

Спрех за мен и за малката...поне ти дава възможност да избягаш.
Не знам колко хора биха извадили пистолет и биха го използвали.

Не знам колко хора биха извадили пистолет и биха го използвали.

По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Ей тва да седнеш да се млатиш по кръстовищата заради отнето предимство или смачкана ламарина е МНОГО голяма простотия, а пък да нося бухалки, ножове, газови пистолетчета или щанги да не говорим.
Ей хора Вие в кой век и коя година живеете?
Отдавна не сме 1993 година да се правите на мутри.
Като искаш да си гъзар - купи си ТЕЙЗЪР и го помпай там докато дойде полиция.
Ей хора Вие в кой век и коя година живеете?
Отдавна не сме 1993 година да се правите на мутри.
Като искаш да си гъзар - купи си ТЕЙЗЪР и го помпай там докато дойде полиция.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
barty написа:В колата не нося нищо, но преди години бях управител на пиано бар в София и редовно се прибирах към 3-4-5.00ч сутрин когато е по-опасно и винаги носех нож в джоба, под ръка.
добре е човек да има нещо под ръка в случай на нуждапоследният път карах жена ми на доктор / беше бременна / и едни тъпаци с черна Х5 СА 8866 или 6688 хем ме засякоха, хем ми налетяха......та хубаво е да си готов
Ето това е проблема,че в повечето случаи виновните почват да се репчат вместо да се замислят,че въобще не са прави.Това е обикновеният глупак,който вместо да осъзнае грешката си почва да си мисли,че с агресия ще се изкара прав.
И аз имах случай с едни батки дето хем щяха да ме ударят челно и задето им свирнах да се осъзнаят в кое платно се движат имаше "ще те убия ей", "спри да видиш какво ще стане" и т.н.Точно в тоя момент носех отзад разни части,инструменти и една тръба 1м. на задната седалка...веднага си казах наум тия слязат ли ги запуквам направо откъде сваря.На това ми е чудно,че тия мутрички не се замислят,че като набият 4-5 нормални хора и на 6тия може да ударят на камък.Същата история стана с оня Лисичков и Голямата рижа...Ама защо трябва да е така щом полицията може да се погрижи и да няма сцени.
Значи има и начини да се ограничат случаите на саморазправа.Проверки и конфискация на ножове и тръби от колите.То мисля,че си имаше някакво законно разрешение до колко см. нож може да носи в себе си човек ама кой ти проверява в колите...случвало ми се е като пешеходец да ме претърсват.Солено глоби за тия дето имат в колите си ножове над допустимата дължина + отнемане на контролни точки.А за всеки проявил се бияч - затвор.Било то и 1 седмица ама да лежи.И НАЙ-ВАЖНОТО да се прилагат тия мерки.Да видим тогава кой ще го играе стрийтфайтър като после ще го е*ат яко.
Едно време яко гаменствахме по улиците с колите и на никой не му дремеше-каране с превишена,пързалянки,светофарни гонки.Сега като засилиха контрола и увеличиха санкциите гонкаджиите изчезнаха.Даже вчера се мярнах на стартовете и само семкаджии видях-никой не се пуска.За това говорим.Има ли желание има и начини

8.32