320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!
Колата ми е 320 Д фейслифт. Ходих да си сменям въздушен филтър. Смениха го. Помежду другото накарах майстора да почисти и дебитомера, като за целта си бях купил специален спхрей. Почистиха го. Сглобиха капаците и запалих. Чудесен звук, много се зарадвах... Потеглих и на 500 метра нещо изсвири съвсем лекичко и колата започна вие странно. Виенето прилича хем на бучене, хем на свирене. Нещо като и-уууууууу-у-у-у. Не ще да набира, не вдига обороти. Страшно!
Преди печалния ремонт турбината мисля, че си работеше нормално. Около 1700 оборота започваше да се чува леко свирене, набираше.
Като видях какво става се върнах в сервиза, но там отрекоха да имат вина.
Какво предполагам: 1 - изпуснали са нещо в въздуховода, докато са работили. После турбината го е засмукала и ...§; 2 - просто си и е дошло време на турбината и е заминала;
3- нямам идея;
Ситуацията доста ме наскърби и затова ви моля да дадете някакви предположения и съвети. Ако смятате, че действително е турбината, то какво да правя нататък. Има ли смисъл от рециклиране или втора употреба?
Преди печалния ремонт турбината мисля, че си работеше нормално. Около 1700 оборота започваше да се чува леко свирене, набираше.
Като видях какво става се върнах в сервиза, но там отрекоха да имат вина.
Какво предполагам: 1 - изпуснали са нещо в въздуховода, докато са работили. После турбината го е засмукала и ...§; 2 - просто си и е дошло време на турбината и е заминала;
3- нямам идея;
Ситуацията доста ме наскърби и затова ви моля да дадете някакви предположения и съвети. Ако смятате, че действително е турбината, то какво да правя нататък. Има ли смисъл от рециклиране или втора употреба?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: 320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!
Защо не провериш дали не е изтървала някоя от връзките по турбопътищата - не се знае какво са ръчкали... Специално тези на кулера са адски кьопави и лесно изпускат... от личен опит 

Si non confectus, non reficiat.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Пуши ли отзад ? И дрънчи ли на желязо ?
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
И как разбра че турбото замина? Видя ли масло под колата? тва че не върви са много причини..... от къде си колега
Аз съм от Сандански, колеги.
Не съм сигурен, че е турбото и дано не е! Масло не съм забелязал да капе, макар, че го очаквах. Ориентирайте ме повече за тези турбо връзки- къде да ги търся и защо да са се откачили при смяна на въздушен филтър. За мека връзка какво ще кажете?
Не съм сигурен, че е турбото и дано не е! Масло не съм забелязал да капе, макар, че го очаквах. Ориентирайте ме повече за тези турбо връзки- къде да ги търся и защо да са се откачили при смяна на въздушен филтър. За мека връзка какво ще кажете?
направиха ли диагностика за някакви грешки, които може би са се записали?
При мен като ми свалиха пеперудките, се получи нещо подобно и усещането без турбо не беше никак приятно
При мен като ми свалиха пеперудките, се получи нещо подобно и усещането без турбо не беше никак приятно
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
nako-bako написа:Аз съм от Сандански, колеги.
Колега при кой майстор си бил в Сандански?
От меката връзка едва ли колата няма да върви.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Не мога да преценя дали пуши, но мисля, че не. Ама с тия катализатори дали ще се забелязва нещо? Диагностика не са ми правили, нямат с какво. А какво имате предвид под "пеперудки"?
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
nako-bako написа:Не мога да преценя дали пуши, но мисля, че не. Ама с тия катализатори дали ще се забелязва нещо? Диагностика не са ми правили, нямат с какво. А какво имате предвид под "пеперудки"?
Напиши в търсачката пеперудки или вихрови клапи и ще разбереш .. но за тях мисли по-натам. Иначе помисли за вариант да те качат на един DIS да ти направят диагностика - колата ти явно работи в авариен режим. Кой знае покрай дебитомера какво са "почистили" .. няма логика колата ти от Тип-топ, точно след майсторите сама да се е сбъгясала .
Успех колега, ако се окаже че са майсторите - кажи да им пратим честитка

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Zagy е абсолютно прав,най вероятно се е извадил някой маркуч на турбато или по-вероятно въобще не е бил сложен..Zagy написа:Защо не провериш дали не е изтървала някоя от връзките по турбопътищата - не се знае какво са ръчкали... Специално тези на кулера са адски кьопави и лесно изпускат... от личен опит

Днес гледах за течове на масло и пушене, но няма. Струвами се, че димът от ауспуха си е нормален. Някой ще ме светне ли къде се намира меката връзка и за какво точно служи?
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
Ай ся пък меката връзка ? ше ти обясня имам време тая вечер докато си пия ракията пред компа!та въпросната мека връзка се намира след турбината тя служи за убиране на вибрацийте по изспускателната система ако е с твърда връзка ше къса тръбите на на аспуха.Този въпросния майстор е ровил много близко до ел. клапана на турбото, та моето мнение е че е или е откачил някой вакум за управление на турбото или е счупил муштука на вакумния резорвар което е по вероятно!Отивай при някой който има с какво да я диагностицира тая кола вижте как надува турбото и ше намерите проблема!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Аз пък не виждам връзка в това да не върви колата ако имаш пробойна в меката връзка на генерацията. Най-много да понамирисва и да поизпушва. Колега вземи си огледай добре турбопътищата. Тръби, връзки. Сам казваш, че не чуваш турбото да работи, еми щом не пушиш като парен локомотив отзад бяло, тракане и хлопане нямаш ами значи нещо пречи на турбото да завърти. Отивай при някой дето знае какво прави, има си техниката и си оправи колата. 

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
щом няма масло,няма пушеци турбинката си е здрава,някой мъркуч или вакуума се е откачил или спукал и сега няма надув
Турбото е, неговата.....! Днес в София на един сфетофар все едно се запали. Отзад започна пуши като военна димка. Освен това с помощта на колегата Димитрофф го погледнахме на лаптопчето и то казва, че е скапан тоя охлюв. Колегата е изключителен и съм му много благодарен!
Така, че ако някой знае за продаваща се турбина втора употреба да казва.
Така, че ако някой знае за продаваща се турбина втора употреба да казва.