320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!

Мнение от nako-bako » 04 Яну 2011, 20:28

Колата ми е 320 Д фейслифт. Ходих да си сменям въздушен филтър. Смениха го. Помежду другото накарах майстора да почисти и дебитомера, като за целта си бях купил специален спхрей. Почистиха го. Сглобиха капаците и запалих. Чудесен звук, много се зарадвах... Потеглих и на 500 метра нещо изсвири съвсем лекичко и колата започна вие странно. Виенето прилича хем на бучене, хем на свирене. Нещо като и-уууууууу-у-у-у. Не ще да набира, не вдига обороти. Страшно!
Преди печалния ремонт турбината мисля, че си работеше нормално. Около 1700 оборота започваше да се чува леко свирене, набираше.
Като видях какво става се върнах в сервиза, но там отрекоха да имат вина.
Какво предполагам: 1 - изпуснали са нещо в въздуховода, докато са работили. После турбината го е засмукала и ...§; 2 - просто си и е дошло време на турбината и е заминала;
3- нямам идея;
Ситуацията доста ме наскърби и затова ви моля да дадете някакви предположения и съвети. Ако смятате, че действително е турбината, то какво да правя нататък. Има ли смисъл от рециклиране или втора употреба?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: 320 Д /150/ и голяма беля - помагайте! Турбото май замина?!

Мнение от Zagy » 04 Яну 2011, 20:44

Защо не провериш дали не е изтървала някоя от връзките по турбопътищата - не се знае какво са ръчкали... Специално тези на кулера са адски кьопави и лесно изпускат... от личен опит :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 04 Яну 2011, 20:51

Пуши ли отзад ? И дрънчи ли на желязо ?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 04 Яну 2011, 20:55

И как разбра че турбото замина? Видя ли масло под колата? тва че не върви са много причини..... от къде си колега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 04 Яну 2011, 21:08

Аз съм от Сандански, колеги.
Не съм сигурен, че е турбото и дано не е! Масло не съм забелязал да капе, макар, че го очаквах. Ориентирайте ме повече за тези турбо връзки- къде да ги търся и защо да са се откачили при смяна на въздушен филтър. За мека връзка какво ще кажете?

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Яну 2011, 21:16

направиха ли диагностика за някакви грешки, които може би са се записали?
При мен като ми свалиха пеперудките, се получи нещо подобно и усещането без турбо не беше никак приятно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 04 Яну 2011, 21:34

nako-bako написа:Аз съм от Сандански, колеги.
Не съм сигурен, че е турбото и дано не е! Масло не съм забелязал да капе, макар, че го очаквах. Ориентирайте ме повече за тези турбо връзки- къде да ги търся и защо да са се откачили при смяна на въздушен филтър. За мека връзка какво ще кажете?

Колега при кой майстор си бил в Сандански?

От меката връзка едва ли колата няма да върви.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 04 Яну 2011, 21:41

Не мога да преценя дали пуши, но мисля, че не. Ама с тия катализатори дали ще се забелязва нещо? Диагностика не са ми правили, нямат с какво. А какво имате предвид под "пеперудки"?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 04 Яну 2011, 23:23

nako-bako написа:Не мога да преценя дали пуши, но мисля, че не. Ама с тия катализатори дали ще се забелязва нещо? Диагностика не са ми правили, нямат с какво. А какво имате предвид под "пеперудки"?

Напиши в търсачката пеперудки или вихрови клапи и ще разбереш .. но за тях мисли по-натам. Иначе помисли за вариант да те качат на един DIS да ти направят диагностика - колата ти явно работи в авариен режим. Кой знае покрай дебитомера какво са "почистили" .. няма логика колата ти от Тип-топ, точно след майсторите сама да се е сбъгясала .
Успех колега, ако се окаже че са майсторите - кажи да им пратим честитка :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 05 Яну 2011, 16:35

Zagy написа:Защо не провериш дали не е изтървала някоя от връзките по турбопътищата - не се знае какво са ръчкали... Специално тези на кулера са адски кьопави и лесно изпускат... от личен опит :mrgreen:
Zagy е абсолютно прав,най вероятно се е извадил някой маркуч на турбато или по-вероятно въобще не е бил сложен.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 05 Яну 2011, 20:29

Днес гледах за течове на масло и пушене, но няма. Струвами се, че димът от ауспуха си е нормален. Някой ще ме светне ли къде се намира меката връзка и за какво точно служи?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 05 Яну 2011, 22:55

Ай ся пък меката връзка ? ше ти обясня имам време тая вечер докато си пия ракията пред компа!та въпросната мека връзка се намира след турбината тя служи за убиране на вибрацийте по изспускателната система ако е с твърда връзка ше къса тръбите на на аспуха.Този въпросния майстор е ровил много близко до ел. клапана на турбото, та моето мнение е че е или е откачил някой вакум за управление на турбото или е счупил муштука на вакумния резорвар което е по вероятно!Отивай при някой който има с какво да я диагностицира тая кола вижте как надува турбото и ше намерите проблема!
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 05 Яну 2011, 23:22

Аз пък не виждам връзка в това да не върви колата ако имаш пробойна в меката връзка на генерацията. Най-много да понамирисва и да поизпушва. Колега вземи си огледай добре турбопътищата. Тръби, връзки. Сам казваш, че не чуваш турбото да работи, еми щом не пушиш като парен локомотив отзад бяло, тракане и хлопане нямаш ами значи нещо пречи на турбото да завърти. Отивай при някой дето знае какво прави, има си техниката и си оправи колата. :yes:
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 06 Яну 2011, 1:36

щом няма масло,няма пушеци турбинката си е здрава,някой мъркуч или вакуума се е откачил или спукал и сега няма надув

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nako-bako » 06 Яну 2011, 23:05

Турбото е, неговата.....! Днес в София на един сфетофар все едно се запали. Отзад започна пуши като военна димка. Освен това с помощта на колегата Димитрофф го погледнахме на лаптопчето и то казва, че е скапан тоя охлюв. Колегата е изключителен и съм му много благодарен!
Така, че ако някой знае за продаваща се турбина втора употреба да казва.

Следваща

Назад към E46